Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Μνημόνιο ενεργειών του Κίνημα τών Πολιτών Σοχου Αρέθουσας & Περιχώρων

kinima sohoukai arethousas dihmiourgia oreinou dimou

Σε αυτή την προσπάθεια ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

18-7-2020 :ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ η δημιουργία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΟΧΟΥ ,ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ που δεν είναι ούτε πολιτικός σχηματισμός ούτε κομματική παράταξη ενώ απαράβατος όρος στο καταστατικό είναι η ελέυθερη βούληση και άποψη των μελών του.

Το κίνημα γεννήθηκε από την ανάγκη να στηριχθεί συλλογικά η δημιουργία ορεινού Δήμου στα όρια των πρώην δήμων Σοχού και Αρέθουσας και περιχώρων.

Το κίνημα θα σταθεί δίπλα σε κάθε καλό που γίνεται στον τόπο μας αλλά παράλληλα θα διεκδικήσει με πρωτοβουλίες και προτάσεις ένα καλύτερο μέλλον για τα χωριά μας…ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

29-7-2020: Συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ.Καράογλου.
30-8-2020 :Συνάντηση και ενημέρωση του βουλευτή της ΝΔ κ.Βαρτζόπουλο
6-9-2020 :Συνάντηση και ενημέρωση της βουλευτή κα.Αδάμου του ΜΕΡΑ25
7-9-2020 :Συνάντηση και ενημέρωση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.Αρβανιτίδη,της ΝΔ κ.Αναστασιάδη
12-9-2020 :Συνάντηση με τον δήμαρχο Λαγκαδά κ.Ταχματζίδη και συζήτηση για τις δράσεις του κινήματος.Ζητήθηκε η δημιουργία επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπου του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων της περιοχής με επικέφαλή τον δήμαρχο για οργάνωση δράσεων και επαφών.Ο δήμαρχος απάντησε θετικά!!!!
13-9-2020: Με απόφαση της διοίκησης του κινήματος αναγνωρίζοντας την προσφορά του και την συμμετοχή του στις δράσεις για την δημιουργία ορεινού δήμου ανακυρήσσετε ομόφωνα ΠΡΟΕΔΡΟΣ επι ΤΙΜΗΣ ο ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΩΜΑ πρώην δήμαρχος Σοχού.
15-9-2020 :Συνάντηση ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ .Φάμελου και κα.Αυγέρη και του βουλευτή του ΚΚΕ κ.Στολτίδη παρουσία των μελών της διοίκησης του κινήματος
25-9-2020: Συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης κ.Λιάμα και ενημέρωση των κινήσεων του κινήματος παρουσία του πρώην δημάρχου κ.Καρακόλη ,της αντιπροέδρου του κινήματος κα. Χριστόφορίδου του μέλους κ.Βουλγαρίδη και του προέδρου του κινήματος κ.Μισχόπουλου.
2-10-2020 :Συστήνετε επίσημα με απόφαση πρωτοδικείου του ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΧΟΥ ,ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ!!!!!
12-11-2020: Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη Ιωάννη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λούρδα Βασιλεία για τη λήψη απόφασης σύμφωνης γνώμης χωρίς να ορίσουν τα γεωγραφικά όρια(κάτι που θα έκανε το αρμόδιο υπουργείο).
18-11-2020: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λήψη απόφασης για τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον πρόεδρο της Κοινότητας Σοχού για τη διερεύνηση του θέματος δημιουργίας νέου Δήμου.Παρα την επιμονή μας δεν παίρνουν απόφαση για σύμφωνη γνώμη!!!
6-3-2021: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ταχματζίδη Ιωάννη του προέδρου του κινήματος κ.Μισχόπουλο Απόστολο και μελών του κινήματος
7-3-2021: Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο για την λειτουργία της επιτροπής που συστήθηκε στις 18-11-2020 και δεν συνεδρίασε ποτέ. .
22-3-2021: Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς και πάλι να ληφθεί απόφαση για τη σύμφωνη γνώμη είτε επανασύστασης του πρώην Δήμου Σοχού είτε τη δημιουργία Δήμου στον ορεινό όγκο.
23-4-2021: Επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών, τους βουλευτές Β ́Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
22-6-2021:Επιστολή- πρόσκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί την ορεινή περιοχή του Σοχού και των περιχώρων για να δεί από κοντά τα προβλήματα της πςεριοχής και να ενημερωθεί για την προσπάθειά μας.
9-9-2021: Νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαγκαδά και υπογραφή εκ μέρους του δημάρχου επιστολής για σύμφωνη γνώμη δημιουργίας ορεινού δήμου.
10-10-2021: Παράδοση της συνταγματικής μελέτης στον κ. Δήμαρχο περί ορεινότητας Δήμων, την επιμέλεια της οποίας είχε ο κ. Γλαβίνας Αθανάσιος ,σε συνάντηση στην οποία συυμμετείχαν ο πρόεδρος του κινήματος κ.Μισχόπουλος Απόστολος,ο δήμαρχος Λαγκαδά κ.Ταχματζίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Αιβατζίδης, ο γραμματέας του κινήματος κ.Σεπιάδης και ο κ.Θανάσης Γλαβίνας.Επίσης ζητήθηκε από τον πρόεδρο του κινήματος η λειτουργία της επιτροπής που συστήθηκε στις 18/11/2020 για καλύτερο συγχρονισμό με τις κινήσεις του κινήματος.Ο δήμαρχος δεσμέυτηκε ότι θα γίνει άμεσα!!!
15-10-2021:Συνάντηση του προέδρου του κινήματος κ.Μισχόπουλου Αποστόλη με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Βορίδη κατά την διάρκεια της παρουσίας του τελευταίου στην έκθεση BEYOND 2021.Ο υπουργός δήλωσε ενημερωμένος της προσπάθειας που κάναμε μέσω των εγγράφων μας καθώς και τους βουλευτές της περιφέρεια μας που συνεχώς είμασταν σε ανοιχτή επικοινωνία.
16-10-2021:Συνάντηση του προέδρου του κινήματος κ.Μισχόπουλο Απόστολο με τον δήμαρχο Βελβεντού κ.Στεργίου και συζήτηση για την λειτουργία του ‘’νέου’’ δήμου Βελβεντού όπως προέκυψε με τις αλλαγές στο χωροταξικό το 2019.
23-12-2021: Συνάντηση με τον νέο μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ Πλάτων για γνωριμία και ενημέρωση σχετικά με το αίτημα των κατοίκων για δημιουργία ορεινού δήμου.Ο μητροπολίτης δήλωσε την στήριξη στο δίκαιο αιτημά μας και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του κινήματος.
19-3-2022: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαγκαδά κ. Μυρώνη Ιωάννη και ενημέρωσή του επί του θέματος.
29-3-2022: Συνάντηση με εκπρόσωπο από την Κρύα Βρύση και συμφωνία για κοινές ενέργειες μαζί και με άλλες περιοχές της χώρας.
30-6-2022: Συνάντηση με τον εκπρόσωπο από την ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ και δημοτικό σύμβουλο κ.Αμιτζόγλου κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του πανηγυριού των 12 Αποστόλων και συζήτηση για τις νέες συμμαχίες από άλλες περιοχές που προέκυψαν
26-7-2022: Συνάντηση του προέδρου του κινήματος κ.Μισχόπουλο Απόστολο με αντιπροσωπεία της διοίκησης της κίνησης από τον Μακρύγιαλο Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο για συντονισμό των κοινών ενεργειών.
30-8-2022: Συνάντηση και ενημέρωση για την προσπάθεια μας με τον υφυπουργο Παιδείας κ.Συρίγο Άγγελο στην Αθήνα με την βοήθεια του συνδημότη μας Νίκου Ψαρρά.
20-3-2023: Κατάθεση κοινού φακέλου έξι (6) περιοχών ( Σοχός, Κρύα Βρύση, Αράχωβα,Ρόδος, Φιλιατρά, Μακρύς Γιαλός) στο Υπουργείο Εσωτερικών και απάντηση του υπουργού ότι το δίκαιο αίτημα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές στις 21 Μαίου.
Η ομάδα των #6 την επόμενη μέρα των εκλογών και αφού σχηματιστεί κυβέρνηση θα είναι ΕΚΕΙ για να συνεχίσει την προσπάθεια, ποιό ΔΥΝΑΤΗ,ποιό ΕΝΩΜΕΝΗ!!!!

Σε αυτή την προσπάθεια ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ……………………..

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα