Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 26/02/2024

H Yahoo στην Ιαπωνία θησαυρίζει παράνομα

H Yahoo στην Ιαπωνία θησαυρίζει πουλώντας μπιχλιμπίδια από ελεφαντόδοντο, παρόλο που αυτό το εμπόριο ωθεί τους ελέφαντες στην εξαφάνιση! Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε το έγκλημα της πολυεθνικής.

Πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, αρνούνται να πουλήσουν ελεφαντόδοντο. Η Yahoo είναι ένας από τους λίγους αλλά μεγάλους πωλητές που έχουν απομείνει στο διαδίκτυο. Μπορούμε, όμως, να τη σταματήσουμε. Αυτή τη στιγμή, η Yahoo χάνει μερικούς από τους καλύτερους υπαλλήλους της και η γενική διευθύντρια της εταιρείας προσφέρει εκατομμύρια για να τους πείσει να παραμείνουν. Αν απειλήσουμε τη Yahoo ότι θα βγάλουμε στη φόρα το αιματοβαμμένο της μυστικό, θα κινδυνέψει να χάσει ακόμη περισσότερο προσωπικό και ίσως να επανεξετάσει το κόστος του βάρβαρου εμπορίου της.

Κάθε μέρα σφάζονται 100 ελέφαντες και, επειδή διαθέτουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, καταλαβαίνουν απόλυτα τη φρίκη που βιώνουν. Ας ενώσουμε ένα εκατομμύριο φωνές για να προστατεύσουμε αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Το Avaaz θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ και θα πιέσει τους εργαζόμενους της Yahoo σε όλο τον κόσμο να απαιτήσουν αλλαγή πολιτικής. Πρόσθεσε τώρα τη φωνή σου:
Οι πωλήσεις ελεφαντόδοντου της Yahoo Japan έχουν εκτιναχθεί από τα 2.000.000$ που ήταν το 2010 στα 7.000.000$ το 2014. Η διεθνής εταιρεία Yahoo μπορεί να είναι διαφορετική από τη Yahoo Japan, αλλά παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχός της και έχει σημαντικό λόγο στις πρακτικές της.

Η γενική διευθύντρια της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ είναι σε δύσκολη θέση: Η απόδοση της Yahoo είναι χαμηλή, ορισμένοι επενδυτές τη θέλουν εκτός ομίλου και οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι δυσαρεστημένοι (πάνω από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού αποχώρησε τον τελευταίο χρόνο). Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η M. Μάγιερ είναι περισσότερη δυσφήμιση και οργή από τους εργαζομένους. Επίσης, αν νικήσουμε τη Yahoo, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να βάλουμε στο στόχαστρο και τις υπόλοιπες εταιρείες που εξακολουθούν να πωλούν ελεφαντόδοντο στο διαδίκτυο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ελέφαντες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας​ μέσα σε 10-20 χρόνια. Γι’ αυτό, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Αν αρχίσουμε να διαδίδουμε στα ΜΜΕ και στους εργαζομένους της Yahoo την ανάμιξη της εταιρείας στη σφαγή ελεφάντων, η γενική διευθύντρια Μαρίσα Μάγιερ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπεύθυνων εταιρειών και να σταματήσει την πώληση ελεφαντόδοντου. Πάρε θέση τώρα και ξεσκέπασε το έγκλημα:

Όταν σχεδόν 1.400.000 μέλη του Avaaz και του WWF στηρίξαμε την έκκληση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο προς την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης για να σταματήσει το ανεξέλεγκτο εμπόριο ελεφαντόδοντου στη χώρα, δημοσιεύσαμε τόσα πολλά σχόλια στον τοίχο της στο Facebook που αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά το προφίλ της! Τελικά, δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στο ασύδοτο εμπόριο. Και αυτή την εβδομάδα, μέλη του Avaaz στο Χονγκ Κονγκ πέτυχαν μια ιστορική νίκη για τη σταδιακή κατάργηση του εμπορίου ελεφαντόδοντου. Τώρα, ας κερδίσουμε άλλη μία μάχη προς τιμή αυτών των υπέροχων ζώων!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα