Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Αγανακτισμένοι με το Δήμο Λαγκαδά οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι

Την αγανάκτηση για την αντιμετώπισή τους από τη διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά εκφράζουν τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δήμου και Περιφέρειας Λαγκαδά, ενώ καταγγέλλουν, επίσης, την κοροϊδία από την πλευρά της δημοτικής αρχής τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν τήρησε καμία από τις δεσμεύσεις της, για το μίνιμουμ, έστω, των υποχρεώσεων απέναντί τους, την καταβολή, δηλαδή, της ετήσιας επιχορήγησης που προβλέπεται από το νόμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δήμου και Περιφέρειας Λαγκαδά και υπογράφουν η Δόξα Ασσήρου, ο Μέγας Αλέξανδρος Πέντε Βρυσών, ο Κεραυνός Κολχικού, ο Άρης Καβαλαρίου, ο Εθνικός Λαγυνών, ο Μακεδονικός Αγίου Βασιλείου, ο Ποντιακός Πολυδενδρίου, ο Μακεδονικός Ασκού, η Δόξα Γερακαρούς, η Δόξα Περιβολακίου, ο Ιάσων Αυγής, η Νίκη Ηρακλείου, ο Ελλήσποντος Κριθιάς, ο Απόλλων Ζαγκλιβερίου και ο Εθνικός Σοχού.

«Με την παρούσα επιστολή, γνωστοποιούμε την αγανάκτηση των ποδοσφαιρικών συλλόγων της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά έναντι της διοίκησης του Δήμου, η οποία μετουσιώνεται στην εξής απλή φράση: Στο ίδιο έργο θεατές με μόνιμο θύμα το ποδόσφαιρο.

Στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου μας, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γενικότερα, γνωρίζει εδώ και χρόνια μία σταθερή απαξίωση, η οποία δημιουργεί πλέον ζήτημα επιβίωσης, η συνέχεια δε της ύπαρξης και λειτουργίας των ποδοσφαιρικών σωματείων έχει αφεθεί αποκλειστικά στην ανιδιοτελή προσπάθεια κάποιων τελευταίων ρομαντικών ανθρώπων.

Το μόνιμο παράπονο μας είναι ότι ποτέ οι αρμόδιοι τοπικοί άρχοντες δεν αντιλήφθηκαν τα σημαντικά οφέλη που παράγει ο αθλητισμός ως προς τη διατήρηση της νεολαίας της περιοχής μας εντός ενός αθλητικού γηπέδου και στην ευρύτερη διαπαιδαγώγηση και ηθικοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας απέναντι σε όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τους πειρασμούς και τις αντιξοότητες με τις οποίες καλούνται να πορευτούν τη σημερινή εποχή.

Σε αυτόν λοιπόν τον μοναχικό δρόμο, το καλοκαίρι του 2021, αποφασίσαμε να οργανωθούμε, έτσι ώστε μέσω της συλλογικής δράσης να αντισταθούμε απέναντι στον κίνδυνο αφανισμού των σωματείων μας.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά στον χώρο των Λουτρών, προκειμένου να διεκδικήσουμε όχι κάτι σπουδαίο αλλά απλώς την εφαρμογή της νομοθετικής υποχρέωσης, βάσει της οποίας ο Δήμος οφείλει κατ΄ έτος να επιχορηγεί μέσω προϋπολογισμού τα αθλητικά σωματεία της περιοχής του. Οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου δεσμεύτηκαν δημοσίως ότι στις αρχές του 2022 θα προβεί στη σχετική οικονομική ενίσχυση.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους εκπροσώπους της Διοίκησης, η υπόσχεση της επιχορήγησης μεταφέρθηκε από τις αρχές του 2022, στην άνοιξη του 2022 και στη συνέχεια εντός του καλοκαιριού… Τον Αύγουστο του 2022 και σε νέα προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοίκηση του Δήμου, λάβαμε τη δέσμευση περί καταβολής συγκεκριμένου ποσού χρηματοδότησης εντός του Οκτωβρίου, με παράλληλη ανάληψη δέσμευσης εκ των αρμοδίων περί μετάβασης αυτών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου προκειμένου να καταγραφούν οι όποιες ανάγκες και να δρομολογηθεί η διαδικασία αποκατάστασης αυτών.

Η απάντηση προφανής και εύκολη: ούτε καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, ούτε και κάποια επίσκεψη των αρμοδίων στα γήπέδα. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα της επικοινωνίας μας με τους αρμοδίους, προκειμένου να συντονιστεί η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων εκ μέρους μας και ενημέρωσης ως προς τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για τον σκοπό αυτό, λάβαμε αντιφατικές απαντήσεις σχετικά με την όλη διαδικασία και το περιεχόμενο των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών, με αποτέλεσμα να αποτραπούν αρκετοί παράγοντες των σωματείων από την κατάθεση της αίτησης.

Έτσι κι αλλιώς, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ήταν από μόνο του αποτρεπτικός παράγοντας για την όποια διεκδίκηση του, καθώς ικανοποιούσε καθημερινές ανάγκες ολίγων ημερών. Το τελευταίο μάλιστα χρονικό διάστημα, η όποια επικοινωνία των εκπροσώπων της συσταθείσας επιτροπής των αθλητικών σωματείων με τους αρμοδίους της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, όχι απλώς έχει περιοριστεί, αλλά είναι σχεδόν πλέον μηδαμινή και όπως γίνεται αντιληπτό, προφανώς χωρίς καμμία υπαιτιότητα εκ μέρους μας..

Για τους λόγους αυτούς κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή, γνωστοποιώντας την αγανάκτηση μας για τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά, καθιστώντας ταυτόχρονα σε αυτούς σαφή τα εξής:

α) Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε τα αυτονόητα και

β) Κανένα σωματείο σε αυτή την προσπάθεια δεν είναι πλέον μόνο του αλλά όλοι μαζί!

Τέλος, ενημερώνουμε ότι ο σκοπός της σύστασης και ύπαρξης της επιτροπής των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά δεν είναι η διεκδίκηση απλώς της νόμιμης και κατά έτος οικονομικής ενίσχυσης έναντι της Διοίκησης, η οποία, όπως προείπαμε και λόγω του ύψους αυτής, δεν επιλύει οποιοδήποτε καίριο σημαντικό πρόβλημα στην καθημερινότητα της λειτουργίας των συλλόγων, αλλά η διεκδίκηση περαιτέρω δικαιωμάτων μας και η ανάπτυξη ποικίλων συλλογικών δράσεων προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η ύπαρξη των σωματείων και η ανάγκη διατήρησης των παιδιών της περιοχής μας εντός του αθλητισμού.

Επιφυλλασόμαστε λοιπόν στο μέλλον για όλες τις νόμιμες ενέργειες και τη διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο και ενώπιον οποιουδήποτε»

 

ΠΗΓΗ METROSPORT

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα