Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Eκρηκτικές συσκευές σε George Soros Μπαράκ Ομπάμα Χίλαρι Κλίντον και CNN

Eκρηκτικές συσκευές,George Soros,Μπαράκ Ομπάμα,Χίλαρι Κλίντον,CNN,
Οι εκρηκτικές συσκευές απεστάλησαν στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καθώς και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας έντονη έρευνα την Τετάρτη σχετικά με το κατά πόσον ένας βομβαρδιστής πηγαίνει μετά από στόχους που έχουν συχνά αποτελέσει αντικείμενο δικαιώματος, ire.

Οι τρεις συσκευές ήταν παρόμοιες με αυτές που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο σπίτι του George Soros, του δισεκατομμυριούχου φιλανθρωπού και του φιλελεύθερου δωρητή, που δέχθηκε έντονη κριτική από συντηρητικούς και θεωρητικούς συνωμοσίας.

Καμία από τις συσκευές δεν έβλαψε κανέναν. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι διερευνούν κατά πόσον όλες οι συσκευές έχουν αποσταλεί από το ίδιο πρόσωπο ή πρόσωπα.

Σε δήλωσή του, η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι “έχει υποκλέψει δύο ύποπτα πακέτα που απευθύνονται σε προστατευόμενους μυστικούς υπαλλήλους“, οι οποίοι προσδιορίστηκαν ως κ. Clinton και Obama.

Η συσκευή που απευθύνθηκε στην κυρία Κλίντον στο Westchester County βρέθηκε αργά την Τρίτη από έναν υπάλληλο μυστικής υπηρεσίας ο οποίος προβάλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γι ‘αυτήν, ανέφερε η δήλωση. Το πακέτο που απευθύνθηκε στον κ. Obama παρελήφθη νωρίς την Τετάρτη από προσωπικό μυστικής υπηρεσίας στην Ουάσινγκτον, το οποίο εξέτασε την αλληλογραφία για τον Λευκό Οίκο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της μυστικής υπηρεσίας, το Time Warner Center, ένα σημαντικό συγκρότημα γραφείων στο Midtown του Μανχάταν, εκκενώθηκε μετά την ανακάλυψη παρόμοιας συσκευής στα γραφεία του CNN εκεί.

Η δήλωση της Μυστικής Υπηρεσίας ανέφερε επίσης: “Τα πακέτα εντοπίστηκαν αμέσως κατά τη διάρκεια των συνήθων διαδικασιών ελέγχου αλληλογραφίας ως πιθανές εκρηκτικές συσκευές και αντιμετωπίστηκαν κατάλληλα ως τέτοιες. Οι προστάτες δεν έλαβαν τα πακέτα ούτε ήταν σε κίνδυνο να τους δεχτούν. “

Ο οργανισμός δήλωσε επίσης ότι είχε “ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή ποινική έρευνα που θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους ομοσπονδιακούς, κρατικούς και τοπικούς πόρους για να καθορίσει την πηγή των πακέτων και να εντοπίσει τους υπεύθυνους”.

Ο οίκος του Soros βρίσκεται στο Katonah, ένα χωριουδάκι στην κομητεία Westchester, βόρεια της Νέας Υόρκης. Η συσκευή αυτή κατασκευάστηκε από ένα σωλήνα μήκους περίπου έξι ιντσών γεμάτο με εκρηκτική σκόνη και “πυροδότησε προληπτικά” από τεχνικούς της ομάδας βομβιστικών επιθέσεων, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους, όλοι ενημερώθηκαν για την έρευνα.

Το κίνητρο του βομβιστή Soros ή των βομβαρδιστικών αεροπλάνων παρέμεινε ασαφές, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε ακόμη καμία ευθύνη.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εξέταζαν προσεκτικά τους πιθανούς δεσμούς μεταξύ των πακέτων και εκείνων που στάλθηκαν στον κ. Σόρο, σύμφωνα με έναν ομοσπονδιακό υπάλληλο επιβολής του νόμου ο οποίος δεν θα ονομάζεται να συζητά τις συνεχιζόμενες έρευνες και να μιλάει υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. Η σύνδεση ήταν «σθεναρή σκέψη», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο κ. Σόρος, ο οποίος έκανε την περιουσία του στη χρηματοδότηση και είναι πλέον φιλανθρωπικός και πολιτικός ακτιβιστής πλήρους απασχόλησης, είναι συχνά αντικείμενο οργής των δεξιών ομάδων. Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι ψευδώς υπολόγισαν ότι χρηματοδότησε ένα τροχόσπιτο μεταναστών που μετακινούνται στο βόρειο τμήμα του Μεξικού.

Σε δήλωση, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την “απόπειρα βίαιων επιθέσεων”.

“Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι καταδικαστέες και οποιοσδήποτε υπεύθυνος θα λογοδοτηθεί στο μέγιστο βαθμό του νόμου”, ανέφερε η δήλωση. “Η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου ερευνούν και θα λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουν όποιον απειλείται από αυτούς τους δειλάς.”

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς στάλθηκε το πακέτο που απευθύνθηκε στην κα Clinton. Ένας φρουρός ασφαλείας στα γραφεία Midtown του Μανχάταν του Ιδρύματος Clinton δήλωσε ότι η εκρηκτική συσκευή απευθύνθηκε στην κατοικία της κ. Clinton στην κομητεία Westchester, όχι στα γραφεία της.

Οι Κλίντον αγόρασαν το ολλανδικό αποικιακό σπίτι 11 δωματίων στο Chappaqua, ένα εύπορο θύλακο Westchester, το 1999 για 1,7 εκατομμύρια δολάρια, καθώς ο κ. Κλίντον τερμάτισε στη Λευκή Βίλα. Η απόφαση να εγκατασταθεί στο Westchester ήρθε καθώς η κα Clinton ετοιμάζεται να τρέξει για τη Γερουσία από τη Νέα Υόρκη.

Στις αρχές του μήνα, οι ομοσπονδιακές αρχές δήλωσαν ότι παρεμπόδισαν πολλά πακέτα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι περιέχουν τη θανατηφόρα ουσία ricin, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο Trump και σε δύο τουλάχιστον κορυφαίους αξιωματούχους του Πενταγώνου.

New york times 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.