Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 15/04/2024

Α. Σκέρτσος: Τα 10 fake news που προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

akis skertsos ipourgos epikrateias

Για fake news και «δημιουργική λογιστική» με σκοπό, όπως τόνισε, να αλιεύσουν ψήφους, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στην αρχή της ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι πολίτες στις 21 Μαΐου αποφάσισαν τι κυβέρνηση θέλουν και ποιον πρωθυπουργό και αναγνώρισαν το έργο που έχει γίνει αλλά και τα άλματα που πρέπει να γίνουν για τις μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί ισχυρή και υπερήφανη.

Χαρακτήρισε «παρένθεση αστάθειας» την απλή αναλογική και τόνισε ότι το διακύβευμα είναι να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση, λέγοντας ότι ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως στις 21 Μαΐου οι πολίτες «καταδίκασαν την τοξικότητα, τον διχασμό, την εχθροπάθεια, τα fake news, την πλειοδοσία ακοστολόγητων υποσχέσεων. Όλα όσα καλλιέργησε ομολογουμένως με περισσή συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια».

«Το κόμμα του κυρίου Τσίπρα – παρά τα λεγόμενα του – δεν άκουσε σωστά το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει», ανέφερε και πρόσθεσε πως «διαπιστώνουμε όμως ότι και το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στον ίδιο δρόμο, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέμε, ότι το μόνο που νοιάζει το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Εν συνεχεία ο κ. Σκέρτσος έφερε 10 παραδείγματα από το «τσουνάμι των fake news των τελευταίων 24ωρων», όπως είπε:

1) Ψηφιακό φιάσκο της απελθούσας κυβέρνησης η κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση που δέχτηκε η χώρα και η αντιπολίτευση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την αντιμετώπιση του θέματος.

«Από τον αντιπολιτευτικό οίστρο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φουσκώνουν ασύμμετρα το πρόβλημα» τόνισε και υπογράμμισε πως είναι ιστορικά η πιο σοβαρή και μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έχει δεχθεί ελληνικός δημόσιος κυβερνητικός οργανισμός. Μετρήθηκαν τουλάχιστον 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες απ όλο τον κόσμο με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

«Κάποιοι νομίζουν πως είμαστε πιο ευάλωτοι επειδή υπάρχει μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κι αν αιφνιδιάζουν τελικά δεν καταφέρνουν να πετυχαίνουν τον στόχο τους ακριβώς γιατί υπάρχει ψηφιακό κράτος με συνέχεια», επισήμανε.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια επίθεση προς τις ίδιες τις οικογένειες και τους μαθητές και σε αυτό πρέπει να σταθούμε όλοι, όλο το πολιτικό σύστημα συμπλήρωσε και τόνισε «όχι να υποδαυλίζουμε την αγωνία τους όπως κάνει η αντιπολίτευση υπονοώντας εμμέσως ή και λέγοντας ευθέως ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στις πανελλαδικές εξετάσεις».

2) Μένουν χωρίς περίθαλψη 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω οφειλών

Τόνισε πως όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, λόγω χρεών, δεν μένουν ακάλυπτοι, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξακολουθούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε συνταγογράφηση, πλήρη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ. Δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Το Μάρτιο του 2022 με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ψηφίστηκε η ευνοϊκή ρύθμιση για την χορήγηση ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, ρύθμιση την οποία τότε είχε υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ρύθμιση προέβλεπε παράταση τριών μηνών (έως τέλη Μαΐου) και ελάχιστη χαμηλή εξόφληση οφειλών – όχι του συνόλου των οφειλών προκειμένου να εξασφαλιστεί ασφαλιστική ικανότητα.

Εκτίμησε ότι προβάλλεται αυτό το ψέμα γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να συγκαλύψει την κρυφή ατζέντα Κατρούγκαλου για οριζόντια αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, επιχειρεί να παρουσιάσει ως γενικευμένο πρόβλημα σχεδόν όλων των ελεύθερων επαγγελματιών ένα ειδικότερο ζήτημα για το οποίο έχει ήδη δοθεί ευνοϊκή ρύθμιση την οποία επαναλαμβάνουμε ότι υπερψήφισε»

3) Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι μειώθηκαν οι μισθοί κατά 7% σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ

«Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν. Περισσότερο από 20% για την τετραετία στον κατώτατο μισθό, υπερκαλύπτοντας τον υψηλό πληθωρισμό που όμως μέχρι το τέλος του 2023 θα αγγίξει το 15%. Όπως είπε, η έκθεση του ΟΟΣΑ έγινε τον Νοέμβριο του 2022 με βάση εκτιμήσεις. Όχι, τον Απρίλιο του 2023. Άρα δεν περιείχε την αύξηση κατώτατου μισθού κατά 20%, ούτε τις έκτακτες ενισχύσεις νοικοκυριών για την ενεργειακή και πληθωριστική ακρίβεια». «Ανεπίκαιρα στοιχεία, ξεπερασμένα», υπογράμμισε.

Σημείωσε δε ότι «δεν είχε συμπεριλάβει την τρίτη και μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού ούτε και τα πραγματικά εισοδήματα του 2022. Θυμίζω ότι σωρευτικά από τα 650 ευρώ που παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε επί των ημερών μας στα 780 ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 20% αύξηση. Η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είχε λάβει επίσης υπόψη τις έκτακτες ενισχύσεις στο εισόδημα για την ενεργειακή και την πληθωριστική κρίση ούτε τα έκτακτα επιδόματα που δόθηκαν».

Στο σημείο αυτό εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει τη σημαία ευκαιρίας, που ύψωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά: «υπερακοντίζει για να τον πλησιάσει σε ψήφους».

4) Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα

Η πραγματικότητα είναι ότι το μέτρο θα κοστίσει 3,5 δισ. ευρώ και για να το υλοποιήσουν θα πρέπει να επιβάλλουν φόρους, αντίστοιχο ύψους ποσού, για να καλύψουν τη χρηματοδότηση.

«Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που επικαλούνται κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα κοστίζει άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Απλή πρόσθεση, σύνολο 3,5 δισ. ευρώ, είπε.

Και πρόσθεσε: «Όμως λεφτόδενδρο δεν υπάρχει. Ο προϋπολογισμός του 2022 έκλεισε οριακά πλεονασματικός. Δεν υπάρχει κάποιο απόθεμα, δηλαδή, από το οποίο να αντλήσουν χρήματα, για να χρηματοδοτήσουν αυτές τις μειώσεις. Συνεπώς, θα επιβάλλουν 3, 5 δις φορολογία. Απλή, κοινή λογική».

«Που πάνε σήμερα αυτά τα 3.5 δισ; Χρηματοδοτούν συντάξεις και μόνιμες δαπάνες σε παιδεία, υγεία ασφάλεια. Όταν λοιπόν λένε ότι θα κόψουν κατά 50% τους συντελεστές, ή θα μειώσουν κοινωνικές δαπάνες ή θα αυξήσουν φόρους.

Δυστυχώς, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται παρακολούθημα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα Ίσως χειρότερο από το πρόγραμμα Τσίπρα των 83 δισ. διότι δεν μπορεί καν να κοστολογηθεί εύκολα. Περιέχει κυρίως μόνο ευχές. Δεν έχει κανένα μετρήσιμο και εξειδικευμένο μέτρο το οποίο να μπορεί να κοστολογηθεί», πρόσθεσε.

«Μόνον αυτά κοστίζουν περίπου 12 δις ευρώ ετησίως. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε μέτρα που δεν μπορούν να κοστολογηθούν διότι παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, όπως οι 150.000 νέες κατοικίες ή η μείωση φόρων και εισφορών στην εργασία», τόνισε

5) Η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα

Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα υπογράμμισε και επισήμανε ότι στο πρόγραμμά της η ΝΔ παρουσιάζει ξεκάθαρα όλες τις πολιτικές της. «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», σχολίασε, σημειώνοντας ότι κρυφή ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και αυτό το αποκάλυψαν τα στελέχη τους με δηλώσεις τους: Όπως φορολόγηση μερισμάτων, αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και στη γονική κληρονομία, ενίσχυση των άμεσων φόρων.

Την αποκάλυψαν ο κ. Κατρούγκαλος και η κ. Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι κ Δουδωνής και κ. Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η πρόταση για φορολόγηση των μερισμάτων αποτελεί μια αδικία καθώς «με την πρόταση αυτή δεν θίγονται οι ξένες επιχειρήσεις που στην πλειονότητα τους διανέμουν μερίσματα με τον χαμηλό συντελεστή του 5% που αποτελεί τον κανόνα στην πλειοψηφία των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολόγησης. Άρα τελικά με αυτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ευνοούνται οι ξένες επιχειρήσεις έναντι των ελληνικών».

6) Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι θα μειώσει φόρους και θα αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες με τα 10 δισ. από τις απευθείας δημόσιες αναθέσεις

Τα έτη 2020 έως 2022 δόθηκαν 6.7 δισ. σε απευθείας αναθέσεις ενώ με ανοιχτούς διαγωνισμούς δόθηκαν 18.5 δις. Τα 6.7 δις και όχι 10 όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 26.6% επί του συνόλου) αφορούν με μεγάλο βαθμό στην πανδημία. Μάσκες, εμβόλια σελφ τεστ κλπ.

«Δεν υπάρχουν 10 δισ. έσοδα στην οικονομία, χρησιμοποιήθηκαν έκτακτα 6.7 δις στην πανδημία», τόνισε και πρόσθεσε πως στη διάρκεια διακυβέρνησης της ΝΔ το ποσοστό των απευθείας αναθέσεων ανήλθε το 26% των συμβάσεων όταν στο ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 80%, τόνισε.

«Άρα 26% στην πανδημία έναντι 80% του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πιο ευνοϊκή περίοδο, χωρίς παγκόσμιες κρίσεις», πρόσθεσε.

7) Έρχονται 700.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Τα κόκκινα δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις είναι 600.000 και από αυτά τα 300.000 είναι επιχειρηματικά, δεν αφορούν κατοικίες. Από τα 300.000, 8 στα 10 διεκπεραιώνονται με απευθείας διμερείς ρυθμίσεις. Άρα στη ζώνη κινδύνου βρίσκονται περίπου 50.000 δανειολήπτες για τους οποίους έχουμε μεριμνήσει να σταθούμε δίπλα τους με πολλά μέσα εργαλεία και πολιτικές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προστάτεψε την πρώτη κατοικία, κατάργησε το νόμο Κατσέλη τον Φεβρουάριο 2019, επέτρεψε τους πλειστηριασμούς και ευνόησε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Προσπαθεί να καθαρίσει το «λεκέ» με ένα ακόμη ψέμα», ανέφερε.

8) Έχουμε 10 φορές έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Το 2022 ξοδέψαμε 6.5 δισ. ευρώ εκτάκτως λόγω ενεργειακής κρίσης και φυσικού αερίου, επιπλέον σε σχέση με τις πάγιες δαπάνες ύψους 1 δισ ευρώ που διαχρονικά καταβάλαμε προ της ενεργειακής κρίσης για εισαγωγές φυσικού αερίου» είπε και πρόσθεσε:

«Οι τιμές του φυσικού αερίου δεκαπλασιάστηκαν Ήδη οι τιμές έπεσαν, δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο, το αντίθετο μάλιστα», είπε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα κατέγραψε το 2022 ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών 49% του ΑΕΠ της (έναντι 40% το 2019). Η εθνική στρατηγική μας για παραγωγή κατα 80% ηλεκτρικής ενέργειες από ΑΠΕ έως το 2027-2028 μαζί με την αξιοποίηση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου μπορούν να μειώσουν σημαντικά το εμπορικό έλλειμμα».

9) Πρωτιά στην ανεργία των νέων

Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα πραγματι παραμένει υψηλή, ουδείς το αρνείται, όμως η αλήθεια είναι πως χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μειώθηκε δραστικά την προηγούμενη τετραετία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, το ποσοστό των ανέργων νέων 15 έως 24 ετών διαμορφώθηκε στο 24,2% τον φετινό Μάρτιο, μειωμένο κατά 14 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή τον τελευταίο πλήρη μήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο 38,2%.

«Χάρη στη σταθερή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα όσον αφορά τη νεανική ανεργία, «πρωταθλήτρια» ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον η Ισπανία, η χώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ως υπόδειγμα φιλολαϊκών αποτελεσματικών πολιτικών», επισήμανε.

10) Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για στρατό μετακλητών υπαλλήλων

Με νόμους του 2007, 2018 και 2020 προβλέπεται η πρόσληψη ειδικών συμβούλων, επιστημονικών συνεργατών και ειδικών συνεργατών στους Δήμους. Στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023 οι μετακλητοί υπάλληλοι εκτός ΟΤΑ ήταν 1.022, στους ΟΤΑ 1.702 και οι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών 572. Δηλαδή μόνο ένας στους τρεις μετακλητούς υπάλληλους εργαζόταν στην κεντρική διοίκηση, υπογράμμισε.

Όπως είπε, πρόκειται για «αριθμός σχεδόν ίσος και λίγο μικρότερος με εκείνο των απασχολούμενων μετακλητών επί ΣΥΡΙΖΑ που σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080».

Αυτά ήταν μόνο μερικά από fake news που εξαπέλυσαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να πλήξουν τη ΝΔ, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να εξηγούν γιατί οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη στην κάλπη της 21ης Μαΐου, συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος λέγοντας ότι οι δυο διεκδικητές των πρωτείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν και κάτι άλλο: «απαξιώνουν και περιφρονούν τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου περιφέροντας ως φόβητρο το «σκιάχτρο» μιας κάποιας «παντοδυναμίας» Μητσοτάκη».

Περίπου, είπε ακολούθως, «ταυτίζουν με δημοκρατική εκτροπή την πλειοψηφική -δια της κάλπης- έκφραση των πολιτών που οδηγεί σε ασφαλή αυτοδυναμία και κυβερνητική σταθερότητα, σε μεγάλες και γενναίες μεταρρυθμίσεις που κάνουν καλύτερη και πιο δίκαιη τη χώρα μας» και τόνισε ότι «οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση, όχι αντιπολίτευση. Και δείχνουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης τι πρέπει να κάνουν καλύτερα».

Και συμπλήρωσε: «Όποιος συνεχίζει να βάζει το κόμμα πάνω από το κοινό καλό, δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντι στην πρόοδο και την βούληση των πολιτών».

Τέλος, ερωτηθείς για τα όσα είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ για τους καθηγητές της ΟΛΜΕ, είπε πως «οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού είναι καταδικαστέες, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και το θέμα έκλεισε», ενώ για την Τράπεζα Θεμάτων είπε ότι το σύστημα άντεξε και όλοι οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους, καθώς και ότι έχουν εξασφαλιστεί 100 εκατομμύρια ευρώ δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας.

ΠΗΓΗ liberal.gr/

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου, το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Ζαγκλιβερίου. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας