Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Η «αξιοκρατία» και η «διαφάνεια» στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης

Αναγιγνώσκοντας την πρόσφατη επιστολή της ΕΛΟΠ με τίτλο «Η χρυσή γενιά της Πάλης γράφει Ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό» διακρίνουμε ότι η γκεμπελική προπαγάνδα έλαβε σάρκα και οστά σε αυτό το κείμενο. Άλλωστε «η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια» είχε πει κάποτε ο Γκέμπελς.

Ο ίδιος ο τίτλος του κειμένου μας προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει. Γι’ αυτό άλλωστε και η λέξη «Ιστορία» στον τίτλο αυτό αναγράφεται με κεφαλαίο το πρώτο της γράμμα. Η τέχνη της παραπλάνησης ξεκινά από τον τίτλο.

Και συνεχίζει: «Οι Έλληνες παλαιστές το 2023 έχουν κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις………H Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, σύμφωνα με τις οικονομικές της δυνατότητες, είναι ίσως η μοναδική ομοσπονδία που δίνει πριμ στους αθλητές για τις επιτυχίες τους, ακόμα και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει πολλές προετοιμασίες στους διακριθέντες αθλητές και όχι μόνο.».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είναι ίσως η μοναδική ομοσπονδία που παραβιάζει τον κανονισμό αγώνων που η ίδια συνέταξε. Στον κανονισμό αυτό αναφέρεται ρητά ότι όλοι οι αθλητές πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι. Διαθέτει άραγε την ελληνική ιθαγένεια ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, ο οποίος συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και στη συνέχεια και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

H Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είναι η μοναδική ομοσπονδία που χορηγεί, αν χορηγεί, πριμ σε αθλητές κατά το δοκούν. Και εξηγούμαστε. Το 2021 και το 2022 υπήρξαν αξιόλογοι αθλητές που διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και ουδέποτε έλαβαν πριμ από την Ομοσπονδία. Οι δε προετοιμασίες που διατείνεται ότι παρέχει στους αθλητές, ουδείς γνωρίζει σε ποιους αθλητές παρέχονται. Ουδείς γνωρίζει εάν υποστηρίζονται οικονομικά από την Ομοσπονδία όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες μεγάλου βεληνεκούς ή μόνο κάποιοι εξ αυτών που θεωρούνται «αρεστοί».

Είναι παγκοίνως γνωστό άλλωστε ότι υπάρχουν αθλητές που συναντούν για πρώτη φορά τον ομοσπονδιακό προπονητή τους στο αεροδρόμιο όπου πρόκειται να ταξιδέψουν προκειμένου να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Τα δε έξοδά τους τα καλύπτουν οι γονείς τους ή ο σύλλογός τους ή κάποιοι χορηγοί.

Ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί της ομοσπονδίας περί πριμ και παροχή πολλών προετοιμασιών μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες αθλητών : Οι ευνοημένοι από την ομοσπονδία και οι παρίες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είναι ίσως η μοναδική ομοσπονδία που παραβιάζει κατάφωρα της αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Τιμώρησε άδικα περισσότερους από 60 αθλητές υψηλού επιπέδου επειδή τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην φίμωση, τη διακριτική μεταχείριση, την έλλειψη δικαιοσύνης. Όσοι από αυτούς είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών δικαιώθηκαν.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να μπει ένα τέλος στη διακριτική μεταχείριση των αθλητών. Είναι ανάγκη να επέλθει επιτέλους η διαφάνεια στις ενέργειες της ομοσπονδίας. Και ο μόνος τρόπος για να επέλθει αυτή είναι να καθοριστούν τα πριμ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας και αυτά να είναι ανάλογα με την επιτυχία και την ηλικία εκάστου αθλητή. Η αοριστία σε τέτοιους τομείς γεννά δυσπιστία και καχυποψία. Δεν είναι δυνατόν να χορηγούνται πριμ όποτε θέλει και όποτε μπορεί η ομοσπονδία.

Θα πρέπει επιτέλους να δείξει έμπρακτα η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ότι σέβεται τους παλαιστές. Φτάνουν πια οι ενέργειες του φαίνεσθαι. Οι φωτογραφίες στα αεροδρόμια και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Ήρθε η ώρα για την πράξη. Ήρθε η ώρα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης για τους αθλητές. Αυτοί άλλωστε είναι το μέλλον του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα