Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Τι θα γίνει με το ξενοδοχείο στα Λουτρά και τις Ιαματικές Πηγές Λαγκαδά

ξενοδοχείο,Λουτρά,Ιαματικές Πηγές,Λαγκαδά,

Η Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών του Δήμου Λαγκαδά, ενέκρινε την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη – δικηγόρο της σύνταξης γνωμοδότησης αναφορικά με την έκδοση άδειας λειτουργίας των ανοικτών κολυμβητικών δεξαμενών και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου της επιχείρησης και σε συνάρτηση με τη σύμβαση παραχώρησης υδροθεραπευτικού και ξενοδοχειακού συγκροτήματος των Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά.
Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη λόγω του ότι ενόσω έχει ανασταλεί η λειτουργία του ξενοδοχείου, δεν είναι δυνατή η χωριστή λειτουργία και εκμετάλλευση των λοιπών εγκαταστάσεων, εν προκειμένω κολυμβητικών δεξαμενών και υπαίθριου αναψυκτηρίου, γιατί αυτές θεωρούνται παρακολουθήματα του ξενοδοχείου.
Επιπροσθέτως, στην επιχείρηση «Λουτρά Λαγκαδά» δεν υφίσταται έμμισθος δικηγόρος, ενώ τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκα, καθώς το θεσμικό και νομικό καθεστώς είναι πολυσύνθετο, ειδικό και με επάλληλες τροποποιήσεις, αλλά και η ανάγκη συνδυαστικής εφαρμογής συμβατικών υποχρεώσεων με νομοθετικές προβλέψεις, καθιστούν αναγκαία την ανάθεση σε εξειδικευμένο δικηγόρο της γνωμοδότησης του νομικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθούν οι ως άνω εργασίες έκδοσης αδειών για τη νόμιμη λειτουργία, τόσο των εξωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών, όσο και των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,με σκοπό την απεμπλοκή διαδικασίας αδειοδότησης των παραπάνω από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και την έκδοση αυτών από το Δήμο Λαγκαδά.
Το ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος
Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο «Μέγας Αλέξανδρος» τελεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από το Σεπτέμβριο του 2014, με σκοπό την ανακαίνισή του και την στη συνέχεια επαναλειτουργία του, με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας αυτού από τον Ε.Ο.Τ. να βρίσκεται σε ισχύ. Οι υπάρχουσες άδειες λειτουργίας, τόσο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και των ανοικτών κολυμβητικών δεξαμενών, εκδόθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της ύπαρξης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος δυνάμει της παραπάνω σύμβασης παραχώρησης και εντός του οποίου λειτουργούν οι παραπάνω μονάδες, δηλαδή, έως τώρα ο ΕΟΤ ήταν αρμόδιος για την αδειοδότηση όλων των εγκαταστάσεων των Λουτρών, ως παρακολουθημάτων του ξενοδοχείου.
Οι λόγω εγκαταστάσεις, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:
-Κτίριο 82,50 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιείται ως σταθμός του ΕΚΑΒ
-Κτίριο 257,50 τ.μ., που χρησιμοποιούταν ως Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου
-Παρεκκλήσι 12,50 τ.μ.
– Το υδροθεραπευτήριο της Λουτρόπολης, 1.550,00 τ.μ. Περιλαμβάνει πτέρυγες λουτήρων, υδρομασάζ, ομαδικούς λουτήρες, αποδυτήρια, κυλικείο και αποθηκευτικούς χώρους.
– Ξενοδοχειακό συγκρότημα, που αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους, συνόλου επιφανείας 2.262,00 τ.μ. Στο ισόγειο στεγάζεται ο χώρος της υποδοχής, γραφεία της επιχείρησης, αίθουσα αναμονής, εστιατόριο, αποθηκευτικός χώρος και ορισμένα δωμάτια, ενώ οι όροφοι περιλαμβάνουν δωμάτια. Με την 91/2001 οικοδομική άδεια πραγματοποιήθηκε προσθήκη κατ’ επέκταση αίθουσας εστιατορίου εκδηλώσεων επιφάνειας 749,89 τ.μ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα προϋφίσταται του 1955.
– Ομαδικός Λουτήρας 193 τ.μ.
– Αθλητικές εγκαταστάσεις: Έχουν διαμορφωθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης 1.100 τ.μ. και γήπεδο αντισφαίρισης 620 τ.μ.
Όλες οι παραπάνω εγκαταστάσεις πλην του ξενοδοχείου, που απαιτείται για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο συνολική ανακαίνιση, χρησιμοποιούνται ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας των Λουτρών και την προσφορά υπηρεσιών με αξιοποίηση του ιαματικού πόρου. Μάλιστα, ο χώρος εστίασης, η κουζίνα και ο ισόγειος χώρος του πρωινού του ξενοδοχείου, είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να λειτουργήσει.
Τέλος, η αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει επιδράσει στην ισχύ της σύμβασης παραχώρησης με την ΕΤΑΔ και σε κάθε περίπτωση, εφόσον γίνει ανάκληση από τον ΕΟΤ του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του ξενοδοχείου – λόγω της μακρόχρονης μη λειτουργίας του – παύει να ισχύει και η σύμβαση παραχώρησης.

πηγή

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα