Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 13/06/2024

Απάντηση στον Κύριο Δήμαρχο Λαγκαδά για τα Λουτρά

Ο Ενεργός Δημότης Απαντά στον Δήμο Λαγκαδά

Είναι αλήθεια ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Λαγκαδά, αισθανόμαστε την ανάγκη σήμερα να «συγχαρούμε» τον Δημαρχο κ. Γ. Ταχματζίδη για τα ενεργοποιηθέντα αντανακλαστικά του, καθότι κατάφερε να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα των Λουτρών, αμέσως μετά την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόλις συνειδητοποίησε ότι εκπροσωπεί μια μειοψηφία 14 μόνο συμβούλων και ότι οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν έσπευσαν να πέσουν στην παγίδα του για αποφάσεις που χρειάζονται πρώτα διαβούλευση και ενημέρωση.

Θα προτιμούσαμε βέβαια να χρησιμοποιήσει ο κ. Ταχματζίδης τα ίδια αντανακλαστικά εδώ και τρία χρόνια, οπόταν η αντιπολίτευση του ζητά ομόφωνα να συγκαλέσει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της αξιοποίησης των Λουτρών, να κληθούν όχι μόνο οι Σύμβουλοι, αλλά και οι παράγοντες του τόπου, οι φορείς και οι επιχειρηματίες και να γίνει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα σχέδια που έχει ο Δήμαρχος στο μυαλό του, ν΄ ακούσει τις προτάσεις του, να ακούσει όλους τους φορείς της πόλης και των Δημοτών και μετά να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο όραμα της ανάπτυξης των Λουτρών, που τόσο δάκρυ ρίχνει τελευταία!!!
Αντ’ αυτού προτίμησε, μεγαλοβδομαδιάτικα, να συγκαλέσει συμβούλιο με μοναδικό θέμα, όχι βέβαια την αξιοποίηση των Λουτρών, αλλά κυρίως την προίκα των 680 στρεμμάτων που ετοιμάζεται να δώσει στον όποιον (άγνωστο) επενδυτή και γι αυτό χρειαζόταν συνενόχους!!!
Οι περίφημοι «όροι» που αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος, δεν είναι τίποτα από καλές προθέσεις, που δεν ξέρουμε αν τις αποδεχτεί ο υποτιθέμενος επενδυτής. Αναμφίβολα έχει την αγωνία του ο κ. Ταχματζίδης, αλλά και ακέραιη την ευθύνη, γιατί πραγματικά οι ευθύνες που τον βαραίνουν για το θέμα των Λουτρών είναι τεράστιες, διότι αν άκουγε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για ειδική συνεδρίαση, δεν θα έφτανε 15 μέρες πριν από την ημερομηνία λήξης των προθεσμιών που έθεσε η Κυβέρνηση, να αγωνιά για τα Λουτρά.
Λυπούμαστε κ. Δήμαρχε που θέλετε να τρέχετε μόνος σας, αλλά βλέπετε βγαίνετε δεύτερος!!!
Για το αν ενδιαφερόμαστε για τα Λουτρά ή όχι, φαίνεται καθαρά από το ότι, πριν από μια 5ετία διοργανώσαμε ημερίδα με θέμα τα Λουτρά, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και φορείς της πόλης μας.
Τις προτάσεις και τα χρήσιμα συμπεράσματα από την ημερίδα τα στείλαμε στην τότε δημοτική αρχή και σε όλους του Δημοτικούς Συμβούλους και στην τότε Διοίκηση των Λουτρών, αλλά δυστυχώς δεν έτυχαν καμιάς ανταπόκρισης.
Όσο για τη δική σας φροντίδα για τα Λουτρά ήταν τόσο μεγάλη, που μόλις αναλάβατε το Δήμο βάλατε ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ, αποφεύγοντας να τα διοικήσετε με δικά σας στελέχη.
Δεν είναι πάντως σώφρων να κατηγορείτε μόνο την αντιπολίτευση κ. Δήμαρχε για την μη ανάπτυξη των Λουτρών, όταν τα βασικά στελέχη σας και οι Αντιδήμαρχοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που δεν ξεχνιέται εύκολα! Γιατί αν όντως η εγκεκριμένη μελέτη είχε προϋποθέσεις να τηρηθεί, να είστε σίγουρος ότι θα αξιοποιούνταν από το 2017!!! Απλά τα δικά σας αντανακλαστικά πάντα έχουν πρόβλημα ως προς την αξιοποίηση μελετών!!!
Δεν αγωνιούμε για likes κ. Ταχματζίδη , μάλλον «εξ’ ιδίων κρίνεται τα αλλότρια», γι αυτό άλλωστε κάνατε την ανάρτησή σας, όχι στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά στο face book !
Δεν μας έπιασε η αγωνία του κόστους των Δημοτικών εκλογών, που έπιασε εσάς και φέρνετε τέτοια θέματα, τέτοιες μέρες και με τέτοιο τρόπο.
Αναρωτιόμαστε απλά αν με το ύφος που σας διακατέχει πάντα και τώρα ακόμα περισσότερο, καθώς αποκαλείτε τους συναδέλφους σας «καιροσκόπους, λαϊκιστές, αστοιχείωτους χομπίστες», έχετε ελπίδα να λύστε θέματα που χρειάζονται συναίνεση και διαβούλευση;
Και μη ξεχνάτε κ. Δήμαρχε στα τρία χρόνια, που διοικείται μας φωνάξατε δύο φορές μόνο για ενημέρωση, όταν σας πλάκωσαν θέματα που αδυνατούσατε να αντιμετωπίσετε μόνος.
Ήταν για τη ΜΕΑ και το Γυμνάσιο Λαγκαδά.
Τα λύσατε άραγε;
Λυπούμαστε που θα το πούμε, αλλά μάλλον ο Δήμος Λαγκαδά είναι αναγκασμένος για ένα ακόμα χρόνο να σηκώσει το σταυρού του μαρτυρίου του.
Καλό Πάσχα κ. Δήμαρχε!!!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Προσοχή νερό ακατάλληλο

Λαγκαδάς: Προσοχή νερό ακατάλληλο συμφωνα με  την Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ προς τους κατοίκους της Τ.Κ Αδαμ. Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Αδάμ ότι σύμφωνα με