Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Φορέας Διαχείρισης Λιμνών τριπλάσια μόλυνση απο τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης ανταποκρινόμενος άμεσα στην καταγγελία μας από 4/11/2019, προέβη σε μια πρώτη ανάλυση δειγμάτων νερού από το σημείο συμβολής του ρέματος που καταλήγει ο αγωγός ομβρίων του ΧΥΤΑ Μαυροράχης με το ρέμα Μπογδάνα και κοινοποιεί σε εμάς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς τα αποτελέσματα .

Δελτίο τύπου αρ.πρωτ 1612 -14/11/2019
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αγωγιμότητα είναι τριπλάσια του αποδεκτού ορίου ενώ το ολικό άζωτο είναι πενταπλάσιο του αποδεκτού ορίου.
Άμεση και επιτακτική η ανάγκη από τις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω πλήρεις αναλύσεις τόσο στο ρέμα κατάντη του ΧΥΤΑ όσο και στο ρέμα Μπογδάνα, ανάντη και κατάντη της συμβολής με το ρέμα του ΧΥΤΑ, προκειμένου να αναλυθούν όλοι οι σημαντικοί χημικοί παράγοντες όπως χλωριωμένοι υδρογονάνθρακες, λίπη και έλαια ,θειικά, φαινόλες ,βακτηρίδια κ.α.

Ο ΦοΔΣΑ δήλωνε, οτι τα νερά που θα βγαίνουν απο το ΧΥΤΑ ,θα είναι τόσο καθαρά, που θα βοηθήσουν στην αύξηση του νερού της λίμνης Κορώνειας
Εδώ και τόσα χρόνια, αυτό που γίνεται είναι, οχι μόνον να μολύνουν τα νερά της Κορώνειας αλλά και τα υπόγεια νερά που υδρεύεται η πόλης του Λαγκαδά .
Το 2015 αυτές οι τιμές ήταν σχεδόν εντός του ρέματος του ΧΥΤΑ …τώρα μετριούνται έξω…η μόλυνση κατεβαίνει ..επικύνδυνα !!
Παραθέτουμε πίνακες με τα ακριβή στοιχεία

 

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα