Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ

Γράφει ο Χρηστος Χατζηπαραδείσης Καθηγητής-Μηχανολόγος

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ,ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ,ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ,ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ…

“ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”…

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!!!!ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ,ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ, ΑΡΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΜΕΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΥΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ,ΒΕΡΟΙΑ,ΠΕΛΛΑ,ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ …ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!

ΚΥΡΙΟΙ !!!

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Ωφείλει το Κράτος να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας.(άρθ. 24 του Συντάγματος). Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ: “Δώσαμε δείγματα γραφής”: Ντροπή του να επαίρεται για το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δημιούργησε στην περιοχή και συμβάλει στην συνεχή μόλυνση της λίμνης Κορώνειας με τα μαύρα αφρίζοντα νερά του παρανόμως χωροθετηθέντος σε υψόμετρο 500 μέτρων ΧΥΤΑ Μαυροράχης!!!

Ο ΦΟΔΣΑ δεν τήρησε τα μνημόνια συμμόρφωσης τόσο του Υπουργείου όσο και της Ε.Ε. σε ένα έργο που αστόχησε εξ’υπαρχής και δέχθηκε σωρεία προστίμων τα οποία φυσικά μετακυλίονται στους ΠΟΛΙΤΕΣ!!!

Η περιοχή εχει μολυνθεί σε αέρα ,υδροφόρο ορίζοντα και έδαφος!!! Η περαιτέρω καθυστέρηση εξυγίανσης της λίμνης Κορώνειας λόγω των βεβαρημένων διασταλαζόντων που καταλήγουν από το ΧΥΤΑ στη λίμνη,έλοχεύει ο κίνδυνος να εισαχθεί άμεσα το θέμα στο Ευρωδικαστήριο και το πρόστιμο θα αγγίξει ακόμα και τις 100.000 ευρώ την ημέρα!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ????

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ!!!

Και βέβαια ΟΛΗ αυτή την εξέλιξη τη γνωρίζουν οι ΠΑΝΤΕΣ και συνεχίζουν την καταστροφή!!!!

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ λοιπόν ζήτησε τη γνωμάτευση από τον καθ’ύλην αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης για τη χωροθέτηση του εργοστασίου,η οποία φυσικά ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ!!!

Εν τούτοις ΔΕΝ ζήτησε,ως όφειλε και τη γνωμάτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά,δεδομένου ότι το υπό κατασκευήν έργο βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια Λαγκαδά και στην Γ! Ζώνη προστατευόμενης περιοχής!!!

ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΘΕΜΑ!!!!

Εκ των υστέρων το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!!!

Μεθοδεύτηκε από το Υπουργείο και το ΦΟΔΣΑ το έργο να ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΕΙ από κατηγορία Α1 που απαιτείται από την κείμενη Νομοθεσία σε κατηγορία Α2 ,ώστε να μήν υφίστανται αυξημένες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις κλπ.

Για όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις,παραλείψεις,παρανομίες κλπ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΔΣΑ ΝΑ …ΑΣΕΛΓΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ Σ’ΑΥΤΟ!!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ,ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΩΝ, ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ,Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΤΕΘΕΝΤΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΟΛΟ ,ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ,ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ!!!!!!!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λουτρά Λαγκαδά: Τι λέει η αστυνομία για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου

Θεσσαλονίκη 19.3.2024: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και υπεξαίρεσης, κατά περίπτωση, από εταιρείες του Δήμου Λαγκαδά και εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών. Πέραν της αστυνόμευσης