Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 22/02/2024

Ευθύνες με καταλογισμούς για τα Λουτρά Λαγκαδά

Ο Ενεργός Δημότης Απαντά στον Δήμο Λαγκαδά

Ευθύνες με καταλογισμούς για τα Λουτρά Λαγκαδά ζητάει με το παρακάτω έγγραφο ο Ενεργός Δημότης Λαγκαδά .

Κύριε Πρόεδρε
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία του φακέλου της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών μας από την υπηρεσία τουρισμού.
Δεν αρκεί μόνο η υποβολή του φακέλου, όπως καλά γνωρίζετε. Είναι απαράδεκτο να μην είναι αναγνωρισμένα τα Λουτρά μας με ΦΕΚ όπως έχουν καταφέρει άλλες ιαματικές πηγές.
Δεν ενδιαφέρει αν είναι ευθύνη των παλαιότερων διοικήσεων η καθυστέρηση αυτή, προτεραιότητά σας πρέπει να είναι να εκδοθεί το ΦΕΚ αναγνώρισης και φυσικά να αναλάβετε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αλλάξει η σημερινή μίζερη κατάσταση των Λουτρών.
H επιχείρηση των Λουτρών είναι μια σαφέστατη εικόνα του πως λειτουργεί η επιχειρηματικότητα στο ελληνικό δημόσιο και κυρίως στην αυτοδιοίκηση.

Τα Λουτρά υπήρξαν πόλος έλξης και ανάπτυξης του τόπου μας.
Δυστυχώς όμως χρησιμοποιήθηκαν τα Λουτρά για ξέπλυμα προεκλογικών και κομματικών υποχρεώσεων και φυσικά από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι όσοι άσκησαν διοίκηση, απέτυχαν παταγωδώς τόσο στο διοικητικό, όσο και στον επιχειρηματικό, αλλά και στον οικονομικό τομέα.
Στη «συνοπτική παρουσίαση της εταιρείας» στη σελ 4, που μας κοινοποιήσατε θα το διαπιστώσετε από πρώτο χέρι.
Εκατομμύρια δραχμές και ευρώ σπαταλήθηκαν αλόγιστα και τώρα η επιχείρηση άπλωσε ξανά το χέρι για νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που γίνεται για πολλοστή φορά.
Δηλαδή κάθε φορά που η ανικανότητα των διοικήσεων θα καταχρεώνει την επιχείρηση, θα έρχεται ο Δημοτικός κορβανάς, δηλ ο Λαός, να πληρώνει τα σπασμένα με δικά του λεφτά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες επωφελείς δράσεις.

Θα περιμέναμε πριν από κάθε συζήτηση να ακούγαμε τα αυτονόητα δηλαδή ΠΟΥ πήγαν τόσα λεφτά; ΠΟΙΟΙ ευθύνονται; ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει;
Περιμέναμε ακόμα η συζήτηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να συνοδεύονταν και από μια μελέτη βιωσιμότητας, όχι απλά για το μετοχικό κεφάλαιο- δώστε και σώστε- αλλά μια μελέτη ανάπτυξης και εξυγίανσης.

Ναι, να δώσουμε λεφτά, αλλά να ξέρουμε πού θα πάνε και τι θα γίνει παρακάτω. Γιατί αν απλά πληρώσουμε τα σπασμένα των προηγούμενων διοικήσεων, τότε διαιωνίζουμε έναν φαύλο κύκλο και σε λίγα χρόνια κάποιοι άλλοι θα κληθούν να πληρώνουν τα σημερινά σπασμένα, που μοιραία θα προκύψουν αφού δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός δράσης και ανάπτυξης.

Επίσης, πριν από 4-5 χρόνια υπήρχαν στα Λουτρά κάποιες πινακίδες που πληροφορούσαν τον επισκέπτη για χρηματοδοτήσεις και προγράμματα. Δεν πρέπει να ξέρουμε τι έγιναν αυτά τα λεφτά και αν εκτελέστηκαν τα έργα;

Στεκόμαστε δίπλα στη νέα διοίκηση, αλλά περιμέναμε να δούμε να υπάρξει ένα πλάνο σωτηρίας και επιβίωσης της επιχείρησης και ένα αναπτυξιακό μοντέλο επιχειρηματικότητας.

Περιμένουμε εδώ και ενάμιση χρόνο να μας αποκαλύψει ο κ. Δήμαρχος τις μύχιες σκέψεις του για το μέλλον των Λουτρών και την αναζήτηση επενδυτή, που όπως φαίνεται τον ψάχνει μόνος του, χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι μέτοχοι και χωρίς την προκήρυξη κάποιου διεθνούς διαγωνισμού.
Αλήθεια οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, γνωρίζουν τίποτε σχετικό με το θέμα αυτό ή θα το μάθουμε όλοι μαζί ΚΑΠΟΤΕ από το νέο ιδιοκτήτη; Γιατί τόση αργοπορία; Γιατί τόση δυστοκία; Όσο περνάει ο καιρός τα Λουτρά απαξιώνονται και μαραζώνουν.
Περιμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα που είναι και δικά μας αλλά και των πολιτών, έστω και τώρα στο δεύτερο χρόνο διοικήσεώς σας, να ακούσουμε τις προτάσεις σωτηρίας και τις επενδυτικές σας ιδέες.

Εμείς ψηφίσαμε την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου και μάλιστα προτείναμε το ποσόν του 1.000.000 € (ενός εκατομμυρίου), σε δύο ισόποσες δόσεις με το σκεπτικό ότι θα πρέπει :
α) άμεσα η επιχείρηση να ανακάμψει οικονομικά και να αποπληρώσει τα χρέη της και
β) με το υπόλοιπο των χρημάτων, αν μείνουν, γιατί πιστεύουμε ότι θα προκύψουν και άλλες υποχρεώσεις, να μπορέσει να παρουσιάσει και κάποιο έργο αναπλάσεων και ανάπτυξης.

Ακόμα κ. Πρόεδρε, θέλοντας να συμβάλλουμε θετικά στην υπόθεση των Λουτρών, σας καταθέσαμε μια μελέτη για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα της επιχείρησης για να τη μελετήσετε με το Διοικητικό Συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι εκεί θα βρείτε ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις για το μέλλον της επιχείρησης.

Με εκτίμηση

Για τον Ενεργό Δημότη
Μαρκέλλα Ταυρίδου

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα