Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Τεράστια επένδυση Φωτοβολταϊκών στην Άσσηρο και την Κριθιά

Εδώ και λίγες ημέρες κατατέθηκε ο φάκελος της κατασκευής υποσταθμού της τάξεως 50 MW στην ευρύτερη περιοχή της Ασσήρου και της Κριθιάς .

Σε Συνομιλία που είχαμε με τον κ. Αθανάσιο Ντόκα, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την δημιουργία και την επίβλεψη όλου του Project μας τόνισε :

“Όλο το εγχείρημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην υλοποίηση του διότι αρχικά έπρεπε να  βρεθεί ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων (  47 στην  Κριθιά και 12 στην Άσσηρο) .

Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να συζητήσουμε με πάρα πολλούς ανθρώπους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια έπρεπε να τους εξηγήσουμε με όλες τις λεπτομέρειες όλο το σχέδιο της επένδυσης ώστε να ξεπεράσουν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων όλους του φόβους τους, για την παραχώρηση της γης, καθώς η ενοικίαση της, θα τους αποφέρει κέρδη πολλαπλάσια της αξίας τους σε μακροχρόνια μίσθωση.”

Την νομική έρευνα των τίτλων κυριότητας υπό επένδυση ακινήτων και καθώς την επιμέλεια και συνταξη των ιδιωτιών συμφωνητικών μίσθωσης ανέλαβε αποκλειστικά το δικηγορικό γραφείο της κ. Κουλτούκη Μαρίας , τον σχεδιασμό των τοπογραφικών, καθώς και τις αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έφερε εις πέρας το Γραφείο της τοπογράφου κ. Αλεπα Ελισάβετ .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλο το Project της επένδυσης θα καταλαμβάνει έκταση 680 στρεμμάτων αποτελούμενο από διάσπαρτα ακίνητα  στην Άσσηρο και με τον κύριο όγκο των ακίνητων να βρίσκονται στην περιοχή της Κριθιάς.

Οφέλη της επένδυσης

Τα οφέλη της επένδυσης αυτής είναι σημαντικά για το περιβάλλον και την κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στην προκειμένη περίπτωση το όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων είναι οικονομικό.

Η απόδοση ανά στρέμμα είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε καλλιέργεια του αγροκτήματος του.

Το LiveLagadas θα παρακολουθεί την πορεία της επένδυσης και θα ενημερώνει τους αναγνώστες του για τα στάδια της υλοποίησης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή