📍 Τι συνέβη στον Λαγκαδά – Το ιστορικό του επεισοδίου
Στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο 17χρονος που φέρεται να επιτέθηκε σε 42χρονο οδηγό λεωφορείου του ΚΤΕΛ, κατά τη διάρκεια δρομολογίου στην περιοχή του Λαγκαδά.
Ο ανήλικος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία, όπου συνελήφθη και ακολούθως του απαγγέλθηκε η κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, αφέθηκε ελεύθερος με ορισμό τακτικής δικάσιμου για τον Ιούνιο.
🚑 Τραυματισμός και σύλληψη του οδηγού
Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης, ο 17χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση κατά του οδηγού, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε θύμα άσκησης βίας στο ίδιο περιστατικό.
Κατόπιν αυτής της μήνυσης, συνελήφθη και ο 42χρονος οδηγός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες.
🗣️ Τι καταγγέλλει ο οδηγός
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο οδηγός, το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ξεκίνησε μετά την αποβίβαση του 17χρονου επιβάτη, ο οποίος του απηύθυνε τη φράση:
«Την επόμενη φορά να πας πιο αργά.»
Ο οδηγός φέρεται να απάντησε:
«Άμα θέλεις να πας, πήγαινε με τα πόδια.»
Ακολούθησε έντονη λογομαχία, κατά την οποία – σύμφωνα με την καταγγελία – ο ανήλικος άρπαξε τον οδηγό από τον λαιμό, τον τράβηξε από το πουκάμισο και επιχείρησε να τον βγάλει έξω από το λεωφορείο. Από την ένταση, ο οδηγός παραπάτησε, έπεσε και τραυματίστηκε στο δεξί μέρος του κεφαλιού και στον ώμο.
🧑⚖️ Η υπερασπιστική γραμμή του ανηλίκου
Στην προανακριτική του κατάθεση, ο 17χρονος αρνήθηκε τα γεγονότα όπως περιγράφονται από τον οδηγό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα, και ότι εκείνος δέχθηκε πρώτος σωματική επίθεση.
📌 Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Ιούνιο
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και η δικάσιμος έχει προσδιοριστεί για τον Ιούνιο. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται και οι ιατροδικαστικές γνωματεύσεις που θα τεκμηριώσουν ή όχι τα σωματικά τραύματα.