Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Σκάνδαλο με νέο ταμειακό έλλειμμα στη ΔΕΥΑ Λαγκαδά

Σκάνδαλο με νέο ταμειακό έλλειμμα στη ΔΕΥΑ Λαγκαδά .

Νέα «τρύπα» στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά ερευνούν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ταμειακό έλλειμμα το οποίο εκτιμάται σε 3 εκατ. ευρώ και συνδέεται με την περίοδο 2003-07.

Αποκαλύφθηκε από οικονομικούς επιθεωρητές όταν στην κύρια ανάκριση έφτασε ανάλογου μεγέθους «άνοιγμα», για το οποίο κλήθηκαν ήδη να απολογηθούν πέντε άτομα, στα οποία απαγγέλθηκαν προηγουμένως κακουργηματικές κατηγορίες. Με βάση τα ευρήματα των επιθεωρητών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη υπόθεση που έφτασε στη Δικαιοσύνη, συνδεόμενη με τη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση, αφορά ταμειακό έλλειμμα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, κατά το διάστημα 2011-14, που δημιουργήθηκε κατόπιν μαζικών διαγραφών ανείσπρακτων λογαριασμών για τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.

Κατηγορούμενοι γι’ αυτή την υπόθεση είναι ο τότε πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, όπως επίσης τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ αυτών ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.
Όλοι απολογήθηκαν σε ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι. Περιοριστικός όρος επιβλήθηκε μόνο στον κατηγορούμενο πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης (χρηματική εγγύηση).

Μακεδονικό Πρακτορείο

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή