Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Το Δ.Σ Νέων του Δήμου Λαγκαδά επισκέφτηκε τα Τρίκαλα

εκπροσώπηση,Δημοτικού Συμβουλίου,Νέων,Δήμου Λαγκαδά,επισκέφτηκε,Τρίκαλα,ξεναγηθεί,καινοτομίεσ,έξυπνης πόλης,
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, εκπροσώπηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαγκαδά, επισκέφτηκε τα Τρίκαλα για να ξεναγηθεί στις καινοτομίες της “έξυπνης πόλης”.

Οι νέοι ‘δημοτικοί σύμβουλοι” του Λαγκαδά είχαν την ευκαιρία, να δουν από κοντά και να κατανοήσουν τη λειτουργία των δομών που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά υλοποίησης έργων με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Λαγκαδά (ΔΗΣΥΝΛ) αποφάσισε να επισκεφτεί τον πρωτοπόρο αυτόν Δήμο.

Ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης, αντικαπνιστικός νόμος σε πλήρη εφαρμογή στους εσωτερικούς χώρους, ποδηλατόδρομοι, άψογη οδηγική συμπεριφορά, έξυπνη στάση, έξυπνοι κάδοι, σύστημα παρακολούθησης πορείας των ηλεκτρονικών αιτημάτων του πολίτη, υπόγεια πάρκινγκ κι άλλες πολλές δράσεις που είναι στα σκαριά, αποτελούν μόνο ένα παράδειγμα της υγιούς καινοτομίας που παρουσιάζει η πόλη των Τρικάλων. Μια γεύση από όλα αυτά πήραν οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥΝΛ, αφού πρώτα συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου, αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλη Λάππα. Ο Δήμαρχος ερωτήθηκε για τις στρατηγικές που ακολούθησε, τις προτεραιότητες που έθεσε, τον αντίκτυπο που είχε η καινοτομία στους κατοίκους του Δήμου, αλλά και τις προδριαγραφές που οφείλει να έχει μια “έξυπνη πόλη”.

Η κοινωνία των πολιτών φαίνεται πως είναι κοινός παρονομαστής σε όλες τις ενέργειες, αφού, όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος, «Πάμε μαζί ΜΕ την κοινωνία, ΓΙΑ την κοινωνία». Ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επιπλέον, τόνισε την αξία της ύπαρξης του εθελοντισμού, της ανιδιοτέλειας, της υπομονής και της επιμονής για την επίτευξη των στόχων. Έγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών, ενώ δόθηκε η σπίθα ανάπτυξης μιας διαδημοτικής συνεργασίας.

Ο υπεύθυνος Τύπου, Θανάσης Μιχαλάκης, ξενάγησε τους νέους “Δημοτικούς Συμβούλους” στο κέντρο ελέγχου του e-trikala, όπου τους παρουσίασε τον τρόπο διαχείρισης των ηλεκτρονικών μέσων διακυβέρνησης, με βάση τις νέες τεχνολογίες.

Ο στόχος της επίσκεψης, ήταν να δομηθεί ένας κύριος άξονας μελλοντικών δράσεων, ενισχύοντας προοπτικές συνεργασίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο νέων έμεινε ενθουσιασμένο με την οργάνωση και την ακόρεστη διάθεση για καινοτομία που διακατέχει τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και τους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων. Επομένως, γυρνώντας πίσω στον Δήμο τους, στόχος είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τρικάλων και να προωθήσουν την ανάγκη ύπαρξης βιώσιμης καινοτομίας και στον Δήμο Λαγκαδά!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα