Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Τα φίδια ξύπνησαν τι πρέπει να ξέρουμε στο Λαγκαδά

Οι μήνες Απρίλιος και Μάιος είναι η περίοδος του χρόνου που τα φίδια είναι πιο ενεργά όσο ποτέ άλλοτε και τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου μας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες  καλλωπισμού της Πόλης και των κοινοτήτων με αποτέλεσμα να βλεπουμε συχνά φίδια στις πλατείες και παιδικές χαρές τα προηγούμενα χρόνια  .

Ήδη από το τέλος Μαρτίου αρχίζουν οι κλήσεις από πολίτες στις διάφορες υπηρεσίες για απομάκρυνση φιδιών από αυλές, εσωτερικά σπιτιών, υποστατικά και αυτοκίνητα.

Επίσης τα συναντάμε πιο συχνά να διασταυρώνουν έναν αγροτικό δρόμο ή τουλάχιστον τα ίχνη τους στο χώμα. «Ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και αναζητούν τροφή και ζευγάρωμα.

Γιατί όμως έρχονται στις κατοικημένες περιοχές αυτά τα «ντροπαλά» ερπετά;

Η  απάντηση είναι απλή. Έρχονται προσελκυσμένα από τα τρωκτικά ή άλλα μικρά πουλιά η ζώα που υπάρχουν στις περιοχές μας .

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυσικής Κληρονομίας και Βιοποικιλότητας Κύπρου, Γιώργος Κωνσταντίνου εξηγεί ότι όταν είμαστε  στην ύπαιθρο πρέπει να αποφεύγομε τα ψηλά χόρτα ή άλλη ψηλή βλάστηση, εκτός εάν φορούμε χοντρές δερμάτινες ή λαστιχένιες μπότες.

Επίσης, είναι σημαντικό να παραμένουμε όσο είναι δυνατό σε καθαρά μονοπάτια, αλλά σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να κρατάμε ένα ραβδί για μετακίνηση της βλάστησης και να μένουν τα πόδια και χέρια μακριά από ψηλή βλάστηση χωρίς καλή ορατότητα.

Πρέπει να προσέχουμε όταν βαδίζουμε  πρέπει να αποφεύγονται οι πηγές, οι λιμνούλες ή οι ποτίστρες στην ύπαιθρο, ειδικά όταν δεν υπάρχει καλό οπτικό πεδίο λόγω βλάστησης ή άλλων αντικειμένων.

Καταληκτικά ο κ. Κουρίδης απεύθυνε έκκληση όπως να μην ενοχλούμε τα φίδια αλλά εάν εντοπίσουμε έξω στη φύση, πρέπει να το αφήνουμε στη ησυχία του, ενώ εάν είναι σε κατοικημένη περιοχή τηλεφωνούμε σε κάποιο ειδικό για να το απομακρύνει.

Συμφωνα με τον Δήμο Λαγκαδά που επικοινωνήσαμε για να δουμε ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τα ερπετά μας παρέπεμψαν στον Φορέα διαχείρισης που συμφωνα με την δράση του δεν είναι υπεύθυνοι για την άγρια φύση στις πόλεις αλλα θα μπορούσαν να βοηθήσουν .

Τελικά μετά απο πολλα τηλεφωνήματα διαπιστώσαμε ότι υπεύθυνη είναι η πυροσβεστική σε περίπτωση που δούμε φίδι εντός της οικίας μας η της αυλής μας  .

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα