Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 30/04/2024

Σ. Αναστασιάδης: Η χώρα χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων

Σ. Αναστασιάδης: Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων.

Το ρεύμα που δημιούργησαν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα ενισχύσει τις δυνάμεις της, ξεπερνώντας τη διαφορά των 9,5 μονάδων και θα πετύχει ισχυρή αυτοδυναμία, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης. «Τελικά η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Και είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία» . Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στα «προεκλογικά ρουσφέτια» που έγιναν τις τελευταίες ημέρες λειτουργίας της Βουλής, έκανε λόγο για πρωτόγνωρα πράγματα και βροχή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής άνευ προηγουμένου.

Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ – ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πως θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ο Ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα σε κάθε πλευρά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Τσίπρας αναγκάσθηκε να οδηγηθεί σε εκλογές άρον άρον. Εμείς με ηρεμία, ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους πλησιάζουμε όλο και περισσότερο τον λαό, χωρίς υπερβολές και διχαστικές λογικές, χωρίς ρεβανσισμούς και του εξηγούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα. Η ελληνική κοινωνία έχει και την εμπειρία και την κρίση και πιστεύω ότι θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Πιστεύω ότι με το ρεύμα που δημιούργησαν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με τον ούριο άνεμο που πνέει απ’ άκρου σ’ άκρη της Ελλάδας , η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει την διαφορά των 9,5 μονάδων και θα πετύχει ισχυρή αυτοδυναμία.

Πως σχολιάζετε τα «προεκλογικά ρουσφέτια» των υπουργών και των συνεργατών του ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες λειτουργίας της Βουλής;

Ζήσαμε πρωτόγνωρα πράγματα! Αυτή η βροχή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής δεν έχει συμβεί ποτέ. Ο κ. Τσίπρας, πήγε τις εκλογές μια βδομάδα μετά, για να προλάβει να κάνει τις τελευταίες εξυπηρετήσεις μέσα από τις τροπολογίες που έφερε στη Βουλή. Πάντως όσο μέσα στον πανικό τους θα προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες η διαφορά θα μεγαλώνει και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα ενισχύεται.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την ανάπτυξη της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης;

Όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης «η Χώρα συνολικά χρειάζεται ένα εθνικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων, μείωσης φόρων και στήριξης της επιχειρηματικότητας, το οποίο θα αφορά όλη την Ελλάδα, οριζόντια». Αν γίνει αυτό από εκεί και πέρα θα είναι ευκολότερο να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας με στοχευμένες περιφερειακές πολιτικές, οι οποίες θα υλοποιούνται σε συνεργασία με τις περιφερειακές ενότητες. Για παράδειγμα παρότι η ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, φυσικά τοπία, ποτάμια και λίμνες με σημαντικά στοιχεία χλωρίδας και πανίδας, φυσικές γεωθερμικές πηγές, λιμνοθάλασσες, οικότοπους, υδροβιότοπους, μνημεία της ιστορικής διαδρομής μέσα στους αιώνες, πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση, θρησκευτικά μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία της κ.α. ο τουρισμός είναι περιορισμένος στον κλασικό που εστιάζεται στον Στρυμωνικό και Θερμαϊκό Κόλπο (Ασπροβάλτα, Βρασνά, Σταυρός, Ν. Μηχανιώνα, Επανομή, Αγγελοχώρι, Αγ. Τριάδα, Ν. Επιβάτες, Περαία) και χαρακτηρίζεται από μικρή χρονική διάρκεια. Από την άλλη το επίπεδο των υποδομών σε τομείς μείζονος σημασίας για την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων της Περιφέρειας και παρότι αποτελεί κύριο προσδιοριστικό παράγοντα της αναπτυξιακής εξέλιξής της , έχει πολλά προβλήματα και αποτελεί, διαρκή προτεραιότητα παρέμβασης.

Με ποιο τρόπο το κόμμα σας θα προσεγγίσει τους νέους;

Τελικά η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Και είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί όπως επαναλαμβάνει όποτε του δίνεται ευκαιρία ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, «για τη νέα γενιά δουλεύουμε, γι’ αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας… Θέλω να φτιάξω το πλαίσιο για να έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες». Διότι το σημαντικότερο είναι να αντιστραφεί άμεσα η αρνητική εικόνα της μετανάστευσης των χιλιάδων νέων της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Και θα αντιστραφεί μόνο μέσα από μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται, ευημερεί και η οποία μπορεί να δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης για αυτήν τη νέα γενιά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

nea stegastra staseis

Δήμος Λαγκαδά: Νέα στέγαστρα στάσεις λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχε θέσει το Τμήμα Συγκοινωνιών και Εγκαταστάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαγκαδά, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των δεκατεσσάρων (14) νέων στεγάστρων σε στάσεις των λεωφορείων