Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 13/06/2024

Απαράδεκτες εικόνες από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Ετοιμόρροποι σοβάδες, πλημμυρισμένοι διάδρομοι, συντρίμμια εντός των σχολικών τάξεων και συρματοπλέγματα, προκειμένου τα παιδιά να μην πλησιάζουν τα φθαρμένα τοιχία, συνθέτουν την εικόνα του σχολικού κτιρίου όπου ημι-στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, οι μαθητές του οποίου πραγματοποιούν κατάληψη προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματά τους και να διευθετηθούν τα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα μεταφέρει στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Λίνα Σαράφη, «οκτώ τάξεις κάνουν μάθημα σε kibo, ενώ στο εσωτερικού του κτιρίου, το οποίο εδώ και καιρό έχει κριθεί ακατάλληλο από επιτροπές που πραγματοποίησαν αυτοψία, κάνουν μάθημα ακόμη πέντε τάξεις. Τα παιδιά μίας από αυτές, μάλιστα, βγαίνουν για μάθημα στον… διάδρομο του σχολείου».

Σύμφωνα με την κ. Σαράφη οι μαθητές του Γυμνασίου δεν απολαμβάνουν ούτε τις βασικές παροχές ενός σχολείου, καθώς «δεν έχουν γυμναστήριο, αφού ο υπάρχων χώρος είναι επικίνδυνος. Επιπλέον δεν υπάρχουν μπασκέτες στην αυλή για να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής τους, δεν έχουν κυλικείο και κυρίως, 310 παιδιά, χρησιμοποιούν όλο κι όλο τρεις τουαλέτες».

Από την ανεπάρκεια που έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις λόγω της φθοράς του κτιρίου, μάλιστα, δε… γλυτώνουν ούτε οι καθηγητές, καθώς σύμφωνα με την κ. Σαράφη, δεν υπάρχει καμία αίθουσα για εκείνους.

Χρειάστηκε αίτημα για να τοποθετηθούν… τουαλέτες

Τα παιδιά του σχολείου από τη Δευτέρα (9/1) προχώρησαν για ακόμη μία φορά σε κατάληψη, κάτι το οποίο θα διαρκέσει για όλη την εβδομάδα. Τρεις ακριβώς ημέρες κράτησε η κατάληψή τους για τους ίδιους λόγους και τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε, ωστόσο, το σχολείο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, ο οποίος σύμφωνα με την κ. Σαράφη «διαβεβαίωσε εμάς, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές, ότι τα ζητήματα θα διευθετηθούν».

Σύμφωνα ωστόσο με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Η ίδια επιπλέον τονίζει πως «παρακαλούμε εδώ και καιρό να τοποθετήσουν τις μπασκέτες που νωρίτερα είχαν ξηλώσει για να βάλουν τα kibo. Οι μπασκέτες υπάρχουν, απλώς πρέπει κάποιος να τις βάλει στη θέση τους, αλλά κανείς δεν ασχολείται με το αίτημά μας».

Ένα ακόμη αίτημα μαθητών και γονέων αποτελεί η τοποθέτηση τουαλετών, ενώ η κ. Σαράφη υπογραμμίζει πως «χρειάζονται δύο επιπλέον kibo προκειμένου να κάνουν μάθημα τα παιδιά, αλλά και για να φτιαχτεί μία αίθουσα για τους καθηγητές».

Σημειώνουμε ότι, κατάληψη στο ίδιο σχολείο έγινε και πέρυσι, τότε με αφορμή την έλλειψης θέρμανσης, ένα ζήτημα που είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το GRTimes στις 26/01/2022.

«Όλα έχουν διευθετηθεί»

Γνώση του ζητήματος έχει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε δηλώσεις του στο GRTimes.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα λυθεί. Μιλήσαμε με τους καθηγητές και τους εκπροσώπους του 15μελους του σχολείου και βρέθηκε λύση. Όλοι μας γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό εξάλλου ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο και προσαρμοζόμαστε», είπε αρχικά ο δήμαρχος, εξηγώντας στη συνέχεια ότι:

«Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα εγκατασταθούν στο σχολείο οι δύο μπασκέτες. Σε ό,τι αφορά τα αποχωρητήρια, περιμένουμε να κατασκευαστεί ακόμη μία τουαλέτα για ΑμεΑ προκειμένου να τις τοποθετήσουμε όλες μαζί».

Σχετικά με το αίτημα για τα kibo, ο κ. Ταχματζίδης διευκρινίζει πως «βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις Κτιριακές Υποδομές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια δύο κατασκευών kibo. Μόλις τα λάβουμε, θα τα τοποθετήσουμε».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το κτίριο του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά: 

Γυμνάσιο Λαγκαδά

Γυμνάσιο Λαγκαδά

Γυμνάσιο Λαγκαδά

Γυμνάσιο Λαγκαδά

Γυμνάσιο Λαγκαδά

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα