Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Σ. Αναστασιάδης Ιστορική η συμφωνία επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο

Ο Σ. Αναστασιάδης στο Radio Flash 99,4 fm: Ιστορική η συμφωνία επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο
Ως Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο, ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης

«Είναι Ιστορική η συμφωνία διότι για πρώτη φορά, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, σε ένα σημαντικό κομμάτι του θαλάσσιου χώρου της » όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στον Ραδιοφωνικό σταθμό radio flash 99,4 fm, αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Ιόνιο.

«Με την απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση και την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων, το 1947, η εθνική επικράτεια μεγεθύνεται περίπου κατά 10%. Επιπλέον εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία 284 βουλευτών. Είναι Ιστορική η συμφωνία διότι για πρώτη φορά, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, σε ένα σημαντικό κομμάτι του θαλάσσιου χώρου της. Είναι επωφελής συμφωνία για τη Χώρα, στέλνει και ένα μήνυμα προς την Τουρκία..» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός στη χώρα μας και αν είναι αισιόδοξος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε:

«…Είμαι αισιόδοξος ότι με τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων παράλληλα, σε λίγο διάστημα θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι, χωρίς τους περιορισμούς που μας επιβάλλει η πανδημία, γιατί η πανδημία ουσιαστικά επιβάλλει τους περιορισμούς και όχι οι κυβερνήσεις. Ο μηχανισμός λειτουργεί πολύ καλά σε αυτό το πολύ σύνθετο και νέο εγχείρημα. Η Χώρα ποτέ άλλοτε δεν αντιμετώπισε την ανάγκη να εμβολιάζει ταυτοχρόνως πολλές χιλιάδες πολίτες»

 

Για την οικονομία και το άνοιγμα της αγοράς είπε:

 

«Αρχικά να πούμε ότι η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να γίνει και αντιμετώπισε όλες τις επιπτώσεις στην οικονομία που προήλθαν από την πανδημία, που είναι δύσκολες κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, με μία πρωτόγνωρη δημοσιονομική παρέμβαση, για να μετριάσει τις επιπτώσεις και όχι για να τις μηδενίσει. Διότι δεν μηδενίζονται αν ο κύκλος της οικονομίας δεν ανοίξει και κάθε οικονομική μονάδα δεν παράξει από μόνη της πλούτο. Η κυβέρνηση στήριξε την πραγματική οικονομία με χρηματοδοτικά προγράμματα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, ΕΠΙΧ ΙΙ και εγγυοδοτικά προγράμματα κ.α, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό και το γνωρίζουμε. Πρέπει να επανέλθει η οικονομία στην κανονική της λειτουργία…»

 

Κληθείς να απαντήσει στα σενάρια που λένε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές ανέφερε:

 

« Ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά το κυβερνητικό έργο και όταν χρειάζεται παρεμβαίνει. Ο ίδιος θα κρίνει αν και πότε θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος διακοπής του κυβερνητικού έργου. Η δημοφιλία του Πρωθυπουργού είναι μεγάλη, η κυβέρνηση σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, και από ότι βλέπουμε στους επιδημιολογικούς χάρτες, καλύτερα από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα