Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Ιαματικό νερό οδηγίες για κολύμπι προς Λουόμενους

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ : Πριν ξεκινήσετε για ιαματικά λουτρά να είστε γαλήνιοι, ξεκούραστοι, ευδιάθετοι, έχοντας αφήσει πίσω προβλήματα και στενοχώριες.

Ο ιατρός των λουτρών θα δώσει συμβουλές θεραπείας και θα σας πληροφορήσει για τυχόν αντενδείξεις σε περίπτωση κάποιου προβλήματος υγείας που δεν επιτρέπει τη χρήση ιαματικών λουτρών. Αν παρουσιαστεί κάποια αντίδραση ή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της υδροθεραπείας (λουτρά-εισπνοές), πρέπει να αναφερθεί άμεσα στον ιατρό των λουτρών.

Η λουτροθεραπεία πρέπει να γίνεται με κενό στομάχι ή μετά τη χώνευση, αφού περάσουν τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας

Βυθίστε όλο σας το σώμα στο νερό μέχρι το λαιμό κάνοντας ασκήσεις οι οποίες βοηθούν στη μυοχαλάρωση, προσέχοντας όμως να μην κουραστείτε κατά τη διάρκεια της λούσης. Το αίσθημα της ελάφρυνσης του βάρους σε συνδυασμό με τη θερμότητα του νερού, επιτρέπει την ευχέρεια κινήσεων στις αρθρώσεις, ενώ η υδροστατική πίεση βοηθά στην αναπνοή. Κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας πρέπει να ακολουθείται μια ποικίλη και σωστή διατροφή με φρέσκες τροφές. Ένας κύκλος θεραπείας περιλαμβάνει 10-20 μπάνια και δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα μπάνιο την ημέρα. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι 32ο -38ο C και η διάρκεια του λουτρού πρέπει να διαρκεί 20 περίπου λεπτά. Μετά τη λουτροθεραπεία επιβάλλεται ανάπαυση μισής περίπου ώρας. Πολλές φορές στη διάρκεια της λουτροθεραπείας παρουσιάζεται παροξυσμός της συμπτωματολογίας που αφορά την ασθένειά σας.

Μετά το τέλος της λουτροθεραπείας

Κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας και μερικές μέρες μετά το τέλος της, θα πρέπει να αποφεύγεται το πλύσιμο για να μην αφαιρείται το λεπτό στρώμα των μεταλλικών αλάτων που εναποτίθενται στο δέρμα. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά έτσι ώστε η θερμοκρασία του σώματος να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Με την πόση θερμού ιαματικού νερού αναπληρώνετε υγρά του σώματος που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της λούσης.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

A. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Καρδιοπάθειες μη αντισταθμισμένες, με φαινόμενα στάσης και οιδήματα των κάτω άκρων – προχωρημένη αρτηριοσκλήρωση ιδίως των εγκεφαλικών αγγείων.

Πρόσφατες εγκεφαλικές αιμορραγίες, θρομβώσεις των αγγείων πριν την έλευση 6 τουλάχιστον μηνών από την προσβολή.
Ανεπάρκεια στεφανιαίων (στηθάγχη, έμφραγμα) με συχνές κρίσεις ή σοβαρές βλάβες του μυοκαρδίου.
Αιμορραγίες διαφόρων οργάνων – βαριές μορφές διαβήτου με έκδηλη εξασθένιση του οργανισμού. Ενεργός φυματίωση. Κακοήθεις νεοπλασίες. Βαριές νευρικές και ψυχικές παθήσεις. Εγκυμοσύνη μετά τον έκτο μήνα.
Κατάσταση πυρετού. Μολυσματικά νοσήματα ή μεταδοτικά σε ενεργό φάση.
Μεγάλου βαθμού υπόταση. Κακοήθης αρτηριακή υπέρταση.
Η Λουτροθεραπεία διακόπτεται επίσης :
Όταν παρουσιαστεί κατά την διάρκεια των λουτρών παρόξυνση της χρόνιας πάθησης
Κατά τις μέρες της εμμήνου ρύσης και
Όταν αυτή δεν γίνεται καλώς ανεχτή από τον λουόμενο
Β. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΣΙΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Λιθιάσεις των νεφρών ή της κύστης με συχνές κρίσεις ή αιματουρία ή με ογκώδεις λίθους, νεφρίτιδες, πυελίτιδες ή κυστίτιδες σε οξεία φάση.
Χολολιθιάσεις με συχνούς κολικούς ή μεγάλους λίθους, χολοκυστίτης στην οξεία φάση, πρόσφατο έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου.
Γ. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΣΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

1. Παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος σε οξεία φάση.

2. Νεφρική, ηπατική και καρδιακή ανεπάρκεια.

3. Σακχαρώδης διαβήτης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα