Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Κυριακή 03/03/2024

Επισκέψη εθιμοτυπικά στην Υπουργό Μακεδονίας

Την Παρασκευή 18-12-2015, κλιμάκιο του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά την Υπουργό ΜακεδονίαςΘράκης κ. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά και την ενημέρωσε για θέματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά, ζητώντας, όπου είναι δυνατόν την συμπαράσταση και τη στήριξή της. Την κάλεσε να επισκεφθεί και να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης, που έχει ο Δήμος Λαγκαδά και να συμβάλλει με το δικό της ρόλο στην αλλαγή του σκηνικού της εγκατάλειψης και της περιοχής Β’ κατηγορίας.
Κατά την επίσκεψή τονίστηκε πως: «ευελπιστούμε στη συνεργασία και τη βοήθειά σας, εφόσον είστε πλέον ένας από τους κρίκους που μπορούν να συμβάλλουν στην λύση κάποιων ζητημάτων που μας απασχολούν εδώ και καιρό».
Επιπλέον, ως εκπρόσωποι του Ενεργού Δημότη, αναφερθήκαμε στα παρακάτω συγκεκριμένα θέματα:
1). Το ζήτημα του περιβάλλοντος και του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αποτελεί για μας ζήτημα ζωής, αλλά για κάποιους ζήτημα θανάτου της Επαρχίας μας. Κάποτε πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και οι προδιαγραφές των έργων που γίνονται με δημόσιο χρήμα και να μη θεωρούμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας.
2). Το θέμα της Λίμνης Κορώνειας, έγινε αφορμή αρκετές φορές να εκτεθεί η χώρα μας διεθνώς και να της επιβληθούν πρόστιμα. Σας θέλουμε δίπλα μας σε ό,τι συμβάλλει στη σωτηρία της Λίμνης και την ανάπτυξη του υδροβιότοπου της Κορώνειας, ο οποίος μπορεί παράλληλα να αποτελέσει και μοχλό ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού. Είναι απαραίτητο να προχωρήσουν τα έργα σωτηρίας της λίμνης άμεσα.
3). Η Επαρχία μας και κυρίως ο Δήμος Λαγκαδά, ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας, έχει τρομερές δυνατότητες ανάπτυξης, δεδομένου ότι διαθέτει εκτός από φυσική ομορφιά, ορεινό όγκο, παραλίμνιες περιοχές, πλούσιο κάμπο, γραφικά χωριά, ιστορία και πολιτισμό, αρχαιολογικούς χώρους ανεκμετάλλευτους και ανεξερεύνητους. Με έναν καλό σχεδιασμό μπορούν να γίνουν πάρα πολλά που θα ήταν ικανά να δώσουν απασχόληση και εργασία.
4). Η βιοτεχνία και η βιομηχανία βέβαια δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της, αλλά η επαναλειτουργία του εργοστασίου ΑΓΝΟ, με τη βοήθεια του κράτους, θα αποτελούσε μοχλό ανάπτυξης για όλη την επαρχία.
5) Τα Λουτρά Λαγκαδά, έχουν τρομερές δυνατότητες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το τοπίο της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα στήριξης και από το κράτος.
6). Η ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης προς την περιοχή μας, με εργαστηριακά τμήματα ή βοηθητικές υποδομές, όπως ήδη ξεκίνησε με την Κτηνιατρική Σχολή, θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στη ανάπτυξη της επαρχίας μας.
7). Η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δερβενίου, της Ασσήρου, των Λαγυνών, του Περιβολακίου, της Γερακαρού, των Καλλινδοίων, μπορούν και πρέπει, παράλληλα με την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων, να αποτελέσουν πόλο έλξης μεγάλων τουριστικών ρευμάτων, από το Δερβένι ως την Ρεντίνα και τα Μυγδονικά Τέμπη.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση της Υπουργό, ότι θα μελετήσει όλα τα παραπάνω θέματα και ότι θα βοηθήσει όπου μπορεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της. Τέλος υπήρξε υπόσχεση της Υπουργού για μια επίσκεψη στο Δήμο μας για να ενημερωθεί από κοντά για όλα τα θέματα.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της λειτουργίας του ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ, αμέσως μετά τις γιορτές, θα επισκεφθεί τους Οικονομικούς Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και τον Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς για να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων και των ερευνών τους στο Δήμο μας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα