Όταν ακούμε Β’ Θεσσαλονίκης, ο νους μας συχνά πηγαίνει στις παθογένειες και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Από το 2008 μέχρι το 2025 πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ωριμάσει το έργο και να ξεκινήσουν οι πρώτες κατασκευές για το νέο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Το χρονικό αυτό διάστημα αντικατοπτρίζει τη στασιμότητα, που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή αρνητικής εξωστρέφειας και την ανοχή σε οικονομικά σκάνδαλα.
Γράφει ο Λαγκαδιανός
Στο πολιτικό πεδίο, στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ συζητούν πως «επανάσταση με τη Νέα Δημοκρατία δεν έγινε ούτε στη μαγειρική». Ωστόσο, οι τρέχουσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δείχνουν μια προσπάθεια αλλαγής αυτής της αφήγησης.
Η Κυβερνητική Παρέμβαση στη Β’ Θεσσαλονίκης
Κατόπιν εντολής του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, ο Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αναλαμβάνει τη διαχείριση των έργων στη Β’ Θεσσαλονίκης . Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε μετά από αιτήματα δημάρχων της περιοχής και στοχεύει στην υλοποίηση έργων που θα ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.
Οι συναντήσεις με εκπροσώπους της περιφέρειας, όπως η Αθηνά Αηδονά και ο Κώστας Γιουτίκας, αλλά και οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, δείχνουν την έμφαση που δίνεται στην περιοχή. Όπως φαίνεται, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επαναφέρει τη Β’ Θεσσαλονίκης στο δρόμο της ανάπτυξης.
Οι Δραστηριότητες των Βουλευτών Β’ Θεσσαλονίκης
- Φάνης Παπάς
Ο Φάνης Παπάς καταφέρνει πάντα να είναι παρών στα σημαντικά δρώμενα, συνοδευόμενος από τις κατάλληλες φωτογραφίες. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «παιχνίδια» της πολιτικής σκηνής θα μπορούσε να είναι ο διαγωνισμός για το ποιος θα βγει πρώτος φωτογραφία με τη νέα πρόξενο των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ. - Θεόδωρος Καράογλου
Συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν τα θέματα της Θεσσαλονίκης, ενώ φήμες τον θέλουν να εξετάζει την υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη. - Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, εστιάζει στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Το έργο του στον τομέα αυτό αναμένεται να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη, καθώς η κοινωνική συνεισφορά του είναι ήδη αξιοσημείωτη.
Το Μέλλον της Β’ Θεσσαλονίκης
Η πρόκληση για τη Β’ Θεσσαλονίκης είναι να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις, τις παθογένειες και την έλλειψη υποδομών. Τα έργα που ξεκινούν τώρα, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, δείχνουν μια διάθεση για αλλαγή. Το στοίχημα είναι εάν αυτές οι προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς ή αν θα παραμείνουν απλώς υποσχέσεις.
Η περιοχή έχει τη δυναμική να αναπτυχθεί, αρκεί η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες να παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους. Ήρθε η ώρα για τη Β’ Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει εκτος απο το χαλάκι που πετάνε τα σκουπίδια απο κάτω.