Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 14/04/2024

Ακλόνητα φαβορί του ΠΑΣΟΚ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ τα φαβορί και τα αουτσάιντερ των εθνικών εκλογών οι άχαστοι και οι μεγάλες πράσινες κόντρες για μια θέση στον ήλιο με την πολιτική ζωή της χώρας να έχει εισέλθει επί της ουσίας σε τροχιά άτυπης προεκλογικής περιόδου, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Το επόμενο μάλιστα χρονικό διάστημα είναι γεμάτο με περιοδείες βουλευτών και στελεχών, όπου αναμένεται να σαρώσουν τους νομούς της χώρας.

Στόχος των περιοδειών δεν είναι μόνο η παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων με την κομματική και εκλογική βάση της Παράταξης.

Σε απόλυτο προεκλογικό mood βρίσκονται και οι «πράσινοι» βουλευτές, καθώς και εκείνοι που έχουν λάβει το έμμεσο «πράσινο φως» για την υποψηφιότητά τους, οι οποίοι έχουν πάρει τους δρόμους, τα βουνά, τα νησιά και τα λαγκάδια (χωρίς υπερβολή) για δύο κυρίως λόγους.

Αφενός να βρεθούν στη καλύτερη δυνατή θέση έναντι των μελλοντικών συνυποψηφίων τους, αφετέρου να αξιοποιήσουν πολιτικά τον χρόνο που απομένει μέχρι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ώστε να κερδίσουν στην επαφή τους με την κοινωνία.

Διακηρυγμένος στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του κόμματος σε πρωταγωνιστικό ρόλο και σε καταλύτη των μετεκλογικών εξελίξεων

Η επίτευξη του παραπάνω στόχου περνάει μέσα από την εκλογή όσο το δυνατό περισσότερων βουλευτών, όπου αν επαληθευτούν οι σημερινές δημοσκοπήσεις με απλή αναλογική το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να εκλέξει 30 με 35 βουλευτές.

Η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη επικεντρώνεται και στις τριεδρικές περιφέρειες, καθώς σε όσο πιο πολλές βγάλει έδρα το κόμμα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του.

Ας δούμε όμως πως έχει διαμορφωθεί – μέχρι στιγμής – το τοπίο και σε ποιες εκλογικές περιφέρειες θα διεξαχθούν οι σκληρότερες μάχες και τα μεγάλα ντέρμπι για μια θέση στη Βουλή. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι έδρες θα μειωθούν αισθητά στις δεύτερες κάλπες που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική, νυν βουλευτές και εν δυνάμει υποψήφιοι κυνηγούν την πρώτη –και σίγουρη- έδρα στους περισσότερους νομούς της χώρας.

Οι μεγάλες μάχες θα δοθούν για μια ακόμα φορά στις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης, που αποτελούν πάντα βαρόμετρο στο τελικό αποτέλεσμα και πολιτεύονται αρκετά «βαριά ονόματα» του κόμματος.

Ακλόνητα φαβορί

Στην A’ Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεχωρίσει το δίδυμο και αναμένεται σκληρή μάχη ανάμεσα στον νυν βουλευτή Χάρη Καστανίδη, που διαθέτει σημαντικές δυνάμεις στην περιοχή και ισχυρούς δεσμούς με το ποντιακό στοιχείο λόγω καταγωγής, και στον «προεδρικό» Αντώνη Σαουλίδη, ο οποίος ήταν ένα από τα πρόσωπα που έτρεξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο γιατρός και εξ Ανωγείων Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να σημειωθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη στις εκλογές με απλή αναλογική ευελπιστεί και σε δεύτερη έδρα.

Στη Β’ εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης θα επιχειρήσει την επανεκλογή του. Απέναντι του θα βρεθεί ο επιχειρηματίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Πετρίδης που έχει κτίσει ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα στην περιοχή, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο πως τον τελευταίο καιρό εχει αυξήσει τη δημοτικότητά του κατακόρυφα σαν φαβορί στην Β’ Θεσσαλονίκης .

ΠΗΓΗ – Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Στο Καρφί»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Διαμαρτυρία σχετικά με την υπό ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων εξέδωσε ανακοίνωση – διαμαρτυρία σχετικά με την υπό ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε, δια του Προέδρου του