Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 29/11/2023

Διχάζει ένα ολόκληρο χωριό η Προσωπολατρεία για τον παπά

Διχάζουν ένα ολόκληρο χωριό οι εκδηλώσεις υπέρ του προσώπου Ιερέα που παραιτήθηκε φτάνοντας στο σημείο παρερμηνείας και να θεωρηθεί από κάποιους ως Προσωπολατρεία, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις

Εμείς, οι πιστοί καλούμαστε να διαφυλάξουμε την Ορθόδοξη αλήθεια και όχι να διχάσουμε ένα ολόκληρο χωριό επειδή παραιτήθηκε ο παπάς του χωριού .

Στο κάτω κάτω παραιτήθηκε δεν εκδιώχθηκε ….
Το θέμα της Προσωπολατρείας είναι νόμισμα με δύο όψεις που καλείται να πληρώσει τον εγωισμό κάποιων και την ανασφάλεια άλλων.
Το κακό διαιωνίζεται.
Εγώ με μια λέξη θα έλεγα σήμερα, επειδή παρακολουθώ τις εξελίξεις και τα είδα, είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην πίστη μας και γενικότερα, στην κοινωνία μας και μετα ρήξη μέσα στην Εκκλησία μας .
Όσο είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας πειράξει.
Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο πράγμα από την Ορθόδοξη αλήθεια.
Δεν θα στείλει αγγέλους από τον ουρανό ο Θεός.
Από την άλλη πλευρά είναι οι χριστιανοί που άθελά τους γίνονται οπαδοί ανθρώπων, παρά πιστοί Εκείνου. Είναι όλοι αυτοί που έχουν αδύναμο χαρακτήρα και ψάχνουν κάτι να ακουμπήσουν, έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, πάσχουν από αναγνωρισιμότητα. Είναι ετερόφωτοι και νομίζουν ότι θ’ αποκτήσουν αξία μόνο κοντά σ’ ένα επώνυμο πρόσωπο, ακόμα και σε ένα παπά της Εκκλησίας.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Εκκλησία είναι του Χριστού, στ’ όνομά Του γίνονται τα πάντα εντός Της. Οι ιερείς και πνευματικοί πατέρες οφείλουν να κατευθύνουν τα παιδιά Του σ’ Εκείνον και όχι σ’ αυτούς. Ο Χριστός δεν είναι το πρόσχημα της ποιμαντικής μας, αλλά ο μόνος σωτήριος σκοπός της. Δεν (πρέπει να) κάνει κανένας έργο προσωποπαγές, αλλά διακονία Εκείνου. Τότε και μόνο θα είναι εργασία ευλογημένη.

Αρκετοί χριστιανοί έχουν πράγματι αγνές προθέσεις. Είναι παρήγορο ότι αναζητούν πρόσωπα αγίων για μίμηση, είναι πράξη άξια επαίνου.

Η ποδηγεσία όμως από επιτήδειους είναι πνευματικά κολάσιμη και απορριπτέα. Η έλλειψη διάκρισης ποιοί είμαστε, τι αναζητάμε, τι προσφέρουμε παραπέμπουν σε νοσηρές καταστάσεις που δημιουργούν θύματα λαοπλάνων, αντί για πνευματικούς ανθρώπους. Όπου και όποτε δημιουργήθηκαν τέτοιες «ομάδες» μόνο κακό δημιούργησαν στην Εκκλησία. Από καταφύγιο αμαρτωλών για λύτρωση γίνεται ορμητήριο δέσμευσης ψυχών και σωμάτων και όχι μόνο.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

“Νοσοκομειακοί Ιατροί (ΟΕΝΓΕ) Σε Απεργία: Κλινικές Συνθήκες και Ανάγκη για Δραστικά Μέτρα”

Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί, εκπροσωπούμενοι από τον Οργανισμό Ενιαίων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), έχουν αποφασίσει τη διεξαγωγή 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και την