Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 29/02/2024

Ενεργός Δημότης ο σεβασμός των θεσμών

Ο Ενεργός Δημότης Απαντά στον Δήμο Λαγκαδά

Ενεργός Δημότης ο σεβασμός των θεσμών . Αποτελεί βασική προϋπόθεση, σε μια σοβαρή πολιτεία, ο σεβασμός των θεσμών, πρωτίστως και κυρίως απ’ αυτούς που υπηρετούν τους θεσμούς και βεβαίως και από τους πολίτες.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, όπου έγινε ο απολογισμός της διοίκησης Καραγιάννη για τη χρονιά που πέρασε, διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά την καταρράκωση του κύρους των θεσμών και των θεσμικών διαδικασιών.
Κατ’ αρχήν η όλη διαδικασία, ενώ θα έπρεπε να περιβληθεί με το κύρος που έχει μια τέτοια θεσμική και θεμελιώδης διαδικασία, υποτιμήθηκε από την ίδια τη διοίκηση από την όλη οργάνωση. Ο χώρος που επελέγη να γίνει η συνεδρία δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να φιλοξενήσει 40 Δημοτικούς Συμβούλους, 47 Προέδρους Κοινοτήτων και 120 Κοινοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες (αφού αυτούς κυρίως αφορούσε η διαδικασία απολογισμού).
Η απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης, που έδειξε να μην έχει τη στοιχειώδη διάθεση να ακούσει τι έγινε ή τι δεν έγινε στο Δήμο και που ψηφίστηκε για να ελέγχει, απουσίαζε μεγαλοπρεπώς.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν γνώριζε ή δεν είχε διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση, δηλ. ενώ θα έπρεπε να δώσει ενημερωτικούς φακέλους με το γραπτό απολογισμό του Δημάρχου και των αρμοδίων αντιδημάρχων και προέδρων, 5 μέρες νωρίτερα, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλ αρχηγούς παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, δεν το έκανε. Έτσι ο λαός αλλά και οι εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να παρακολουθήσουν μια πολύωρη διαδικασία όρθιοι, απέφυγαν να παραστούν.
Αυτό όμως που ακύρωσε την χθεσινή συνεδρίαση και καταρράκωσε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η συμπεριφορά Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Δήμαρχος μετά την γενικόλογη τοποθέτησή του, την κατακεραύνωση του κ. Αναστασιάδη και των συμβούλων του που απουσίαζαν, και αφού άκουσε τις ομιλίες των αρχηγών των άλλων παρατάξεων, παραδόξως εξαφανίστηκε επί δίωρο, αφήνοντας στους αντιδημάρχους να σηκώσουν το βάρος του απολογισμού της Δημαρχίας του. Όταν κάποτε ρωτήσαμε επιμόνως τον πρόεδρο κ. Δεριανλή που είναι ο Δήμαρχος και δεν παρίσταται στον απολογισμό, μας διαβεβαίωνε ότι «έρχεται, απλά, του έτυχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα». Σε λίγο διαπιστώσαμε μέσω του διαδικτύου το «προσωπικό πρόβλημα του Δημάρχου» όπου, τον εντοπίσαμε στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στους χειροκροτητές του κ.Μεϊμαράκη, και μάλιστα την ώρα που οι αντιδήμαρχοί του σχολίαζαν αρνητικά την απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρία.
Και δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σύμβουλος της πλειοψηφίας να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός της απουσίας του αρχηγού του!!
Το τραγικότερο ήταν για τον κ.Δεριανλή, ο οποίος συνειδητά έλεγε ψέματα σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους λίγους παρισταμένους, που ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην αίθουσα, να ακούσουν έναν απολογισμό που στην ουσία δεν ενδιέφερε κανέναν πραγματικά, (με άσκοπες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες), ούτε φυσικά να ακούει τις ύβρεις αντιδημάρχου στον κ. Γεωργουδάκη και εμμέσως σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι είναι «άσχετοι» γιατί δεν ήξεραν καλά το θέμα του ΧΥΤΑ, ενώ αυτός που το ήξερε, το έλυσε επιτυχώς!!!
Λυπούμαστε που το λέμε., αλλά αυτό δεν είναι σεβασμός του θεσμικού μας ρόλου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα