Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Δ. Βαρτζόπουλος μοναδική επιλογή για την συνέχεια η Νέα Δημοκρατία

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη προεκλογική συγκέντρωση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φίλοι και πολίτες προσήλθαν σε κεντρικό καφέ bar της περιοχής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του βουλευτή.

Ο κ. Βαρτζόπουλος ανέπτυξε τις απόψεις του για την ιστορική συνέχεια της Λαϊκής Παράταξης, τα επιτεύγματα της Νέας Δημοκρατίας κατά την τελευταία τετραετία και τις προτάσεις του για τις αναγκαίες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν στην επόμενη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας που θα διαμορφώσουν το μέλλον των νέων γενεών:

-Τον αναγκαίο Κοινωνικό Εκσυγχρονισμό του Κράτους βασιζομένου στην αποκέντρωση, σε μια ενιαία Κοινωνική Υπηρεσία, σε ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Προνοίας και μια πραγματικά δωρεάν Δημόσια Παιδεία.

-Την ανάπτυξη ενός νέου διεκδικητικού πατριωτισμού, με άμεση επέκταση της αλιευτικής ζώνης στα 12νμ παντού, την θωράκιση του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος- Κύπρου, την απαίτηση σεβασμού του κοινοτικού κεκτημένου στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενισχύσεως των μηχανισμών αντιμετωπίσεως του διογκουμένου ιδιωτικού χρέους. Επαινώντας την απόφαση ελαφρύνσεως των συνεπών δανειοληπτών ο βουλευτής ζήτησε και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών κριτηρίων χαρακτηρισμού νοικοκυριών ως «ευαλώτων», ώστε να τυγχάνουν των ευεργετικών προβλέψεων του Νόμου περί προστασίας της πρώτης κατοικίας και δανειολήπτες μεσαίου εισοδήματος.

Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει, να καλύπτουν σε κάθε περίπτωση ζευγάρια νέων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με τον βασικό και στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό. Απαραίτητη χαρακτήρισε και την υποχρεωτική συμμετοχή των τραπεζών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και επί αποτυχίας του την υποχρεωτική προσφυγή σε τραπεζικό διαμεσολαβητή εξόδοις των τραπεζών.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο κ. Βαρτζόπουλος επεσήμανε, ότι η διεθνής εικόνα της Ελλάδος ευρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Τόνισε, ότι η εξαιρετική κατάσταση και συνεχής ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων επιτρέπει την ανάπτυξη ενός διεκδικητικού πατριωτισμού, που εγγυάται τα ενεργειακά μας συμφέροντα στην Ν Μεσόγειο, την κυριαρχία των 12ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο, με πρώτο βήμα την επέκταση της αλιευτικής μας ζώνης στα 12ναυτικά μίλια , την τάξη στα Δ. Βαλκάνια, τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο με την Κύπρο και την ασφάλεια των ΝΑ συνόρων της ΕΕ.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κατέληξε: «Κάναμε πολλά και σωστά. Φυσικά υπάρχουν λάθη και παραλήψεις. Φυσικά και πρέπει και μπορούμε, να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε όμως αναντικατάστατοι. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Η Λαϊκή Παράταξη είναι η κινητήριος δύναμις της Ιστορίας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μοναδική επιλογή».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα