Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Παρασκευή 01/07/2022

Aποκαλύψεις για την φωτιά στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο στον Λαγκαδά

Ιωάννη Γιάννογλου,Aποκαλύψεις,φωτιά,Μπίλλειο,Πνευματικό Κέντρο,Λαγκαδά,

Aποκαλύψεις για την φωτιά στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο στον Λαγκαδά .

Του Ιωάννη Γιάννογλου

Πυρκαγιά ξέσπασε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο στον δήμο Λαγκαδά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από είσοδο (σπάζοντας το τζάμι από την μεριά του κυλικείο ) αγνώστων στο Πνευματικό Κέντρο.
Πριν από 17 ημέρες την ημέρα εορτής του Πολυτεχνείου σε εκδήλωση που ήταν να γίνει για τα σχολεία , ο υπάλληλος του Δήμου που άνοιξε το Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο είπε στα παιδιά ότι ήταν κομμένο το ρεύμα και πρότεινε να γίνει αλλού η εκδήλωση .

Η πραγματική όμως αιτία δεν ήταν αυτή.

Κάποιοι είχαν κλέψει όλα τα ηλεκτρολογικά καλώδια.

Έγινε μήνυση από τον Δήμο για την κλοπή ?

Χωρίς ρεύμα το Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο ΗΤΑΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ επειδή δεν λειτουργούσε ο συναγερμός και η πυρόσβεση  , που είχαν εγκατασταθεί πριν τις εκλογές του 2011 πέφτοντας θύμα κλεφτών.

Στην προεκλογική περίοδο του 2011 είχαν κλαπεί τα μηχανήματα της τότε σύγχρονου και καινούριας Μονάδας βιολογικής επεξεργασίας με αποτέλεσμα να εγκαινιασθεί αργότερα 1.5 χρονο από τον νέο δήμαρχο Λαγκαδά .
Πάλι τώρα σε προεκλογική γίνετε κάτι τρανταχτό για να ταρακουνήσει την τοπική κοινωνία .
Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια γύρω γύρω που έχουν κάμερες δεν μπορεί να βρεθεί ποιος περνούσε εκείνη την ώρα ? 
Η Πυροσβεστική έκανε ανάρτηση 5 ωρες πριν την πυρκαγιά στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο στο Twitter 7:15 μ.μ. – 3 Δεκ 2018. Οι γείτονες κάλεσαν την Πυροσβεστική γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα . Υπάρχουν ερωτηματικά εδώ τα οποία κάποιος πρέπει να απαντήσει .

Ο εμπρησμός αυτός, είχε σκοπό το χτύπημα του πολίτη Λαγκαδά και μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω.

Το στολίδι αυτό ήταν το πρώτο θέμα για 25 με 30 χρόνια στην προεκλογική ατζεντα των υποψηφίων δημάρχων για να το ολοκληρώσουν μαζί με τον συγχωρεμένο Μανώλη Μπιλλη συν τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ….
Καλό είναι οι επόμενοι νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι εάν δεν μπορούν να το τελειώσουν να μην το βάλουν στο πρόγραμμα τους και εάν το βάλουν να βάλουν μέσα και τις ζημίες που έγιναν .
Οξύμωρο επίσης είναι ότι δεν υπήρχε φύλαξη σε ένα στολίδι όπως ήταν το Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο και ότι εδώ και 3 χρόνια ο Δήμος Λαγκαδά πλήρωσε με απόφαση του σε τεχνικό γραφείο να ετοιμάσει την μελέτη για να ολοκληρωθεί το έργο και η μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια του αρμοδίου μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας Αντιδημάρχου κ, Θεόδωρου Τζιαμπαζη χωρίς αποτέλεσμα .

Δηλώσεις του Δημάρχου Λαγκαδά
Ο Δήμος Λαγκαδά εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον χθεσινοβραδινό βανδαλισμό και εμπρησμό στο Μπίλλειο Πνευματικό Κέντρο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Καταθέτουμε σήμερα μήνυση και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης προκειμένου να ανακαλυφθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους οι δράστες.
Αυτοί που χθες το βράδυ αφού έσπασαν τζάμι πλαϊνής εξώπορτας, εισήλθαν στο Μπίλλειο και έβαλαν φωτιά στην σκηνή του θεάτρου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε αυτήν. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής την οποία δημόσια ευχαριστούμε αποφεύχθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή του θεάτρου που ήταν ο απώτερος στόχος των εμπρηστών .

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα