Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

“ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ”!!!

Γράφει ο Χρήστος Χατζηπαραδείσης 

ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ,ΚΑΙΤΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ Ν.3852/2010.

ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΙΑ ΕΠΑΜΦΟΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΣΤΑΣΗ,ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.,ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΓΚΥΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΗΣ,ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ!!!

Και για να ακριβολογούμε,ο Δήμαρχος έχοντας στα χέρια του την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. οφείλει να ενεργήσει ΑΜΕΣΑ ,για τους παρακάτω βάσιμους και αδιαμφισβήτητους λόγους :

1)Να δώσει εντολή στην υφιστάμενή του Υπηρεσία ,την Πολεοδομία,να ανακαλεσει την απόφαση(έγκριση χρήσης γής κλπ)που είναι προγενέστερη της απόφασης του Δ.Σ.!!

2)Ο ΦΟΔΣΑ ο οποίος με συστηματικές μεθοδεύσεις με το ΥΠΕΝ ,χωρίς να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και οδηγίες της Ε.Ε.,με παραλείψεις και απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων,κατάφερε να αποσπάσει τη θετική έγκριση του ΥΠΕΝ,υποβιβάζοντας το έργο από κατηγορία Α1 σε κατηγορία Α2,ώστε να μην απαιτούνται αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι!!

3) Δεν έγινε απολύτως ΚΑΜΜΙΑ διαβούλευση για τη ΜΕΑ και μάλιστα όλα κινήθηκαν μεθοδευμένα και εκ του πονηρού,εν μέσω πανδημίας,προκειμένου να αποφευχθούν οι Κοινωνικές αντιδράσεις!!!

4)ΔΕΝ ζητήθηκε,ως όφειλαν πρωτίστως η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά,στην εδαφική περιφέρεια του οποίου ανήκει η επίμαχη περιοχή και δίπλα ακριβώς στον παρανόμως χωροθετηθέντα ΧΥΤΑ Μαυροράχης με τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που επιδρούν άμεσα στην πολύπαθη λίμνη Κορώνεια(διασταλάζοντα κλπ.)!!

5)Η προς χωροθέτηση της ΜΕΑ περιοχή, βρίσκεται στην Γ! ζώνη προστασίας της Διεθνούς Σύμβασης RAMSAR και σε ημιδασική έκταση καταστρέφοντας την πανίδα και χλωρίδα!!!

6)Ζητήθηκε η γνώμη του καθ’ύλην αρμόδιου Φορέα Διαχείρισης Λαγκαδά–Χαλκιδικής και αφού ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ Ο ΦΟΔΣΑ ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

7)Η ΜΕΑ θα δέχεται σκουπίδια από Κατερίνη,Βέροια,Πέλλα,Κιλκίς και φυσικά Θεσσαλονίκη. Το περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα,είναι απαγορευτικό,να μεταφέρονται τα σκουπίδια 130 και πλέον χλμ μακριά και όλο αυτό θα το επιβαρύνονται οι πολίτες δια των Δημοτικών Τελών,πολύ δε περισσότερο που όλη τη διαχείριση θα την αναλάβει ιδιώτης!!

8) ΌΛΟΙ οι Θεσμικοί και Κοινωνικοί Φορείς,καθώς και σύσσωμοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ του Λεκανοπεδίου Λαγκαδά,είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στη συγκεκριμμένη δραστηριότητα,γιατί ζούνε πλέον σε μια ΗΔΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ!!!

9)Η αρχική Επιτροπή εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου,είχε προτείνει 13 περιοχές και μάλιστα σε σημεία,όπου μειώνονται στο ήμισυ οι αποστάσεις μεταφοράς και μειώνεται στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα,πέραν του γεγονότος ότι,παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς και με άλλα μέσα!!!

10) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ,ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ,ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ (για την άρνηση του Δήμου,κατασκευής της ΜΕΑ)ΝΑ ΟΓΑΝΩΘΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ.

Με κωλυσιεργίες, με μόνο χρονοβόρες προσφυγές στο ΣτΕ και ακριβοπληρωμένους δικηγόρους από τους πολίτες ,επιβεβαιώνουμε τη ρήση: “ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ”!!!!!

Λ Υ Π Α Μ Α Ι !!!!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή