Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 23/04/2024

Παγκόσμιο συνέδριο αντιγήρανσης οι νέες θεραπείες

Παγκόσμιο συνέδριο αντιγήρανσης IMCAS-οι νέες θεραπείες .

Οι νέες καινοτόμες θεραπείες για να δείχνουμε νέοι

Λέιζερ που λιώνουν το λίπος χωρίς χειρουργείο, στυλό που αποχρωματίζουν το τατουάζ με λακτικό οξύ, δραστικές ουσίες για την ακμή και την γήρανση του δέρματος. Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος, αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη της κλινικής Cosmetic Derma Medicine αποκαλύπτει όλα τα νεότερα από τον… πλανήτη της αισθητικής ιατρικής που ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντιγήρανσης στο Παρίσι (29-31/1).

2)Ενέσιμα: τρικ για φυσικό αποτέλεσμα
Οι ενέσιμες θεραπείες που γεμίζουν τις ρυτίδες και χαρίζουν όγκο είναι από τις πιο δημοφιλείς. Όπως αναφέρει η Δρ Μάμαλη «η τάση είναι το φυσικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό πλέον συνδυάζουμε διάφορες τεχνικές έγχυσης του υαλουρονικού οξέος. Για ευαίσθητες περιοχές όπως γύρω από τα μάτια ή για τις κάθετες ρυτίδες του καπνιστή στο άνω χείλος εφαρμόζουμε την ανώδυνη τεχνική των πολλαπλών νυγμών, δηλαδή πολλά τσιμπηματάκια σε απόσταση 1 εκ. Την ίδια στιγμή σε πιο ώριμο δέρμα μπορούμε να κάνουμε βαθιά τους μικρονυγμούς ώστε να δώσουμε όγκο (τεχνική micro papular). Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό».
Όλες οι παραπάνω τεχνικές εφαρμόζονται και στην αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (το δικό μας πλάσμα του αίματος).

Πίλινγκ: η ισχύς εν τη ενώσει
Για τα ψεγάδια που προκαλεί στο δέρμα μας ο χρόνος και για τις δερματικές παθήσεις οι γιατροί συνδυάζουν διαφορετικά δραστικά οξέα σε ένα μόνο διάλυμα πίλινγκ στοχεύοντας έτσι ταυτόχρονα σε πολλές ενδείξεις: «Για να απαλύνουμε τις δυσχρωμίες παντρεύουμε αζελαϊκό οξύ, φυτικό οξύ και ρεζορκινόλη, για να βελτιώσουμε τα συμπτώματα της ακμής αζελαϊκό οξύ και σαλικυλικό οξύ, για το μέλασμα και τις ηλιακές πανάδες κοχικό, φερουλικό και χλωροξικό οξύ» επισημαίνει η Δρ Μάμαλη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, το δέρμα λάμπει και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός.

Όπλα για την ακμή
Στο εξωτερικό μιλούν για το νέο σύμπλεγμα m.acne που περιέχεται σε επαγγελματικά δερμοκαλλυντικά προϊόντα. Το σύμπλεγμα αυτό περιέχει σαλικυλικό, μανδελικό οξύ και sodium lepargilate η συνέργεια των οποίων πολεμά το p.acnes. Στην ίδια σειρά περιέχονται ψευδάργυρος, χαλκός και ο ενυδατικός παράγοντας αλόη γιατί μετά από μια τέτοια θεραπεία το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Τέλος, η φωτοδυναμική θεραπεία και laser όπως το Nd-Yag βελτιώνουν το πρόβλημα αποτελεσματικά χωρίς φάρμακα μέσα σε λίγες συνεδρίες.

Η τάση των cosmeceuticals
Οι θεραπείες από μόνες τους δεν είναι πάντα αποτελεσματικές αν δεν προετοιμάσουμε το δέρμα και δεν φροντίσουμε την αποθεραπεία του. Τα φαρμακοκαλλυντικά είναι εξειδικευμένα προϊόντα που συστήνει ο γιατρός στο ιατρείο και περιέχουν δραστικά

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα