Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 13/06/2024

Δημήτρης Μάντζος: «Χάθηκε η ύστατη ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο ήταν το βράδυ της Παρασκευής (27/01) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της πρότασης μομφής, ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι «δεν κέρδισε κανένας και, αν κάποιος έχασε, ήταν η κοινή γνώμη, που περίμενε μέσα από αυτήν την κοινοβουλευτική διαδικασία να μάθει αν μη τι άλλο την αλήθεια. Χάθηκε η ύστατη ευκαιρία». Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «άρθρωσε ορθολογικό, μετριοπαθή και σοβαρό θεσμικό λόγο, απέναντι στην τοξικότητα την οποία προσπάθησαν οι δύο πόλοι αυτού του ψεύτικου διπολισμού να φιλοτεχνήσουν».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού στον Ανδρέα Παπανδρέου την Παρασκευή στη Βουλή, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για «οικογενειακή παράδοση εμμονής» τονιζοντας ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης ότι, μετά από τόσα χρόνια, ο λαός δεν ξεχνά ούτε το βρώμικο ’89, ούτε την πανηγυρική αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε τη σκευωρία που πήγε να στηθεί από τη ΝΔ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τον Συνασπισμό της Αριστεράς. Και δεν ωφελεί ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης να ανασκευάζουν και να αναμοχλεύουν την αλήθεια».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι «δημοκρατική παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν νοείται. Καυτηριάζουμε πάντα αυτές τις πρακτικές, όπως το δημοψήφισμα, η απόπειρα παρεμπόδισης των ΜΜΕ, η απόπειρα παρεμπόδισης και ελέγχου της δικαιοσύνης, δηλώσεις και επιθέσεις σε δικαστές, σε επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών. Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στη Βουλή με όλους τους βουλευτές του στην πρωτοκαθεδρία και στην θεσμική πρωτοπορία, για την προάσπιση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Και τότε και τώρα».

Ο Δημήτρης Μάντζος στάθηκε, στην έννοια των ρυπαρών δικτύων, διερωτώμενος «πώς μπορεί κάποιοι να έχουν επιτρέψει στην ΕΥΠ να εκτραπεί από τη νόμιμη λειτουργία της σε αυτήν την κρίσιμη γεωστρατηγική συγκυρία; Η ΕΥΠ αντί να κάνει τη δουλειά της, παρακολουθεί πολιτικούς αρχηγούς, δημοσιογράφους, εν ενεργεία υπουργό, και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!» και συνέχισε: «Πού είναι αλήθεια εκείνοι που εισήγαγαν το Predator στην Ελλάδα; Πού είναι ο κ. Λαβράνος, ο κ. Μπίτζιος; Έχουν ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη; Πού είναι αυτοί οι οποίοι έκαναν συμβάσεις και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή με αντικείμενο πολλαπλάσιο του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών τους; Πού βρίσκονται όλοι αυτοί; Σε τι συνίστανται τελικά τα ρυπαρά δίκτυα και πώς διαρρέονται αυτές οι πληροφορίες;».

«Η εθνική ασφάλεια την οποία επικαλέστηκε η ΕΥΠ μέσα από το γραφείο του Πρωθυπουργού για να παρακολουθήσει έναν πολιτικό αρχηγό και ευρωβουλευτή, είναι η ίδια εθνική ασφάλεια την οποία η ίδια υπηρεσία επικαλέστηκε για να παρακολουθήσει και έναν εν ενεργεία υπουργό. Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ήδη Υπουργό Εργασίας. Και ρωτώ, άραγε ο κ. Χατζηδάκης δεν οφείλει απαντήσεις για την παρακολούθηση εις βάρος του; Ο κ. Χατζηδάκης δεν πρέπει να πάει να ενημερωθεί στο αυτί από την ΕΥΠ; Ο κ. Χατζηδάκης δεν πρέπει να πάει να ενημερωθεί και να βρει και το θάρρος να ενημερώσει τους πολίτες; Τι φοβάται ο κ. Χατζηδάκης και δεν το κάνει; Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα είπε ο κ. Ρωμανός στις αρχές Αυγούστου σε ό,τι αφορά στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως δεν υπήρξε χυδαιότερη και πιο προκλητική επιχειρηματολογία της ΝΔ από την παράνομη ενημέρωση στο αυτί την οποία επί μήνες προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν, ότι οφείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει. Αν ο Κωστής Χατζηδάκης πήγαινε στην ΕΥΠ, θα ενημερωνόταν; Γιατί δεν βρίσκει το θάρρος λοιπόν να το κάνει με αυτήν τη “νόμιμη” διαδικασία την οποία έλεγαν στην κυβέρνηση;», σχολίασε δηκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Μάντζος επεσήμανε, δε, ότι «εμείς στεκόμαστε θεσμικά και στην περίοδο 2015-19 και στην περίοδο 2019-23 και δεν μετακινούμαστε από τις θέσεις μας. Είναι άλλοι αυτοί που άλλα έλεγαν κάποτε και άλλα τώρα. Οι πολίτες θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ή θα ανεχτούμε αυτούς που κάνουν τα πάντα για να καταλάβουν τους αρμούς της εξουσίας, για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της πολιτικής εξουσίας προς ίδιον όφελος για να μείνουν στις καρέκλες, ή θα επιλέξουμε ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα, αυτούς που ανέλαβαν πολιτικό κόστος, θυσίασαν την πολιτική τους σταδιοδρομία για να στηρίξουν τη δημοκρατία και την αξιοκρατία στη χώρα μας».

Ως προς την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «εμείς σεβόμαστε τη φύση της δικαστικής υπόθεσης που είναι σε πλήρη εξέλιξη» και έκανε λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και δικαστικά αλλά και πολιτικά, με ανάληψη πρωτοβουλιών από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η δημοκρατία, η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν είναι για εμάς απλές λέξεις, αλλά αξίες και ιδανικά. Είμαστε η γνήσια δημοκρατική παράταξη και είμαστε εδώ σε πείσμα των καιρών. Αυτό είναι το δικό μας πολιτικό παράδειγμα και αυτά είναι τα κακά νέα για τη ΝΔ», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα