Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Υπόθεση Προμηθευτικής: Πώς επηρεάζεται η Μασούτης

Υπόθεση,Προμηθευτικής,επηρεάζεται,Μασούτης,

Η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Προμηθευτικής Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών, για χρέη 1,5 εκατ. ευρώ της Προμηθευτικής Κρεάτων σε δύο πρώην προμηθευτές της, αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα, υπογραμμίζει ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, μιλώντας στο mononews.gr, αμέσως μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου.

Ο κ. Αγαπηνός, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειρίζεται την υπόθεση, επισημαίνει πως υπάρχει και τρίτος προμηθευτής που διεκδικεί χρήματα από την Προμηθευτική και τονίζει πως οι απαιτήσεις ανέρχονται συνολικά σε 3 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως η Προμηθευτική διαθέτει ακόμη περιουσία, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ορκωτών ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ και προσθέτει πως η μεταβίβαση της επιχείρησης στον Μασούτη δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους προμηθευτές της.
Η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Αγαπηνό επηρεάζει και την «Μασούτης», η οποία καλείται ως διάδοχο σχήμα να καταβάλει τις οφειλές που κληρονόμησε.
«Υπάρχει συνέχεια στη δραστηριότητα της επιχείρησης υπό νέο ιδιοκτήτη. Υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Αυτό τουλάχιστον θα επιδιώξουμε να αποδείξουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Αγαπηνός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στις συναλλαγές – στο βαθμό που η Μασούτης χρησιμοποιεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Προμηθευτικής – ενώ πρόσθετο… πονοκέφαλο στη διοίκηση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας θεωρεί πως δημιουργεί η δέσμευση των αποθηκών στο Μαρκόπουλο Αττικής, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία των 57 καταστημάτων σε Αθήνα και Άνδρο και τα οποία πλέον φέρουν τα σήματα του «Μασούτη».
Να σημειωθεί πως το δικηγορικό γραφείο Ν. Αγαπηνός εκπροσωπεί τις εταιρείες Ζαφειρόπουλος και Καχάκης, οι οποίες διατηρούσαν απαιτήσεις ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ κατά της Προμηθευτικής Κρεάτων ΑΕ που ήταν η εταιρεία που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα super market της Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ.
Για την ίδια υπόθεση, εκπροσωπεί και την εταιρεία Κώστας Βουδούρης, η οποία στην παρούσα φάση επέλεξε να μην κινηθεί νομικά αλλά να κρατήσει μια στάση αναμονής.
Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στην κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων στις 17 Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Το mononews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Μασούτης, προκειμένου να καταγράψει την άποψή της για τις εξελίξεις γύρω από την Προμηθευτική, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα