Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 24/04/2024

Συμβούλια για την Ανακύκλωση του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Είχα μια ελπίδα πως ότι έγραψα την τελευταία φορά για την περιπέτεια του υπογράφοντος, μελών του ΔΣ, Νομικών και συνεργατών του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα ήταν μια αφορμή προβληματισμού για τον Υφυπουργό Φάμελλο και συνετισμού για τα αξιότιμα, κατά τα άλλα, μέλη του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης που συμμετείχαν τότε στο Συμβούλιο!

Του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στην Romfea.gr

Αποδείχτηκε πως είμαι βαθειά νυχτωμένος!

Η ομάδα των μελών του ΔΣ που φέρθηκε ανάρμοστα στην πρώτη συνεδρίαση με προεξάρχουσα την εκπρόσωπο του Υφυπουργού Φάμελλου στο ΔΣ του ΕΟΑΝ κα. Παναγιώτου και τέσσερεις ακόμα αξιότιμοι κυρίες και κύριοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Σήμερα επιχείρησαν με άνωθεν εντολή να κάνουν συμβούλιο με θέμα, μεταξύ άλλων, τη λήψη απόφασης για την έγκριση η μή των επιχειρησιακών σχεδιασμών του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και του άλλου Συστήματος Ανακύκλωσης.

Σε πείσμα των υπευθύνων του ΕΟΑΝ φροντίσαμε μαζί με έγκριτους νομικούς να είμαστε παρόντες σε χώρο του Υπουργείου όπου θα γίνονταν το Συμβούλιο, χωρίς να έχουμε επίσημα ενημερωθεί ή προσκληθεί!

Επίσης φροντίσαμε το ΕΣΣΑΑ να επιδώσει διά Δικαστικού Επιμελητή προσωπικές εξώδικες καταγγελίες των παρατυπιών και παρανομιών, που κατά την άποψή του λαμβάνουν χώρα, εφόσον μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ συνεδριάζουν και αποφασίζουν χωρίς νόμιμη απαρτία και μετά βγαίνουν ανακοινώσεις ότι όλα γίνονται σύννομα!

Μάλιστα εκλήθη και η αστυνομία, ώστε σε συγκεκριμένο χρόνο να καταγράφεται η σύνθεση του ΔΣ, με τη συνδρομή του δικαστικού Επιμελητή!

Το κρυφό Συμβούλιο, όπως χαρακτηρίστηκε από στέλεχος του Υπουργείου, άρχισε όχι 12.00 όπως ήταν η πρόσκληση, αλλά στη 1.00 μ.μ. με λιγότερα, για τέταρτη συνεχή φορά, από τα προβλεπόμενα μέλη!

Χωρίς να έχουμε οτιδήποτε ενάντια στο ανταγωνιστικό σύστημα ανακύκλωσης εξετάζουμε μόνο το θέμα της διαδικασίας της διαφάνειας και της ισονομίας.

Πώς είναι δυνατόν στο ένα σύστημα να μην δίνεται καν η δυνατότητα να παραστεί στη συνεδρίαση που αφορά στην κρίση του επιχειρησιακού του σχεδίου και του άλλου οι εκπρόσωποι να είναι παρόντες;

Πώς γίνεται το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης να μην έχει πάρει καν πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Ε.Ο.ΑΝ;

Ο Υφυπουργός Φάμελος τα γνωρίζει αυτά; Γνώριζε ο Υφυπουργός Φάμελος ότι γίνεται συμβούλιο σήμερα χωρίς να έχει κληθεί το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης να παρουσιάσει τις θέσεις του, το νέο επιχειρησιακό του σχέδιο; Και αυτό μάλιστα χωρίς να έχει δοθεί ποτέ η εισήγηση του ΕΟΑΝ για να απαντήσει στις παρατηρήσεις του το Ε.Σ.Σ.Α.Α.

Τα γνώριζε! Του τα διεμήνυσα μέσω εν ενεργεία βουλευτή των Ιωαννίνων και μετά, χτες το βράδυ ο ίδιος τηλεφωνικώς!

Όταν ρωτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΑΝ γιατί δεν εκλήθη το ΕΣΣΑΑ στη συνεδρίαση, ώστε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του, απάντησε πως ο νομικός σύμβουλος του ΕΟΑΝ γνωμάτευσε ότι: μετά από δύο προσκλήσεις να παρουσιαστεί το ΕΣΣΑΑ ενώπιον του ΔΣ του ΕΟΑΝ και εφόσον δεν έγινε η παρουσίαση του επιχειρησιακού του σχεδίου δεν ήταν υποχρεωτική για σήμερα και στο εξής η πρόσκληση!

Δηλαδή ο Αξιότιμος Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΑΝ μας είπε ότι:

επειδή δύο φορές και πλέον το ΔΣ του ΕΟΑΝ επιχείρησε να συνεδριάσει χωρίς νόμιμη απαρτία, με λιγότερα από επτά άτομα που ήταν απαραίτητα και με άτομα που κωλύονταν να μετάσχουν στο ΔΣ και τελικώς δεν κατάφερε να συνεδριάσει, σήμερα ή οποιαδήποτε ημέρα μπορεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει χωρίς να ακούσει τί έχει να πει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης!

Επαναλαμβάνω ότι το ΕΣΣΑΑ ακόμα δεν έλαβε την γνωμοδοτική εισήγηση του ΕΟΑΝ επί του επιχειρησιακού του σχεδίου, ώστε να πει τις απόψεις του ή να διορθώσει ενδεχόμενες ελλείψεις!!!!

Ευτυχώς, τα περισσότερα από τα 11 τακτικά και 11 αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ δεν προσήλθαν καν στο κρυφό αυτό συμβούλιο διότι μάλλον μυρίστηκαν ότι κάτι βρωμάει!!!

Έτσι για μια ακόμα φορά δεν υπήρχε απαρτία, πράγμα που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν μέλη του ΔΣ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΑΝ.

Ο τελευταίος μάλιστα μας ενημέρωσε ότι το ΔΣ του ΕΟΑΝ θα συγκληθεί πλέον μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου!

Επιθυμώ να ομολογήσω ότι για τέτοιες μεθοδεύσεις ακούμε πράγματα κατά καιρούς και δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε! Να όμως που ήρθε η ώρα να τα ζήσουμε!

Σαφώς το ανταγωνιστικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης (85% της αγοράς) προσεκλήθη νόμιμα και ορθώς! Όμως δεν υπήρξε ισότιμη μεταχείρηση και στο άλλο σύστημα(15% της αγοράς)!

Όπως τόνισα και τηλεφωνικώς στον Υφυπουργό Φάμελλο, αλλά και στα στελέχη του ΕΣΣΑΑ, δεν μπορώ να έχω άποψη επί της ουσίας για το επιχειρησιακό σχέδιο, παρ’ότι η συνεργασία είναι στενή και τα αποτελέσματα στην ανακύκλωση τα τελευταία χρόνια αυξάνονται γεωμετρικά μέσα από εντυπωσιακές και πολύ αποδοτικές δράσεις!

Όπως τόνισα επίσης, σαφώς, αν υπάρχουν λάθη, ελλείψεις, παρατυπίες, παρανομίες, πρέπει να ελεγχθούν και να διορθωθούν, επί δε μή συμμορφώσεως να υπάρχουν αυστηρότατες συνέπειες. Το γράφω και δημόσια το είπα και κατ’ιδίαν σε αμφότερες τις πλευρές και το υποστηρίζω!

Εδώ όμως υπάρχει άρνηση να δοθεί ακόμα και η έκθεση, η εισήγηση του ΕΟΑΝ στους ενδιαφερόμενους, ώστε να εκφράσουν την άποψή τους! Εδώ επιχειρούν να πάρουν αποφάσεις όργανα χωρίς καν νομιμοφανή συγκρότηση και απαρτία!

Αυτό όμως το εξόφθαλμα βίαιο, παράτυπο, προκλητικό, παράνομο φιάσκο, με το ζόρι, στα γρήγορα να κάνουμε τη δουλειά, χωρίς καν απαρτία στο ΔΣ, χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, αυταρχικά, με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, εκθέτει το Υπουργείο και τον Υφυπουργό Φάμελλο, όπως και τα μετέχοντα στο τσίρκο αυτό μέλη του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ανεπανόρθωτα! Επίσης προκαλεί απροκάληπτα το δημοκρατικό μας αισθητήριο και την απαίτηση για στοιχειωδώς δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση!

Ως Μητροπολίτης άκουσα σήμερα πως δεν είμαι στη λίστα εκείνων που μπορούν να ανεβούν στον τέταρτο όροφο του κτηρίου που συνεδρίαζε το ΔΣ, όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες.

Μόνο μετά από επιμονή πέντε λεπτών στο αστυνομικό όργανο πήρα την άδεια να επισκεφτώ έναν χώρο προσβάσιμο σε κάθε έλληνα πολίτη!

Ο πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΣΑΑ τα κατάφεραν μετά από είκοσι λεπτά! Αυτά για να καθίσουμε αυτή τη φορά απλώς στο χωλ και να παρακολουθούμε απ’έξω την εξέλιξη της διαδικασίας!

Μήπως και μάθουμε κάτι. Τι γίνεται, ποια είναι η διαδικασία! Απ’ έξω κύριε Υφυπουργέ! Μόνο δύο δημοσιογράφοι και δύο νομικοί είχαν καλύτερη τύχη!

Οι πρώτοι ανέβηκαν χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι και ελπίζω να αποτυπώσουν τί είδαν και άκουσαν. Οι δεύτεροι δεν ήταν δυνατό να εμποδιστούν, αφού έπρεπε να επιδώσουν εξώδικα!

Ρωτώ λοιπόν και ας μην απαντά κανείς:

Γιατί όλο αυτό το θέατρο; Τί να πιστέψω; Να πιστέψω πως είναι στημένο; Αναγκάζομαι να θέσω την ερώτηση που δεν έκανα στην προηγούμενη δημόσια αναφορά μου:

Ερώτηση δεύτερη: να υποθέσω ή να πιστέψω πως με τον όλο χειρισμό του θέματος μπορεί να έχει σχέση το γεγονός, ότι ο Υφυπουργός Φάμελλος χρημάτισε στέλεχος ανταγωνίστριας εταιρείας;

Υφυπουργέ μου δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι! Προσεύχομαι να μου φύγει ο κακός λογισμός! Βοήθα όμως λίγο και του λόγου σου! Έλεος!!!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα