Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Κυριακή 05/02/2023

Ισπανίδα δημοσιογράφος παρουσιάζει το κασέρι Σοχού

Κτηνοτροφική μονάδα της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Ισπανίδα δημοσιογράφος Angeles Cortina για να δει από κοντά πώς παρασκευάζονται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού της Γνωστής Επωνυμίας και διάσημο Κασέρι Προίκα Σοχού .

Η Ιστορία από το Κασέρι Προίκα Σοχού

Η οικογένεια Προίκα ασχολείται με την τυροκόμιση πάνω από έναν αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια η τυροκόμιση γίνεται με τον ίδιο ζήλο και μεγάλο κέφι, με σεβασμό στην παράδοση και αποφεύγοντας με πάθος την χρήση πρόσθετων, συντηρητικών, χρωστικών και ομοιομάτων, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσιο Ελληνικό γάλα από επιλεγμένα κοπάδια ελεύθερης βοσκής.

Στη συνέχεια κατέγραψε την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων, προκειμένου όλο αυτό το οπτικοακουστικό υλικό να προβληθεί από την εκπομπή Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1.

Τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής ανέλαβε να οργανώσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας. Όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Τουρισμού, μέσα από την εκπομπή του ισπανικού καναλιού θα παρουσιαστούν η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και η σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή, στοιχεία που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του καναλιού.

Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι προωθώντας τα τοπικά προϊόντα, βελτιώνουμε το brand του προορισμού.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ανοίγει η ψηφιακή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπεγράφη σήμερα, με την οποία αποφασίστηκε η έναρξη λειτουργίας της ειδικής ψηφιακής