Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Χριστούγεννα με φυσικό αέριο θα κάνουν τα νοικοκυριά του Λαγκαδά!

Χριστούγεννα με φυσικό αέριο θα κάνουν τα νοικοκυριά του Λαγκαδά!
Σε εποχή φυσικού αερίου περνούν τα νοικοκυριά στην περιοχή Λαγκαδά, ενώ όλος ο δήμος αναβαθμίζεται ενεργειακά. Αναλυτικά οι εξελίξεις.
Μέχρι τα Χριστούγεννα τα πρώτα σπίτια του Λαγκαδά θα αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο και θα θερμαίνονται εξοικονομώντας σημαντικά ποσά από τα πάγια και ανελαστικά έξοδά τους. Δήμος και Εταιρία Διανομής Αερίου, ολοκληρώνουν τις εργασίες στο δίκτυο, που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα, για να γίνουν πραγματικότητα οι πρώτες συνδέσεις.

Προφανώς και πιο κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε ένα από τα σημαντικότερα αστικά και διοικητικά κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσε να υπάρξει.

Η ζήτηση που καταγράφεται είναι διαρκής και οι αιτήσεις για σύνδεση με το φυσικό αέριο, ειδικά στα νοικοκυριά, είναι εκατοντάδες. Ζήτηση, που αναμένεται μάλιστα να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, δεδομένου ότι αρχίζει η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν να κάνουν λόγο για αύξηση της τιμής του λίτρου κατά περίπου 3 έως 5 λεπτά σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, όταν η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Η εναλλακτική λύση που δίνεται στους κατοίκους του Λαγκαδά για σημαντική εξοικονόμηση εξόδων στη θέρμανση και το ζεστό νερό, προφανώς και ήδη έχει εκτιμηθεί από τους κατοίκους, καθώς σπεύδουν να καταθέσουν αιτήσεις μαζικά. Τα συνεργεία της Εταιρίας άλλωστε, μετά τις πρώτες συνδέσεις θα επεκτείνουν τους αγωγούς και τις συνδέσεις σε εκείνες τις γειτονιές όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Διαδικασία που δεν είναι χρονοβόρα, από τη στιγμή που το υπόβαθρο πλέον υπάρχει.

«Τα έξοδα θέρμανσης για τα νοικοκυριά είναι από τις σημαντικότερες επιβαρύνσεις του έτους, ειδικά στη δική μας περιοχή, που ο χειμώνας είναι βαρύτερος από το πολεοδομικό συγκρότημα. Ως δημοτική αρχή, ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους συμπολίτες μας, ασκήσαμε τις μέγιστες δυνατές πιέσεις προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να κατασκευαστεί το δίκτυο διανομής και να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των καταναλωτών, που μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και οι υπηρεσίες του δήμου προχωρούν τις διαδικασίες σύνδεσης σε συνεργασία πάντα με την Εταιρία Διανομής Αερίου, με γοργούς ρυθμούς. Εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία των προτεραιοτήτων στις συνδέσεις, αλλά παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου και συνδράμουμε το έργο των συνεργείων, ώστε το φετινό χειμώνα οι πρώτοι συμπολίτες μας να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη του φυσικού αερίου», επισήμανε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης.

Με τη σύνδεση με το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η μείωση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά, εμπορικούς, βιοτεχνικούς, βιομηχανικούς χρήστες, αλλά και για δημόσια και δημοτικά κτίρια του Λαγκαδά, ξεπερνά κατά περίπτωση ακόμη και το 40%.

Ο Λαγκαδάς, με την επιμονή και τις ενέργειες του κ. Καραγιάννη, αποτελεί πλέον την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων, που συνδέεται με το δίκτυο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου. Το νέο ενεργειακό τοπίο για το Λαγκαδά συνεπάγεται ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση, ενώ τους επόμενους μήνες και μέχρι την άνοιξη, ανάλογα με τη ζήτηση υπολογίζεται πως μπορεί να καλυφθεί το σύνολο του αστικού κέντρου. Και σύμφωνα με τον προγραμματισμό δήμου και εταιρίας, θα ακολουθήσουν ένας ένας όλοι οι οικισμοί της περιοχής, αναλόγως πάντα του ενδιαφέροντος που θα εκδηλώσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

«Είναι πρώτη προτεραιότητά μας, ειδικά με τη συνεχιζόμενη κρίση, να προωθήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, έργο ή δράση μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των δημοτών από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη και στη δημιουργία προϋποθέσεων που θα βοηθούν την ανάπτυξη του ίδιου του τόπου. Παλέψαμε για να φέρουμε το ταχύτερο το φυσικό αέριο στην περιοχή μας και με τη συνδρομή της ΕΔΑ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλων όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία, το καταφέραμε. Το φυσικό αέριο στο Λαγκαδά δεν είναι όνειρο, δεν είναι ουτοπία, είναι πλέον πραγματικότητα. Και βεβαίως συνεχίζουμε. Διότι θέλουμε τα οφέλη που θα απολαύσουν από το φετινό χειμώνα οι κάτοικοι της πόλης του Λαγκαδά, να φτάσουν και στους υπόλοιπους οικισμούς του δήμου μας, το συντομότερο. Η σύνδεση του δήμου Λαγκαδά με το δίκτυο του φυσικού αερίου βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

http://www.metrosport.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή