Απάντηση Ενεργού Δημότη προς πρόεδρο των Λουτρών

Ο Ενεργός Δημότης Απαντά στον Δήμο Λαγκαδά

ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
Χαρήκαμε ειλικρινά για την άμεση απάντηση του Προέδρου των Λουτρών, μακάρι τόσο άμεσες να ήταν και οι ενέργειές τους για τα Λουτρά και όχι να ομολογεί ότι έκαναν οκτώ μήνες για να ανακαλύψουν πού έστειλαν τον φάκελο για την πιστοποίηση, την οποία κατάφεραν και πήραν άλλες 14 επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες του 2014, δηλαδή επί της δικής τους θητείας. Αυτό ενοχλεί κ. Πρόεδρε, η βραδύτητα αποφάσεων και δράσεων.
Δώσαμε χρόνο και μάλιστα πολύ στη νέα διοίκηση, προτρέψαμε για παρεμβάσεις, σε κάθε συνεδρίαση ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο να μας πει τι σκοπεύει να κάνει στα Λουτρά. Δεν μας ειπώθηκε τίποτε άλλο από το ότι έρχονται ιδιώτες και ρωτούν και μάλιστα μας ρωτάτε “αν ξέρουμε επενδυτές”.
Αν δεν συγκροτηθεί συγκεκριμένη πρόταση και να δοθεί το απαιτούμενο project, αφού τεθεί σε διαβούλευση και σε συνέχεια σε διεθνή διαγωνισμό όπου απαιτηθεί δεν θα γίνει τίποτε στα Λουτρά και χάνεται χρόνος από τομέα σίγουρα αναπτυξιακό για το δήμο μας.
Mας είπαν κάποιοι: Μα γιατί ψηφίσατε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεν αφήσατε μόνη τη διοίκηση να μπαλώσει την τρύπα που ανέλαβε;
Ναι, ψηφίσαμε λοιπόν, γιατί στην κατάσταση που έφτασαν όλοι οι προηγούμενοι τα Λουτρά, αν δεν ψηφίζαμε θα χανόταν η επιχείρηση από τον Δήμο. Κάποιοι επιτέλους που διοίκησαν ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και το μερίδιο που τους αναλογεί.
Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη των Λουτρών, διοργανώσαμε εκδήλωση αποκλειστικά γι αυτό, με στόχο να δούμε όλοι μαζί πόσο ρεαλιστικό είναι στην εποχή της κρίσης να μιλάς για ανάπτυξη στον θερμαλισμό. Η απουσία του Δημοτικού αλλά και του Συμβουλίου των Λουτρών ήταν κραυγαλέα. Μάθαμε ότι οι πηγές που έχουν αναγνώριση μπορούν και δέχονται κόσμο από την Ευρώπη με χρέωση των ταμείων τους μέχρι και 1800€ μηνιαίως, θεωρούμε σοβαρή την πρόταση ότι μπορεί να δοθεί μέρος της έκτασης των 675 στρεμμάτων για αξιοποίηση (ενοικίαση 40-50 χρόνων ) με παράλληλη ανακαίνιση των υφισταμένων ιστορικών εγκαταστάσεων από την εταιρεία που θα επενδύσει στα Λουτρά .
Το γεγονός ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδειες και παράνομα εδώ και χρόνια, δεν θεωρεί ο κ. Πρόεδρος ότι κάποιοι έχουν ευθύνη; Γιατί δεν τους εγκαλεί;
Σχολιάζετε την πρόταση-μελέτη που σας καταθέσαμε, ότι ήταν μια φοιτητική εργασία, όχι κ. Μάρκου, ήταν μια πτυχιακή-επιστημονική μελέτη, που κρίθηκε από ειδικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές και έδωσε επιστημονικό τίτλο σε ένα παιδί του τόπου μας, την οποία δεν μπορείτε να απαξιώνετε, γιατί δεν είχατε ούτε κάτι καλύτερο ούτε κάτι ανάλογο εδώ και 16 μήνες.
Μέχρι όμως να αποφασίσετε κάτι από τα παραπάνω μπορείτε να λειτουργείτε το εστιατόριο ,την αίθουσα, τον 1ο όροφο που θέλει λίγα χρήματα για να τελειώσει η ανακαίνισή του. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός σχετικά;
Σίγουρα δεν μεταφέρουμε τίποτε διαστρεβλωμένα ούτε παραπλανητικά, όπως μας κατηγορήσατε άδικα, αλλά δεν μπορούμε να μην κοινοποιήσουμε στον κόσμο του Δήμου μας την αγανάκτηση και την ανησυχία μας για την απραξία και το σκοτάδι που βιώνουμε στα Λουτρά.
Έρχεται νέος αναπτυξιακός νόμος, που περιέχει και εγκαταστάσεις τουρισμού υγείας, θα δούμε πάλι τις άλλες Ιαματικέ Πηγές να τον αξιοποιούν και να καρπούνται; Θα είστε έτοιμοι γι αυτό;
Αν δεν ετοιμαστεί ο Δήμος από τώρα και δεν προγραμματίσει έργα και τομείς που θα αναπτύξει, έχασε την πενταετία δυστυχώς, το δυστυχώς απευθύνεται στον Δήμο, στα χωριά του και στους ανθρώπους του!!
Χαρήκαμε πάντως με την θέση σας ότι είστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και συζήτηση για καλοπροαίρετο διάλογο. Εμείς θα συνεχίσουμε να ρωτάμε και να περιμένουμε απαντήσεις δημοσίως, γιατί τα θέματα αυτά ενδιαφέρουν όλο το λαό και εσείς προσπαθήστε να ασκήσετε το έργο σας, όσο μπορείτε καλύτερα προς το συμφέρον του τόπου, πράγμα που σας το ευχόμαστε από καρδιάς.
Επίσης, πληροφορηθήκαμε από τον Οικονομικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ότι οι φάκελοι των ελέγχων του οικονομικού σκανδάλου της ΔΕΥΑΛ, αλλά και των Λουτρών ολοκληρώθηκαν και τα πορίσματά τους παραδόθηκαν στον εισαγγελέα. Κάποτε πρέπει οι κάτοικοι του Δήμου μας, αυτοί που πληρώνουν αλλά και αυτοί που τους κατάσχονται χρήματα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να μάθουν που πήγαν τα χρήματα των δημοτικών επιχειρήσεων (εκατομμύρια ευρώ) και φυσικά να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες και να επιστραφούν οι απώλειες στα άδεια ταμεία.

Με εκτίμηση

Για τον Ενεργό Δημότη
Μαρκέλλα Ταυρίδου

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση

Ακολουθήστε το Live Lagadas στο  Google News

Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα