Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 15/04/2024

Λαγκαδάς: Πρώτη δικαίωση δικαστικά για τους κατοίκους για το πανάκριβο νερό

Πολίτης κέρδισε την προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΥΑΛ και των υπέρογκων αυξήσεων – Νέα διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο.

Την πρώτη τους νίκη δικαστικά πέτυχαν σήμερα, Μ. Τρίτη, κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά ενάντια στις εξωπραγματικά υπέρογκες χρεώσεις στο νερό από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά.

Σήμερα, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, στο οποίο είχε προσφύγει κάτοικος της Κοινότητας «Πέντε Βρύσες», με την απόφαση να απαγορεύει στην ουσία στη ΔΕΥΑΛ να διακόψει την υδροδότηση στο σπίτι του πολίτη μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

«Πρόκειται για μια πρώτη νίκη δικαστικά.

Αναμένουμε βέβαια την απόφαση στα ασφαλιστικά μέτρα που ακολουθούν, και μακροπρόθεσμα και στην αγωγή, ωστόσο το δικαστήριο αποδέχτηκε ως βάσιμους τους λόγους της προσφυγής μας», επισημαίνει ο δικηγόρος Μπάμπης Κυργιάννης του προσφεύγοντος πολίτη .

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη ενός δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε από τους κατοίκους για την αποκατάσταση της νομιμότητας για τους υπέρογκους λογαριασμούς που έχουν να πληρώσουν. Στον συγκεκριμένο κάτοικο, που δικαιώθηκε με την προσωρινή διαταγή, ο λογαριασμός από 50 ευρώ για ένα εξάμηνο, έφτασε στα 300 ευρώ!», τονίζει ο κ. Κυργιάννης. Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικό νομικό επιχείρημα είναι ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να μπαίνει σε κανόνες και λογική εμπορίου.

Αυξήσεις έως 700%!
«Είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στον αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι της Κοινότητας Εξαλόφου (Πέντε Βρύσες- Πολυδενδρι) και όλων πλέον των συνδημοτών μας που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Λαγκαδά και της Διοίκησης του Δήμου. Οι αυξήσεις στο νερό που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες ξεκινούν από 333% έως 700%» τονίζει σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κοινότητας Εξαλόφου Λαγκαδά, Πελαγία Χρυσανθοπούλου.

Σημειώνεται πάντως ότι το απόγευμα της Μ. Τρίτης, πολίτες και άλλων κοινοτήτων του Λαγκαδά προγραμματίζουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Έρχεται «τσουνάμι» αγωγών
Στο μεταξύ, με ικανοποίηση δέχθηκαν την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Εξαλόφου, οι πρώτοι πολίτες, δηλαδή, που υπέστησαν τις μεγάλες ανατιμήσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.

«Είναι μια άκρως θετική εξέλιξη που δίνει το έναυσμα για να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι την τελική απόφαση για ολική αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί η ΔΕΥΑΛ, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια μικρή ανάσα για τους κατοίκους που έχουν λάβει υπέρογκους λογαριασμούς και δεν μπορούν να τους πληρώσουν» δηλώνει στο grtimes.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Εξαλόφου, Πελαγία Χρυσανθοπούλου.

«Μέχρι σήμερα και παρά τις κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει, αλλά και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από την πλευρά του δήμου, αλλά και της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ. Φανταστείτε ότι κληθήκαμε να καταθέσουμε αιτήσεις για τα ρολόγια και τα βγάλαμε φωτογραφία μόνοι μας. Μέρα με τη μέρα, έχουμε στο πλευρό μας όλο και περισσότερα χωριά, ενώ σε κάποια άλλα δεν έχουν φτάσει ακόμη οι λογαριασμοί. Άραγε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Μήπως αποφάσισε ξαφνικά η ΔΕΥΑΛ να αλλάξει την τιμολογιακή της πολιτική; Μένει να φανεί αυτό», προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Μ. Τρίτη, κάτοικοι των χωριών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του αποψινού δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, προκειμένου να ζητήσουν την ριζική αναδιάρθρωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΛ προς τα κάτω, προς διευκόλυνση όλων όσοι έχουν λάβει υπέρογκους και δυσβάσταχτούς λογαριασμούς, τους οποίους αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Κατάμεστο το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου για το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγκλιβερίου φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου, το 1ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών Ζαγκλιβερίου. Η διοργάνωση, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας