Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 29/05/2024

Γιώργος Αρβανιτίδης ποιος φοβάται τους θεσμούς;

Κάθε μέρα που περνάει και όσο πλησιάζουμε στις εθνικές εκλογές αποκαλύπτεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα η καθεστωτική νοοτροπία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Μια σειρά από επεισόδια συνθέτουν την απέλπιδα προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, να κουκουλώσει τις ευθύνες της, να αποφύγει νέες αποκαλύψεις εις βάρος των χειρισμών της στην υπόθεση των υποκλοπών και όχι μόνο. Το αρχικό «όλα στο φως» μετατρέπεται παντού σε «όλα στο σκότος».

Η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, αποτελεί από μόνη της ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο.

Τα γεγονότα που έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους 7 περίπου μήνες παραπέμπουν σε ενοχική αντιμετώπιση εκ μέρους της Κυβέρνησης και σε μια απολύτως φοβική αντιμετώπιση των θεσμών, των ανεξάρτητων αρχών αλλά και της όποιας παραμικρής δικλείδας ασφαλείας και ελέγχου των ενεργειών της υπάρχουν στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας.

Η διαδικασία διερεύνησης στο Κοινοβούλιο με την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες για την υπόθεση του Predator, εξελίχθηκε σε παρωδία.

Ο υπαινιγμός της ΝΔ ότι υπήρχαν «παράκεντρα» και «παραμάγαζα» στην ΕΥΠ που δρούσαν ανεξέλεγκτα κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο οποίος πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ.

Οι απαράδεκτες απειλές προς τον επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής, όπως η ΑΔΑΕ, με την περίφημη γνωμάτευση Ντογιάκου αλλά και με δηλώσεις Υπουργών και στελεχών της ΝΔ, λίγο πριν την ολοκλήρωση και δημοσίευση της έρευνας της ΑΔΑΕ, με προφανή στόχο να παρεμποδιστεί το έργο της και να επιτελέσει τον συνταγματικό της ρόλο, κορυφώνουν μια πρωτοφανή επίθεση σε θεσμούς της χώρας.

Έχει πέσει πλέον κάθε μάσκα «φιλελευθερισμού» και φανερώνεται το πραγματικό δεξιό πρόσωπο της ΝΔ που απεχθάνεται τους θεσμούς και τον έλεγχο των πολιτικών της. Τους απεχθάνεται γιατί ποτέ δεν τους πίστεψε και ποτέ δεν τους ενίσχυσε σε αυτή την χώρα, παρά τους υπονόμευε διαρκώς.

Ακόμα και την κορωνίδα της διαφάνειας των κυβερνητικών αποφάσεων, όπως το σύστημα της «Διαύγειας», την οποία νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ σε δύσκολους καιρούς, την οδηγούν σε απαξίωση «ρίχνοντας» επί μέρες τον σχετικό ιστότοπο για …τεχνικούς λόγους. Όλα αυτά είναι θεσμικά πλήγματα και σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, με την Κυβέρνηση να φέρει την απόλυτη ευθύνη.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να ζητά να έρθουν «όλα στο φώς» και να μάθουμε όλη την αλήθεια για τις υποκλοπές, πριν τις εκλογές. Θα συνεχίσει επίσης να υπερασπίζεται τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές. Αρκετά με την κυβερνητική υποκρισία που διαφημίζει την αριστεία της αλλά φοβάται τους θεσμούς.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Ο Γιάννης Καραγιαννίδης Αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας

Ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιαννίδης, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΑΣΠΚΜ). Η εκλογή του έγινε