Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 25/04/2024

Στον Εισαγγελέα Νο2 ο Ενεργός Δημότης Λαγκαδά για συγκάλυψη εκατομμυρίων

Νέα καταγγελία Νο 2  βλέπει το φως της δημοσιότητας απο το Όραμα του Δήμου Λαγκαδά για τον Ενεργό Δημότη Λαγκαδά και κατά της  ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ  πρόεδρου του συνδυασμού και του σύμβουλους  ΒΙΚΤΩΡ ΘΕΟΛΟΓΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και κάθε συνυπεύθυνο συγγραφεύς  .

Η νέα καταγγελία όπως θα διαβάσετε παρακάτω ειναι η Νο2 που στάλθηκε στον Εισαγγελέα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς μιλάει για συγκάλυψη πολλών εκατομμυρίων  ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ στους αρμοδίους φορείς  και για δημοσιεύματα που δημοσιεύει στην Τοπική Ιστοσελίδα Lagadas.net .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ Νο1 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΕΔΩ

Από συνέχεια…….

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΣ» ΚΑΙ «ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ»

Ο Σύλλογος ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ στις 20/11/2017 καταγγέλλει τον πρώην Δήμαρχο Λαγκαδά (Περίοδος 01 Ιανουαρίου 2011 έως Αυγούστου 2014) ότι «… είπε πολλά για το έργο του που συνόψισε στη ‘’Αγγέλων Πόλις’’ και στη ‘’Εμποροπανήγυρη’’, για την οποία κανένας δεν έμαθε ποτέ τι πλήρωσε και τι κέρδισε ο Δήμος, ο οποίος ακόμη χρωστάει το περιβόητο «Τρενάκι της χαράς», που έκανε βόλτες με τους συμβούλους του !!!».
Ο Δήμος Λαγκαδά δαπάνησε για την εκδήλωση «Αγγέλων Πόλις» πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (350.000) και παρουσιάζεται να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και από τις δύο εκδηλώσεις! Κλήθηκαν γνωστοί καλλιτέχνες, υπήρξε μεγάλη κοσμοσυρροή κάθε φορά που εμφανίζονταν οι καλλιτέχνες. Κόπηκαν σε κάθε εκδήλωση πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) εισιτήρια.
Στις Εμποροπανηγύρεις ενοικιάστηκαν από μικροπωλητές κάθε φορά πάνω από 150 πάγκοι με ενοίκιο για τον καθένα 200 ευρώ χωρίς τιμολόγιο και με 250 ευρώ με τιμολόγιο. Τα ξύλινα σπιτάκια που υπήρχαν στο χώρο των Λουτρών ενοικιάζονταν προς 500 ευρώ και 1000 ευρώ το καθένα.
Ο ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ δεν ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς και αναλυτικά για το τι πλήρωσε και τι κέρδισε ο Δήμος Λαγκαδά. Ούτε ενημέρωσε, σχετικά, τις Εποπτικές, τις Ελεγκτικές Αρχές, τη Δικαιοσύνη.
Η Εισήγηση (για την χρηματοδότηση) του Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά, η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η Απόφαση (214/2012) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαγκαδά δεν έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, δεν έχουν αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) και για το λόγο αυτό είναι ανίσχυρες. Αποδ Νο 5.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΠΟΣΟΥ 600.000 ΕΥΡΩ

Ο Σύλλογος ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ καταγγέλλει (20/11/2017) τον πρώην Δήμαρχο Λαγκαδά (περίοδος 01 Ιανουαρίου έως 31 Αυγούστου 2014) ότι : «Δεν είπε τίποτα για την καταστροφή των Λουτρών και το ξενοδοχείο που στοίχισε 600.000 ευρώ ο ένας ημιτελής όροφος, δεν είπε τίποτα για τα Λουτρά που λειτουργούσαν χωρίς άδειες, πλαστογραφημένους ελέγχους και εγκρίσεις. Δεν είπε τίποτα για τα δάνεια και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ακόμα ψάχνουν να βρουν!»
Ο Σύλλογος ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ δεν ενημερώνει, σχετικά, τη Δικαιοσύνη.
Μετά από καταγγελία ενός δημότη, η υπόθεση για τις 600.000 ευρώ του ξενοδοχείου των Λουτρών εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ
ΛΑΓΚΑΔΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΠΟΣΟΥ 750.000 ΕΥΡΩ

Με επιστολή του ο ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά (Δ.Ε.Ε.Ι.Π.Λ.) και κοινοποιείται στο Δήμαρχο Λαγκαδά κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ καταγγέλλει ότι «εκατομμύρια δραχμές και ευρώ σπαταλήθηκαν αλόγιστα και τώρα η επιχείρηση άπλωσε ξανά το χέρι για νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που γίνεται για πολλοστή φορά.
Δηλαδή, κάθε φορά που η ανικανότητα των διοικήσεων καταχρεώνει την επιχείρηση, θα έρχεται ο Δημοτικός κορβανάς, δηλαδή ο λαός, να πληρώνει τα σπασμένα με δικά του λεφτά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες επωφελείς δράσεις».
Συνεχίζει: «…. Θα περιμέναμε πριν από κάθε συζήτηση να ακούγαμε τα αυτονόητα δηλαδή ΠΟΥ πήγαν τόσα λεφτά; ΠΟΙΟΙ ευθύνονται; ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει; Περιμέναμε ακόμα, η συζήτηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να συνοδεύονταν και από μια μελέτη βιωσιμότητας, όχι απλά για το μετοχικό κεφάλαιο – δώστε και σώστε – αλλά μια μελέτη ανάπτυξης και εξυγίανσης.
Ναι, να δώσουμε λεφτά, αλλά να ξέρουμε πού θα πάνε και τι θα γίνει παρακάτω. Γιατί αν απλά πληρώσουμε τα σπασμένα των προηγούμενων διοικήσεων, τότε διαιωνίζουμε έναν φαύλο κύκλο και σε λίγα χρόνια κάποιοι άλλοι θα κληθούν να πληρώσουν τα σημερινά σπασμένα, που μοιραία θα προκύψουν αφού δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός δράσης και ανάπτυξης.
Εμείς ψηφίσαμε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και μάλιστα προτείναμε το ποσό του 1.000.000 ευρώ (ενός εκατομμυρίου), σε δύο ισόποσες δόσεις με το σκεπτικό ότι θα πρέπει:
α) άμεσα η επιχείρηση να ανακάμψει οικονομικά και να αποπληρώσει τα χρέη της και
β) με το υπόλοιπο των χρημάτων, αν μείνουν, γιατί πιστεύουμε ότι θα προκύψουν και άλλες υποχρεώσεις, να μπορέσει να παρουσιάσει κάποιο έργο αναπλάσεων και ανάπτυξης.»
Είναι άγνωστη η διαχείριση των επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (750.000).
Η δημοτική Σύμβουλος κα ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ (υπογράφει την εν λόγω επιστολή) είναι και μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε. που λειτουργεί από τις 28 Δεκεμβρίου 2009. Προέρχεται από την μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά (Δ.Ε.Ε.Ι.Π.Λ.)
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι κα ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ και ο κ. ΒΙΚΤΩΡ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, που ανήκουν στην δημοτική παράταξη (ελάσσων αντιπολίτευση) ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ αν και καταγγέλλουν την κακοδιαχείριση, την κακοδιοίκηση, τις αστοχίες, τις σπατάλες που επικρατούν στην Επιχείρηση των Λουτρών, μέλος του Δ.Σ. της οποίας είναι και η κα ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ, μαζί με άλλους δημοτικούς Συμβούλους, εγκρίνουν σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά (Αριθ. Απόφασης 42/2016) την χρηματοδότηση της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε., ποσού επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (750.000), αν και από τη θέση τους αναγνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση των δημοτικών επιχειρήσεων από τους Δήμους, η Μονοπρόσωπη Α.Ε. έχει και στο παρελθόν πραγματοποιήσει αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της κατά 1.458.500 ευρώ και 600.000 ευρώ (οι υποθέσεις ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη), αναγνωρίζουν ότι όταν μια Α.Ε. για τρία συνεχή έτη είναι ζημιογόνος, όπως είναι η Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε., τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013, ανεξαρτήτως ποσού τίθεται σε εκκαθάριση. Αποδ. Νο 4.

ΤΑ ΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Ο ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ’’ στις 06/05/2014 καταγγέλλει «… ή αγοράζεις αντλίες εκεί που δεν υπάρχουν γεωτρήσεις!!» στις 20/11/2017 ο ‘’ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ καταγγέλλει «…..ή τα αντλητικά μηχανήματα νερό που για χωριά που δεν είχαν γεωτρήσεις». Αποδ. Νο 1, 3
Ο ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ’’ ΔΕΝ ενημερώνει τη Δικαιοσύνη, όπως έχουν υποχρέωση και καθήκον. Μάλλον τους ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΡΓΩΝ

Στις 13/02/2019 οι ‘’ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ καταγγέλλουν με τίτλο «όχι άλλες συμπράξεις!!! Δεν αντέχει ο τόπος!!!», «η νυν διοίκηση με τον εν λόγω αντιδήμαρχο ξέχασε προφανώς ότι για δυόμιση χρόνια απασχολήθηκε (η αδύναμη σε προσωπικό Τεχνική Υπηρεσία) για να παραλάβει έργα από το 2002 και παρά το ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι έγραφαν ότι «δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν τα έργα», η διοίκηση Καραγιάννη και ο αντιδήμαρχος Τζιαμπάζης προχώρησαν στην παραλαβή των έργων, γεφύρια, ποτίστρες στα δάση, δρόμους που ήταν άγνωστο πότε έγιναν, πλατείες και πολλά άλλα.».
Η Εισαγγελία έθεσε στο Αρχείο την εν λόγω υπόθεση.
Επειδή, η Δημοτική Παράταξη ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές όφειλε να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους για το γεγονός ότι είναι άγνωστη η διαχείριση ποσών που καταναλώθηκαν τελικά για τη εξυπηρέτηση άλλων σκοπών χωρίς την ύπαρξη νομίμων δικαιολογητικών και την τήρηση των νόμιμων δικαιολογητικών και την τήρηση των νομίμων διαδικασιών άσχετων προς το σκοπό της διαχείρισης η οποία για τους διοικούντες το Δήμο ήταν εμπιστευτική.
Επειδή, ενδεχομένως, χρήζει προσδιορισμού ο τρόπος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού μελών της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά η θέση των οποίων είναι εμπιστευτική, αν συντρέχουν τα αδικήματα της απάτης από κοινού εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ξέπλυμα χρήματος, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, άμεση συνέργεια σ’ αυτήν και υπεξαίρεση.
Επειδή, δεν επιτρέπεται η χρηματοδότηση των δημοτικών επιχειρήσεων από τους Δήμους. Τα δάνεια που συνάπτει ο Δήμος με χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα αλλά και οι τυχόν εκταμιεύσεις από τα διαθέσιμα του προς τις δημοτικές επιχειρήσεις επηρεάζουν άμεσα τα οικονομικά του αποτελέσματα.
Επειδή, η δημοτική παράταξη ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ δια της Προέδρου του, είναι μέλος του Δ.Σ. της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε. (Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε.), αναγνωρίζει ότι η εν λόγω Επιχείρηση εμφανίζει στους Ισολογισμούς της ζημίες χρήσεως για τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013 πολλών χιλιάδων ευρώ. Όταν μια Ανώνυμη Εταιρεία εμφανίζει ζημίες για τρία (3) συνεχή έτη, ανεξαρτήτως ποσού, τίθεται σε εκκαθάριση, παρά ταύτα συναποφασίζει – εγκρίνει την χρηματοδότηση της Ε.Ε.Ι.Π.Λ. Μ.Α.Ε. με 750.000 ευρώ που είναι η τρίτη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Επιχείρησης.
Επειδή, η δημοτική παράταξη ‘’ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ’’ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει μια μελέτη βιωσιμότητας, μια μελέτη ανάπτυξης και εξυγίανσης, την διαιώνιση ενός φαύλου κύκλου που σε λίγα χρόνια κάποιοι άλλοι θα κληθούν να πληρώνουν τα σημερινά σπασμένα, που μοιραία θα προκύψουν αφού δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός δράσης και ανάπτυξης, υπερθεματίζει προτείνοντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000) γιατί πιστεύει ότι θα προκύψουν και άλλες υποχρεώσεις, τελικά οι δυο από τους τρεις Συμβούλους που έχει στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ – ΒΙΚΤΩΡ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ψήφισαν υπέρ της χρηματοδότησης, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ψήφισε κατά).

Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες.
Με τιμή,

Θεόδωρος Π. Σαββίδης

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα