Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Τι θα πούμε στα εγγόνια μας αύριο όταν….

2019 ΕΤΟΣ ΟΛΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ήρθε η ώρα του λαού.

*Γράφει ο Ανέστης Γουρτζιλίδης

Τώρα και μόνο τώρα έχει τη δύναμη να τιμωρήσει ή να επιβραβεύσει τους υποψηφίους  που θα τον εκπροσωπήσουν σε όλα τα επίπεδα. Από το Ελληνικό κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό μέχρι τον πρόεδρο του χωριού του.

Οι μισοί Έλληνες είναι υποψήφιοι για κάπου. Είναι μια ευκαιρία για να ξεχάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ηδονιστούν τα αυτάκια μας από τις υποσχέσεις που θα πάρουμε για το καλό μας, από τους  υποψήφιους  που φιλοδοξούν να μας πάρουν τη ψήφο μας.

Στις μικρές δε κοινωνίες της επαρχίας η κατάσταση είναι μάνα εξ ουρανού γιατί όλο και κάποιο κέρασμα θα τύχει να καρπωθούμε.

Είναι ένα μικρό πανηγυράκι που αποτελεί το αλατοπίπερο της προβληματικής μας ζωής. Έτσι άλλωστε πάντα το βλέπαμε και γι’ αυτό η χώρα αυτή δεν είδε προκοπή.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, εναλλάσσονται στην εξουσία δύο κόμματα και συνεχώς ακούω τα ίδια επίθετα σε θέσεις εξουσίας.

Ευτυχώς που έχουμε Δημοκρατία και μπορεί ο καθένας να μετέχει στα κοινά. Αυτά μας λένε και μας κρατούν κοιμισμένους, για να μπορούν αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Εμείς από την άλλη παίρνουμε υποσχέσεις βολέματος του παιδιού μας στο δημόσιο και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι.

Ίσως λέω ίσως ήρθε η ώρα επιτέλους να αφήσουμε το ΕΓΩ και να κοιτάξουμε το ΕΜΕΙΣ ;

Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το όφελος της πατρίδας μας που την έχουν ευτελίσει και να αφήσουμε στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες που επίτηδες μας έχουν προσάψει ;

Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι από τους προγόνους μας έχουμε αξίες και ιδανικά για τα οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι, ενώ εμείς θα αφήσουμε στους επόμενους μια διαλυμένη πατρίδα, έχοντας  προσφέρει το απόλυτο τίποτα ;

Τι θα πούμε στα εγγόνια μας αύριο όταν ρωτήσουν γιατί οι σλάβοι στα βόρεια σύνορά μας λέγονται Μακεδόνες ενώ εμείς είμαστε Μακεδόνες ;

Τι θα πούμε στα εγγόνια μας όταν ανακαλύψουν ότι γεννήθηκαν χρεωμένοι σας πολίτες ;

Τι θα πούμε στα εγγόνια μας αύριο όταν θα ακούνε γύρω τους άλλη γλώσσα εκτός από Ελληνικά ;

Τι θα πούμε στα εγγόνια μας αύριο όταν θα ανακαλύπτουν πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και θα πρέπει να φύγουν μετανάστες ;

ΠΡΕΠΕΙ να τους πούμε ότι όταν γινόταν στη χώρα μας όλες αυτές οι αλλαγές προς το χειρότερο, εμείς ήμασταν αμέτοχοι

ΠΡΕΠΕΙ να τους πούμε ότι ενδιαφερόμασταν ο καθείς για την πάρτη του και δεν αντιδράσαμε.

Σίγουρα όμως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους πούμε ότι για την κατάντια τους φταίει το ότι δεν είμαστε ώριμοι και δεν ξέρουμε να ψηφίζουμε.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα