Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 27/09/2023

Από την εποχή της αφίσας στον ψηφιακό κόσμο επικοινωνίας

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε στην εκδήλωση του Butterfly στα πλαίσια του MoneyShow με θέμα: Ο ρόλος της επικοινωνίας στην πολιτική.

Ένα θέμα επίκαιρο και σύνθετο που αφορά τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας μια νέα σχέση μεταξύ Επικοινωνίας και Πολιτικής. “Ο ΤΑΣΟΣ ΜΠΙΡΣΙΜ των μεγάλων συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου των 80s έχει αντικατασταθεί από νέους στο digital marketing πίσω από laptops που σχεδιάζουν και τρέχουν πολιτικές καμπάνιες.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο βουλευτής συνέχισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η εποχή της αφίσας και των συνθημάτων στους τοίχους αντικαταστάθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και τώρα πια τον ψηφιακό κόσμο. Οι σχέσεις ανάμεσα στα ΜΜΕ, στις πολιτικές δυνάμεις και στα κοινά αλλάζουν ραγδαία. υπάρχει πληθωρισμός επικοινωνιακών εγχειρημάτων. Ενδεχομένως κάποιες φορές επιλέγεται η «επικοινωνιακή» οδός ως μέσο υποκατάστασης της πολιτικής διεργασίας.

Η πολιτική και ο πολιτικός λόγος προσαρμόζεται στη γραμματική, στο συντακτικό, στους κώδικες και στις απαιτήσεις των Media. Η πολιτική, οι συγκρούσεις και οι συνθέσεις της, είναι η συμφωνία της κοινωνίας σε ορισμένους κοινούς παρονομαστές για το προς τα πού θα κινηθεί. Οι τεχνικές της επικοινωνίας, αποτελούν απλώς εργαλεία. Κανένα εργαλείο δεν μπορεί μόνο του να προκαλέσει την παραμικρή συνέπεια, θετική ή αρνητική.

Η επικοινωνία στην πολιτική είναι απαραίτητη. Και με τη διαδραστικότητα της σημερινής επικοινωνίας, λόγω ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία, η νέα πολιτική επικοινωνία δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να επικοινωνείς ένα μήνυμα αλλά και να λαμβάνεις τον αντίκτυπό του. Είναι όμως και ένα εργαλείο της πολιτικής. Ένας επικοινωνιολόγος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον πολιτικό. Και βέβαια ένας πολιτικός, δεν μπορεί να υποδύεται τον επικοινωνιολόγο.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε: “Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα είναι μεγάλες και σύνθετες. Ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται μονίμως στο μεταίχμιο. Ανεπτυγμένες αλλά με προβλήματα, με θεσμικές κατακτήσεις αλλά ταυτόχρονα και υστέρηση, με ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά ταυτόχρονα με προκλήσεις και πρακτικές που το αμφισβητούν στην πράξη. Δεν μπορούμε να αφεθούμε μόνο σε επικοινωνιακές καμπάνιες. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μέσα από τις τεχνικές της επικοινωνίας να μεταδώσουμε τα σωστά μηνύματα, να κινητοποιήσουμε τον κόσμο, να πείσουμε για την ανάγκη των απαραίτητων αλλαγών. Τα άλλα όλα είναι ευθύνη της πολιτικής και της στρατηγική που αυτή θα χαράξει για τους στόχους ενός κόμματος ή ενός υποψηφίου.”

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη“, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου.

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ

Κατερίνα Καραποστόλου Σκέψεις και προτάσεις για την εκπαιδευτική πολιτική του Δήμου Λαγκαδά

Κατερίνα Καραποστόλου : Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες Η περίοδος που διανύουμε– με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της  8ης Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών

Νέος Πρόεδρος Χρήστος Παντέλης του Πειθαρχικού της Ένωσης Λειτουργών & Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Για τρίτη θητεία πρόεδρος του Πειθαρχικού της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Χρήστος Παντέλης Συνεχίζει για τρίτη θητεία ο Χρήστος Παντέλης ως πρόεδρος του