Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Δευτέρα 11/12/2023

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για δωρεάν εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για δωρεάν εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Από τον Δήμο Λαγκαδά γίνεται γνωστό πως από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για δωρεάν εισαγωγή παιδιών σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Με γνώµονα την ευρύτερη δυνατή κάλυψη των υποψηφίων ωφελούµενων, το χρονοδιάγραµµα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραµµα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 – 2023, παρατείνεται ως ακολούθως:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΕΝΣΤΑΣΕΩΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Περίοδος ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων

Συµµετοχής έως 17/8/2022

Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσµάτων 22/8/2022

Ηλεκτρονική Υποβολή Ενστάσεων 23 – 25/8/2022

Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσµάτων 29/8/2022

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς ενδιαφέρονται να αιτηθούν την εγγραφή του παιδιού τους μέσω Δήμου με καταβολή τροφείων για το σχολικό έτος 2022-2023 μπορούν να απευθύνονται στην Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά  έως την 17/8/2022.

Σας γνωστοποιούμε ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι δεσμευτική και ότι δεχόμαστε αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς αναμένουμε την Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ), όπως και του «Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», όπου απευθύνεται σε μητέρες που ανήκουν στο δημόσιο τομέα.

Επομένως, οι μητέρες μπορούν να είναι σε αναμονή της Πρόσκλησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α., για να δουν τι προβλέπεται σχετικά με το καθεστώς εργασίας και τα οικονομικά κριτήρια, να υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω ΕΣΠΑ και σε περίπτωση απόρριψής τους θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την εγγραφή του παιδιού τους μέσω Δήμου και μετά το πέρας της 31ης Μαΐου, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Επίσης, η Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. αφορά όχι μόνο στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου μας με δραστηριότητες όπως εργαστήρια χειροτεχνίας, κοσμήματος, πηλού, γυμναστική, παραδοσιακούς χορούς, μουσική, ενασχόληση με Η/Υ, παιδαγωγικό παιχνίδι, ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλίο κ.ά.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς είναι τα παρακάτω:

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

β) Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων, προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

γ) Βεβαίωση γιατρού ότι το παιδί έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα για την ηλικία του εμβόλια και ότι βεβαιώνει την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.

δ) Φωτοτυπία του βιβλιαρίου εμβολίων παιδιού.

ε) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τρέχοντος έτους.

στ) Κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο.

ζ) Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στους Παιδικούς Σταθμούς, εκτός των προηγούμενων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης παιδιάτρου, όπου βεβαιώνει την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού και ότι έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια για την ηλικία του, καθώς και φωτοτυπία του βιβλιαρίου εμβολίων του παιδιού, τόσο για τις εγγραφές μέσω Δήμου σε Παιδικούς Σταθμούς, όσο και για τις εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για Παιδικούς Σταθμούς και Κ.Δ.Α.Π.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά και στο τηλέφωνο 23940 20843 (εσωτ. 7).

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Aδεια προστασίας μητρότητας σε όλες τις μισθωτές

Με διατάξεις στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών