Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 29/02/2024

Διαμαρτυρια Ένωσης Γονέων μαζί με γονείς

Διαμαρτυρία Ένωσης Γονέων μαζί με γονείς τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων μαζί με γονείς από σχολεία της Καλαμαριάς, παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα χρόνια προβλήματα για τα οποία δε γίνεται καμία προσπάθεια επίλυσης.
Το πλαίσιο των αιτημάτων μας ήταν:
Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς .
20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
Η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων που έφτασε καθυστερημένα δεν επαρκεί. Να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων.
Να δοθούν άμεσα λύσεις στα θέματα επισκευής και συντήρησης σε σχολεία που πλημμυρίζουν και που έχουν σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα (17ο, 23ο δημοτικά, 8ο γυμνάσιο – 7ο λύκειο κλπ).
Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές.
Κατάργηση του ΦΠΑ για τα φροντιστήρια.
Να λυθεί μόνιμα το ζήτημα των καθαριστριών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοποιώντας αυτές που χρόνια τώρα είναι συμβασιούχες.
Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του δήμου σε όλους τους μαθητές.
Από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων υπήρξε ένας εξωραϊσμός της κατάστασης. Μίλησαν για την «προνομιούχα» Καλαμαριά, που δεν έχει σοβαρά προβλήματα όπως άλλοι δήμοι (οι επαναλαμβανόμενες πλημμύρες και τα ποντίκια δεν είναι σοβαρό πρόβλημα).
Ακούστηκαν επίσης πολλά όμορφα λόγια για την ανασυγκρότηση της Ένωσης Γονέων και απόρησαν γιατί απασχολήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να πάμε προηγουμένως ιδιαιτέρως στην Αντιδήμαρχο και στους Προέδρους των Επιτροπών Παιδείας. Απαντάμε ότι η Ένωση έχει μόνο 6 μήνες λειτουργίας (από τους οποίους οι 3 καλοκαιρινοί) κι όσον αφορά τα επείγοντα ζητήματα, γνωρίζουμε ότι όλοι οι σύλλογοι έχουν ήδη ενημερώσει τις αντίστοιχες Αντιδημαρχίες. Αναρωτιόμαστε όμως, αν τα τελευταία 15 χρόνια, μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στις αρμόδιες αρχές, μετά τα εκατοντάδες τα έγγραφα από την Ένωση, από τους Συλλόγους Γονέων και από τους Διευθυντές, είχαμε κάποιο αποτέλεσμα.
Πάντως, η θετική εξέλιξη ήταν ότι υιοθετήθηκε η πρόταση απόφασης που είχε προτείνει η Ένωση και περιμένουμε την τελική δημοσίευσή της από την επιτροπή ψηφισμάτων του Δήμου.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Ένωση Γονέων καλεί τα Δ.Σ. των συλλόγων σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί τα προβλήματα παραμένουν.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενάντια στη λογική του λεγομένου νέου σχολείου που μετακυλύει την ευθύνη του κράτους στον πολίτη και που αναγκάζει το γονιό να πληρώνει συνέχεια.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα