Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας οι 36 νέοι από έξι χώρες της Ευρώπης

Κέντρο Κοινωνικής,Πρόνοιας,36 νέοi,έξι χώρες,Ευρώπης,

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) οι 36 νέοι από έξι χώρες της Ευρώπης .

Από τα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), ξεκίνησε η ξενάγηση των 36 νέων από την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Μάλτα, Τουρκία και Ελλάδα, που συμμετέχουν στη διακρατική συνάντηση νεολαίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.
Οι 36 νέες και νέοι, συμμετέχουν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+Youth, με τον τίτλο «Προχωρήστε μπροστά… στο σπίτι μου», που υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) και ήδη απολαμβάνουν την ελληνική φιλοξενία.
Το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2018, έγινε η υποδοχή των 36 νέων και των αρχηγών των αποστολών, στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), όπου τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου κ. Συλβάνα Καρασαββίδου και ανέπτυξε τις δράσεις του Κέντρου, αλλά και τη βοήθεια που παρείχε κατά τη διάρκεια των μεγάλων προσφυγικών ροών που δέχθηκε η Ελλάδα.

Τότε άμεσα αντέδρασε η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) και σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιούργησε δύο δομές 35 θέσεων στη Θεσσαλονίκη και 10 θέσεων στις Σέρρες, όπου για 1,5 χρόνο παρείχε υπηρεσίες σε ανήλικους και ασυνόδευτους νέους, οι οποίοι είτε επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους στις χώρες της Ευρώπης, είτε εντάχθηκαν ομαλά στην κοινωνία της χώρας μας. 
Το πρόγραμμα προγράμματος Erasmus+Youth, με τον τίτλο «Προχωρήστε μπροστά… στο σπίτι μου», στο οποίο συμμετέχουν οι 36 νέες και νέοι, φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις στα θέματα της μετανάστευσης και της προσφυγικής ροής. Επιζητά να ανταποκριθεί στην ανάγκη εξοικείωσης, κατανόησης, διαχείρισης του ζητήματος, τις διακρίσεις και το ρατσισμό (ξενοφοβία, ισλαμοφοβία), την εμπορία ανθρώπων (humantrafficking), τους ασυνόδευτους ανηλίκους, τη λειτουργία των hotspots,τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων κ.ά.
Επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους σε ένα οργανωμένο πλαίσιο ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών και συζητήσεων ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχουν στο σχεδιασμό αποτελεσματικών προτάσεων και μέτρων που αφορούν τους πρόσφυγες και την προσφυγική κρίση.
Οι 36 νέες και νέοι από τις έξι χώρες της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη θα έχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς και δημοτικούς παράγοντες, οι οποίοι διαχειρίζονται θέματα μετανάστευσης και προσφυγικής ροής.

Λεζάντες
Οι αρχηγοί των αποστολών των έξι χορών με την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) κ. Συλβάνα Καρασαββίδου
Οι συμμετέχοντες νέες και νέοι στη διάρκεια της ενημέρωση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.)

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα