Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Στην Σημαιοστόλιστη εξέδρα σου έρχεται να κλάψεις και να γελάσεις

Στην Σημαιοστόλιστη εξέδρα σου έρχεται να κλάψεις και να γελάσεις

Του Ιωάννη Γιάννογλου 
Είδος παρωχημένο, δεν εξυπηρετούν παρά μόνο φαντασιώσεις. Θα έπρεπε να καταργηθούν.
Συνεχίζουν.
Γίνονται. Σε πείσμα των καιρών.
Bεβαια η κίνηση της κατάργησης των εξεδρών είναι συμβολική καθώς << οι επίσημοι >> θα κερδίσουν την πραγματική τιμή και την εμπιστοσύνη των πολιτών με καθημερινό αγώνα που δίνουν , στεκόμενοι κοντά στα προβλήματα του κόσμου και όχι πάνω σε παρακμιακές εξέδρες και μακριά από τους πολίτες .

Σ’ αυτές συγκεντρώνονται, ή μάλλον συνωστίζονται σε κακόγουστες, πρόχειρες εξέδρες επίσημοι των διοικητικών και θρησκευτικών αρχών κατάλληλα για την περίσταση στολισμένοι με τα καλά τους κοστούμια και χρυσοποίκιλτες φούστες αστεία χαμόγελα όπως βεβαίως και ελάχιστα πρόσωπα σεμνά κι αμήχανα (υπάρχουν, μην ισοπεδώνουμε) που δείχνουν φανερά ότι νιώθουν άβολα σε αυτήν την εξέδρα .
Είναι διαχρονικά φανερό επίσης, ότι οι πλειοψηφία των «αρχόντων» που στέκονται σε στάση προσοχής στους ήχους τη μπάντας, θεωρούν το γεγονός μιας παρέλασης ξεκομμένο από την καθημερινότητα, την ίδια άποψη έχουν και για τους θεσμούς, διότι οι νομοθετικοί, εκτελεστικοί και θρησκευτικοί θεσμοί ουδεμία επαφή έχουν με την πραγματικότητα του κοσμάκη, και ούτε θα το επιθυμούσαν βεβαίως όπως τρανά αποδεικνύεται.

Οι εξέδρες.
Από τις οποίες θα περάσουν τα περήφανα ένστολα ή άστολα νιάτα κι οι αξιοσέβαστοι βετεράνοι περασμένων πολέμων που όλο και λιγοστεύουν. Όταν το κάθε τμήμα της παρέλασης φτάσει μπρος τους επισήμως, δηλαδή στην εξέδρα, δίδεται το γνωστό πρόσταγμα «κεφαλή επ’ αριστερά». Εκεί οι παρελαύνοντες θα αντικρίσουν τους υπεύθυνους για όλα τα δεινά της χώρας, σου έρχεται να κλάψεις και να γελάσεις. Στην εθνικοστόλιστη εξέδρα στέκουν περήφανα αυτοί που αντιπροσωπεύουν, τις βίλες και τα πολυτελή εξοχικά, τις παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό, οι ιδιοκτήτες των λογής off-shores. Στην εξέδρα στέκουν οι αντιπρόσωποι του λαδώματος, των βατοπεδίων, των gay υποβρυχίων, οι υπερτιμολογήσεις, υπεύθυνοι για δημοτικά σκάνδαλα οι αντιπρόσωποι του πελατειακού κράτους και ούτω καθεξής .
Το εγκληματικό πρόσωπο της Συγκάλυψης και της Ατιμωρησίας.

Να κοιτάξουν, για μια φορά, Αυτοί, κατάματα τον κόσμο ?
Λίγο δύσκολο ……………

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα