Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 03/03/2024

Δήμος Λαγκαδά: Νέα αναπτυξιακά έργα σε Λαγκαδά – Άσσηρο και αντιπλημμυρικά έργα

είσοδο του Λαγκαδά

Σε δυο μήνες πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στην είσοδο του Λαγκαδά, έργο το οποίο έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην προσπάθειά της να ενισχύσει τις αναγκαίες υποδομές στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Πρόκειται για το τμήμα «Σάντας – Ασσήρου», έργο που «κληρονόμησε» η διοίκηση της Περιφέρειας και αναγκάστηκε να τρέξει τις διαδικασίες, προχωρώντας στην επιλογή νέου αναδόχου, καθώς ο προηγούμενος κηρύχθηκε έκπτωτος, με αποτέλεμα να μείνουν πίσω οι εργασίες.

Όπως τόνισε στο makthes.gr ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ο ισόπεδος κόμβος στην είσοδο του Λαγκαδά είναι ένα ακόμη έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενη τόσο στο αίτημα του δήμου Λαγκαδά, όσο και των κατοίκων, καθώς θα αποκτήσουν νέα πρόσβαση και θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους.

Επί της ουσίας, ανάφερε ο κ. Μπίλλιας πρόκειται να εξυπηρετηθούν περισσότερο οι οδηγοί που μετακινούνται προς το Κιλκίς, όπου εργάζονται η δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κατασκευή του κόμβου, αναμένεται να αρχίσει τον προσεχή Απρίλιο, καθώς, όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και της Περιφέρειας. «Το έργο είχε προβλήματα και καθυστερήσεις, εξαιτίας του προηγούμενου αναδόχου που είχε επιλεγεί. Πλέον προχωρά η διαδικασία και οι εργασίες θα αρχίσουν εκτός απροόπτου σε δύο μήνες, με στόχο ο κόμβος να παραδοθεί στην κυκλοφορία σε 15 μήνες» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων.

Εξάλλου, το θέμα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, με τη δήμαρχο Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, με την οποία ο κ. Μπίλλιας συναντήθηκε προ ημερών. «Ενημέρωσα τη δήμαρχο Λαγκαδά για τις εξελίξεις, κυρίως ότι το έργο έχει πάρει το πράσινο φως, ενώ συζητήσαμε και άλλα έργα που έχει βάλει κατά προτεραιότητα η δημοτική αρχή στην ατζέντα της» τόνισε και πρόσθεσε πως όλα τα έργα που έχουν ιεραρχηθεί στο Λαγκαδά είναι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο θα γίνουν όσα είναι ώριμα.

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μπίλλια, η δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Ανδρεάδου, αναφέρθηκε σε προγραμματισμένες υποδομές, για την υλοποίηση των οποίων, είναι απαραίτητη η συμβολή της Περιφέρειας.

Πρόκειται για πάγιες ανάγκες του δήμου Λαγκαδά, η διαχείριση των οποίων αποφασίστηκε να γίνει από κοινού με την ΠΚΜ.

Στα σκαριά και ο κόμβος Ασσήρου

Ένα ακόμη έργο, το οποίο σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα είναι η επανεκκίνηση των εργασιών στον κόμβο της Ασσήρου, στην σύνδεση της Εγνατίας Οδού με Κιλκίς. «Για το έργο αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μελέτες και πρόκειται να το εντάξουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί» σημείωσε ο κ. Μπίλλιας και συμπλήρωσε ότι αν όλα πάνε καλά, οι εργασίες θα αρχίσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στη συνάντηση με τον αντιπερειφερειάρχη η δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ανδρεάδου ζήτησε ακόμη:

*Να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα με πιο γρήγορους ρυθμούς η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Λαγκαδά για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμούς και αποκαταστάσεις στις κοίτες χειμάρρων, αλλά και απορροής ομβρίων υδάτων.

*Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα ασφαλτικά έργα και να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την κάθοδο του Δερβενίου, στο σημείο εξόδου προς την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, όπου γίνονται πολύ συχνά τροχαία ατυχήματα

*Να κατατεθεί μελέτη για την Αστική Αναζωογόνηση της Πλατείας Καβαλαρίου.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Μπίλλια.

Τον ενημέρωσα για όλες τις επείγουσες ανάγκες που έχουμε ως Δήμος Λαγκαδά και χρειαζόμαστε την συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να τις αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν ζητήματα που για πάρα πολύ καιρό έμεναν άλυτα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπίλλια την επανεκκίνηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών. Διαπίστωσα πως υπάρχει πολύ καλή διάθεση από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να έχουμε μια συνεργασία που θα δίνει χειροπιαστά αποτελέσματα» τόνισε η δήμαρχος.

 

ΠΗΓΗ MAK-THESS

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα