Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Τι πρέπει να κάνει ο Δήμος Λαγκαδά για την ΜΕΑ στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο Δήμος Λαγκαδά για να μην γίνει η ΜΕΑ στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης γιατί βλέπουμε ένα εφησυχασμό μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε  εξαρχής, ότι η σχετική «Βεβαίωση Χωροθέτησης» που έχει εκδοθεί είναι παράνομη εξίσου και ζητήσαμε επίσημα προχτές έναν αριθμό εγγράφων   με  αριθμό πρωτοκόλλου για να την στείλουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη .

Επικαλείται νομοθεσία που δεν ισχύει πλέον, για να υποστηρίξει, ότι ως προς τη χωροθέτηση το έργο ανήκει στην Α2 κατηγορία της περιβαλλοντικής κατάταξης έργων .

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία το έργο ανήκει στην κατηγορία Α1 και απαγορεύεται ρητά να κατασκευαστεί στην προτεινόμενη τοποθεσία, που εμπίπτει στη Γ’ Ζώνη εξίσου και η καταγγελία που θα στείλουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια …..

Δεν γίνεται απο την μια να θέλουμε να σώσουμε την λίμνη Κορώνεια και από την άλλη να την μολύνουμε.

Καταρχήν είναι ανίσχυρη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί εάν δεν κάνει τις τέσσερις παρακάτω ενέργειες …..

  1. Πρωτοβουλία του Δήμου Λαγκαδά για ανάκληση της από 15/04/2020 (Α.Π. 12605) γνωμοδότησης καταλληλότητας χωροθέτησης της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαγκαδά, η οποία έλαβε υπόψη της την λανθασμένη κατάταξη του έργου και στηρίχτηκε σε αίτημα που δεν είχε λάβει υπόψη τις προβλέψεις της ΕΠΜ για την περιοχή και επιστροφή του αιτήματος ως μη συμβατού ως προς το θεσμικό πλαίσιο.
  2. Πρωτοβουλία του Δήμου Λαγκαδά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ανάκληση της από 14/5/2020 απόφασης χωροθέτησης της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα (ΑΔΑ: ΩΚ8Θ7ΛΛ-ΤΚΣ) της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Βιομηχανίας Ενεργείας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ότι, απαγορεύονται πάσης φύσης έργα και δραστηριότητες κατηγορίας Α1 στην Γ Ζώνη του Εθνικού Πάρκου ενώ λαμβάνει υπόψη την λανθασμένη κατάταξη του έργου.
  3. Επανάληψη και διόρθωση της από 06-03-2020 απάντησης του ΥΠΕΝ προς το ΦοΔΣΑ ΠΚΜ ως προς την ορθή κατάταξη του έργου βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και ως προς τη μη δυνατότητα χωροθέτησης του έργου στην Γ Ζώνη του Εθνικού Πάρκου.
  4. Διόρθωση του φακέλου χωροθέτησης της Μονάδας επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΦΟΔΣΑ ΠΚΜ, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί και εκ νέου αξιολόγηση των προτεινόμενων περιοχών χωροθέτησης ώστε να πραγματοποιηθεί ορθή και ουσιαστική εκπόνηση της ΜΠΕ του έργου.

Προτείνουμε ΕΠΙΤΡΟΠΗ  αρχηγών παρατάξεων και συλλόγων για το καλό του τόπου με πλήρη διαφάνεια στα ΜΜΕ χωρίς πολιτικά και εργολαβικά συμφέροντα  για να ελέγχει τις παραπάνω ενεργειες  της περιφέρειας και  Δήμου Λαγκαδά  για την Κατασκευή  ΜΕΑ στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης .

Δημόσια συνάντηση με όλους τους φορείς να καταγραφούν όλες οι απόψεις και καλεστούν όλοι οι βουλευτές τις Β’ Θεσσαλονικης και η περιφέρεια να πάρουν θέση δημόσια  στους ψηφοφόρους τους χωρίς κομματικές ταυτότητες .

Προτείνουμε όλοι οι δημότες που δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με άλλη μόλυνση να γίνει μια συντονιστική επιτροπή και κινηθούμε νομικά κατά παντός υπεύθυνου .

Μετά από μια δεκαετία μνημόνια και μόλυνσης δεν μπορούμε να ανεχτούμε και άλλη επιβάρυνση σε αυτόν τον Δήμο .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ιωάννης Γιάννογλου

Ο άνθρωπος σας /….

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς ανακοινώνει την Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά

H Αντιδημαρχία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σκορδάς του Δήμου Λαγκαδά ανακοινώνει την επίσημη λειτουργία του νέου διαδικυτιακού τόπου του Δήμου Λαγκαδά, που μπορείτε

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα