Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 28/04/2024

Σκουπιδότοπος με βουνά από μπάζα και απόβλητα στον Ασκό

Σκουπιδότοπος,βουνά,μπάζα,απόβλητα,Ασκό,

Σκουπιδότοπος με βουνά από μπάζα και απόβλητα στον Ασκό .

Χορτολιβαδικές εκτάσεις  στον Ασκό του Δήμου Λαγκαδά στην είσοδο δίπλα στην κατοικημένη περιοχή , έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους με βουνά από μπάζα και απόβλητα εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς ενώ απειλείται η δημόσια υγεία με τους αρμοδίους να σιωπούν διότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι με μηνύματα απο εμάς η αντιδήμαρχος Ενότητας Σοχού Χρύσα Σάμου  ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και εκλεγόμενος στον Ασκό Στάθης Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος Αναστάσιος Σαπλαμιδης . 

Στο χώρο βρεθήκανε κάδοι του Δήμου Λαγκαδά  κλαδιά, ξύλα και χόρτα σε σωρό, ύψους σχεδόν 3 μέτρων,απορρίμματα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, πλακάκια, μοκέτες, μπάζα, τούβλα, χώματα και μέταλλα, δοχεία από ορυκτέλαια, ελαστικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων,διαφημιστικές πινακίδες μεγάλων διαστάσεων και παλαιοί κάδοι απορριμμάτων καναπέδες κτλπ οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους .

Μετα το δημοσίευμα μας θα ενημερωθούν ο εισαγγελέας με  παρέμβαση για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών, οι  υπηρεσίες Περιβάλλοντος, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας , θα πρέπει να γίνει αυτοψία , και να καταγράφουν οι σημαντικές παραβάσεις και να επιβληθουν διοικητικά πρόστιμα επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δεδομένου ότι ο χώρος αποτελεί ανθυγιεινή εστία ανάπτυξης τρωκτικών, εντόμων και εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς καθως απειλείται η δημόσια υγεία .

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» η δυνατότητα καταλογισμού στους υπαίτιους (δήμους, περιφέρειες) των προστίμων που πληρώνει η χώρα για τις παράνομες χωματερές, τα λύματα και τα επικίνδυνα απόβλητα έχει θεσμοθετηθεί ήδη από το 2012 (ν. 4042/12). Η διαδικασία εξειδικεύθηκε το 2014 με κοινή απόφαση των Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομικών (ΦΕΚ 2123Β), αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό δείχνει να αλλάζει. Στις αρχές του έτους (συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο), το υπουργείο Περιβάλλοντος (Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος) απέστειλε στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όλης της χώρας τη λίστα των προστίμων, ζητώντας τον επιμερισμό τους στους υπαίτιους. 

Χιλιάδες πρόστιμα που πληρώνει ο πολίτης αντί να γίνει καταλογισμός στους υπεύθυνους και αρμοδίους αντιδημαρχους  .

«Ας αναλάβει επιτέλους η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της και ας εφαρμόσει ένα σχέδιο νομιμότητας και σωστής διαχείρισης των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις να τελειώνουμε. Όχι άλλα σκουπίδια στην επαρχία Λαγκαδά ».

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα