Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Δ. Βαρτζόπουλου: Κοινωνικός Εκσυγχρονισμός της νέας τετραετίας της ΝΔ

Ο Κοινωνικός Εκσυγχρονισμός, η υπαρξιακή διασφάλιση των ευαλώτων και της μεσαίας τάξης, θα είναι η προτεραιότητα των Κυβερνήσεων της ΝΔ της επομένης τετραετίας» ήταν το μήνυμα της πολιτικής συγκέντρωσης, που οργάνωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος στην Πυλαία με συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ουδείς θα διαφωνήσει, ότι οι Κυβερνήσεις Μητσοτάκη 2019-2023 πορεύθηκαν εν μέσω «λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας , επιδρομής αλλοφύλων ..». Οι επανειλημμένες αυτές κρίσεις ανέδειξαν τις διαχρονικές δομικές αδυναμίες του νεοελληνικού Κράτους όσο και τις σημαντικές προσπάθειες της Παρατάξεως μας, να τις θεραπεύσει.

«Ο πανδημικός λοιμός ανέδειξε την ανάγκη ενός νέου ΕΣΥ, τα ακραία φυσικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, την ανάγκη μιας νέας αρχιτεκτονικής του Κράτους βασισμένης στους ΟΤΑ. Η υβριδική επιδρομή των παρανόμων μεταναστών στον Έβρο την διαχρονική ζωτική σημασία της Εθνικής Αμύνης και φυσικά ο επαπειλούμενος λιμός της ενεργειακής ακρίβειας την ανάγκη της αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε ο Βουλευτής και συνέχισε:

«Μετά τις αναγγελίες του Πρωθυπουργού για το Food Pass δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα, που επιτρέπεται, να κάνει. Διαθέτει, ό,τι είναι δυνατόν από αποκλειστικά εθνικούς πόρους διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού την δημοσιονομική ευρωστία της χώρας.Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις και φοροελαφρύνσεις οδηγούμαστε σε συνεχή ανάπτυξη, στη συνολική αναβάθμιση της χώρας και τον απόλυτο εθνικό στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.

Η επενδυτική βαθμίδα θα εξασφαλίζει την οικονομική αειφορία. Αυτή θα φέρει τα έσοδα, που θα μας επιτρέψουν επιτέλους, να θεραπεύσουμε την βασική αιτία των κακουχιών μας, την έλλειψη δηλαδή ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους. Ενός Κράτους δηλαδή πλήρως αποκεντρωμένου με:

-Σύγχρονους Δήμους και Ενιαία Κοινωνική Υπηρεσία

-Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας

-Ένα Εθνικό Σύστημα Προνοίας

-Ένα πραγματικά Δημόσιο Σύστημα Παιδείας».

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενισχύσεως των μηχανισμών αντιμετωπίσεως του διογκουμένου ιδιωτικού χρέους. Επαινώντας την απόφαση ελαφρύνσεως των συνεπών δανειοληπτών ο βουλευτής ζήτησε και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών κριτηρίων χαρακτηρισμού νοικοκυριών ως «ευαλώτων», ώστε να τυγχάνουν των ευεργετικών προβλέψεων του Νόμου περί προστασίας της πρώτης κατοικίας και δανειολήπτες μεσαίου εισοδήματος.

Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει, να καλύπτουν σε κάθε περίπτωση ζευγάρια νέων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με τον βασικό και στο Δημόσιο με τον εισαγωγικό μισθό. Απαραίτητη χαρακτήρισε και την υποχρεωτική συμμετοχή των τραπεζών στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και επί αποτυχίας του την υποχρεωτική προσφυγή σε τραπεζικό διαμεσολαβητή εξόδοις των τραπεζών.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο κ. Βαρτζόπουλος επεσήμανε, ότι η διεθνής εικόνα της Ελλάδος ευρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Τόνισε, ότι η εξαιρετική κατάσταση και συνεχής ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων επιτρέπει την ανάπτυξη ενός διεκδικητικού πατριωτισμού, που εγγυάται τα ενεργειακά μας συμφέροντα στην Ν Μεσόγειο, την κυριαρχία των 12ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο, με πρώτο βήμα την επέκταση της αλιευτικής μας ζώνης στα 12ναυτικά μίλια , την τάξη στα Δ. Βαλκάνια, τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο με την Κύπρο και την ασφάλεια των ΝΑ συνόρων της ΕΕ.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κατέληξε: «Κάναμε πολλά και σωστά. Φυσικά υπάρχουν λάθη και παραλήψεις. Φυσικά και πρέπει και μπορούμε, να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε όμως αναντικατάστατοι. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Η Λαϊκή Παράταξη είναι η κινητήριος δύναμις της Ιστορίας.

 

Η ΝΔ είναι η μοναδική επιλογή»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα