Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 11/12/2024

Γνωρίζετε τι είναι οι κόκκοι κεφίρ και πώς να τους χρησιμοποιήσετε;

kefir-diatrofi-igeia-giatros-trofes

Το κεφίρ είναι ένα ζυμωμένο ρόφημα γάλακτος ή νερού με πλήθος θρεπτικών συστατικών, γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία. Η ζύμωση πραγματοποιείται με τη βοήθεια κόκκων κεφίρ, μικροσκοπικών ζυμομυκήτων και βακτηρίων που μοιάζουν με κουνουπίδι.

Τι είναι οι κόκκοι κεφίρ;

• Συμβιωτική καλλιέργεια ζυμομυκήτων και βακτηρίων.
• Φυσικό προϊόν, όχι εργαστηριακά παρασκευασμένο.
• Πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κόκκους κεφίρ;

• Για κεφίρ γάλακτος:
1. Προσθέστε τους κόκκους σε γάλα (π.χ. αγελαδινό, κατσικίσιο, φυτικό).
2. Αφήστε το μείγμα να ζυμωθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 12-48 ώρες.
3. Σουρώστε το κεφίρ για να διαχωρίσετε τους κόκκους.
4. Απολαύστε το κεφίρ σας!

• Για κεφίρ νερού:

1. Προσθέστε τους κόκκους σε νερό με ζάχαρη ή χυμό φρούτων.
2. Αφήστε το μείγμα να ζυμωθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 24-48 ώρες.
3. Σουρώστε το κεφίρ για να διαχωρίσετε τους κόκκους.
4. Απολαύστε το κεφίρ σας!

Οφέλη του κεφίρ:

• Πλούσιο σε προβιοτικά, βιταμίνες και μέταλλα.
• Βοηθά στην πέψη και την εντερική υγεία.
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
• Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
• Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Συντήρηση κόκκων κεφίρ:

• Αποθήκευση σε γάλα ή νερό στο ψυγείο.
• Ξεπλύνετε τακτικά.
• Χρησιμοποιήστε τα συχνά για να παραμείνουν υγιή.

Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Πριν υιοθετήσετε το κεφίρ στη διατροφή σας, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας, ειδικά εάν έχετε προβλήματα υγείας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση