Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 18/05/2024

Δ. Βαρτζόπουλος: Κοινωνικός Εκσυγχρονισμός και Διεκδικητικός Πατριωτισμός

Το νέο του βιβλίο παρουσίασε μπροστά σε χιλιάδες κόσμου ο Βουλευτής ΝΔ της Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος την Κυριακή 19/2 στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο π. Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε «υπέρτατο κριτήριο για όλα, είναι η αγάπη για την πατρίδα…η λέξη Μακεδονία, δημιουργεί όλους τους αναγκαίους συνειρμούς για να είσαι Έλληνας πατριώτης…Η δεύτερη αγάπη μας είναι για την παράταξη.

Είμαστε περήφανοι, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει ποτέ..» Στο βιβλίο με τίτλο «Τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε» ο Βουλευτής αναπτύσσει τις απόψεις του για την ιστορική συνέχεια της Λαϊκής Παράταξης, τα επιτεύγματα της Νέας Δημοκρατίας και τις προτάσεις του για τις αναγκαίες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα διαμορφώσουν το μέλλον των νέων γενεών:

-Τον αναγκαίο Κοινωνικό Εκσυγχρονισμό του Κράτους βασιζομένου στην αποκέντρωση, σε μια ενιαία Κοινωνική Υπηρεσία, σε ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Προνοίας και μια πραγματικά δωρεάν Δημόσια Παιδεία.

-Την ανάπτυξη ενός νέου διεκδικητικού πατριωτισμού, με άμεση επέκταση της αλιευτικής ζώνης στα 12νμ παντού, την θωράκιση του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος- Κύπρου, την απαίτηση σεβασμού του κοινοτικού κεκτημένου στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Βουλευτής στην παρέμβαση του τόνισε, ότι «οι αξιωματικές υπαρξιακές παραδοχές της Λαϊκής Παράταξης, Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και οι βασικές ιδεολογικές της αρχές, Ελευθερία, ατομική Προκοπή, Νόμος και Τάξη, αποτέλεσαν το πλαίσιο εντός το οποίου, τι ράγες πάνω στις οποίες κινήθηκε η Ιστορία του Έθνους».

Προλόγισαν οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, Α. Μακεδονίας και Θράκης Χ. Μέτιος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης.

Το βιβλίο σχολίασαν ο Πρύτανης ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου και ο μόνιμος Λέκτωρ Διεθνούς Δικαίου, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Οραήλογλου.

Παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σ. Καλαφάτης, οι Βουλευτές, Κ. Γκιουλέκας, Ε. Ράπτη, Σ. Σιμόπουλος, Α, Ευθυμίου, Δ. Κούβελας, Θ. Καράογλου, Γ. Βαγιωνάς, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης, Ι. Πασχαλίδης, Φ. Μπαραλιάκος, Σ. Χιονίδης, Π. Βρυζίδου.

Οι Δήμαρχοι, Κ. Ζέρβας, Λ. Κυρίζογλου, Ι. Δαρδαμανέλης, Δ. Δεμουρτζίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Δ. Λιάμας, Γ. Τσαμασλής, Π. Τσακίρης, Σ. Αναγνωστόπουλος, Ι. Ιωαννίδης, Ι. Ταχματζίδης, οι Αντιπεριφειάρχες, Κ. Γιουτίκας, Σ. Δωρής, Γ. Κεφαλάς, Μ. Δεμερτζοπούλου, Α. Αηδονά, καθώς και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων του Νομού Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ζ. Ιωακείμοβιτς, ο Πρόεδρος Α ΔΕΕΠ Θ. Μητράκας, ο Πρόεδρος Β ΔΕΕΠ Θ. Βράνος και ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Ν. Πατσέας

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα